Wie voor het eerst Adobe Creative Cloud gebruikt, kan overvallen worden door vele mogelijkheden die het pakket biedt. Geen nood. De komende tijd gaan we stap voor stap de bekendste programma’s met je doornemen. In deze post trappen we af met Adobe Photoshop, veruit het bekendste programma uit de Creative Cloud. Handig voor het mooier maken van  de mislukte kerstfoto’s.

Bewerken van foto’s
Jong en oud gebruikt Photoshoppen tegenwoordig als werkwoord. Dat is niet gek. Bijna elke beroemdheid is weleens te kakken gezet op het internet en bijna elke foto die je ziet heeft wel een laagje mascara gehad. Het programma is inmiddels zo uitgebreid dat het ook wordt gebruikt voor webdesign en ander ontwerpwerk. Ik zal mij vooral focussen op de basis. Het bewerken van foto’s. Ken je de basis al? Dan kan het geen kwaad om onze blogs op het gebied van beeldbewerking in de gaten te houden. We plaatsen zelfs tutorials waarvan je kunt leren als gevorderde gebruiker.

Net schilderen
De essentie van Photoshop kun je vergelijken met het maken van een schilderij. Je begint met een basis laag en brengt een voor een verschillende lagen met kleuren en effecten aan, totdat je een geheel krijgt. Wanneer je een foto opent, merk je al snel dat deze niet direct te bewerken is. Dat komt omdat dit de basis laag is en op slot zit. Via het lagen menu  kun je afzonderlijke lagen toevoegen en bewerken.

Leren door te doen
Een toegankelijke manier om de basis van Photoshop onder de knie te krijgen is door te spelen met  filters en laagstijlen. Met een paar eenvoudige handelingen maak je al heel snel een vintage beeld.
Mocht je niet genoeg krijgen van het retro beeld of ben je een gevorderde gebruiker, ga dan naar deze website.

Beste tip is en blijft: gewoon doen en altijd blijven uitproberen.
Succes!