Thuiswerken

thuiswerken-laptop

Thuiswerken en studeren

Thuiswerken of studeren: het is voor de één een geschenk en voor de ander een vloek. Toch moeten we er allemaal aan geloven. Het is voor veel mensen best pittig om hele dagen binnen te zitten, vooral als je hiervoor veel contact had met je collega's of medestudenten. Bij SURFspot vinden we het belangrijk om thuiswerken zo makkelijk mogelijk te maken. Hieronder vind je een aantal tips over hoe je jouw werkplek kunt inrichten. Daarnaast zijn er nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Zo kun je nu ook monitors, toetsenborden en headsets aanschaffen via SURFspot. Bekijk ook de software die je kunt bestellen, zodat je ook thuis gewoon verder kunt met werken of studeren.

Actuele status over bestellen en bezorging

Hardware producten kun je nog steeds gewoon online bij SURFspot bestellen. Het is mogelijk dat de komende tijd de voorraad van hardware producten beperkt zal zijn. Raadpleeg voor de actuele stand van zaken de klantenservicepaginaSoftware is direct leverbaar via SURFspot, voor de meeste software geldt dat binnen 15 minuten de download beschikbaar is. Hieronder vind je een aantal software producten uitgelicht die handig zijn als je thuis moet werken of studeren. 

Beveilig je apparaten met antivirussoftware

Volgens Politie.nl spelen cybercriminelen in op actuele gebeurtenissen en zo ook het coronavirus. Ze zien dat er bijvoorbeeld nepmailtjes ens smsjes worden verstuurd uit naam van overheidsinstanties of banken. In deze tijd is het dus extra belangrijk om je apparaten zo goed mogelijk te beschermen tegen phishing, ransomware en malware. Bekijk hier het volledige assortiment aan antivirussoftware op SURFspot of maak hieronder direct je keuze uit de populairste total security pakketten:

  1. Toon alle

bekijk alle antivirus software >

Software voor thuiswerken en studeren

Wil je software voor je werk of studie ook thuis kunnen gebruiken? Bekijk hieronder dan de populaire software producten:

  1. Toon alle

Bekijk alle software >

Online vergaderen of even bijkletsen met collega's en studiegenoten

Als je thuis aan het werk bent of aan het studeren dan kan het soms best lastig zijn om je te concentreren. Naast hard werken, deadlines halen en je taken afronden is het daarom ook heel belangrijk om even wat ontspanning in te plannen. Nodig je collega's of medestudenten uit voor een videocall en drink samen een kop koffie of thee. Willen jullie vergaderen, dan zijn onderstaande tools ook zeker geschikt:

  1. Microsoft Teams
  2. Skype
  3. Google Hangouts

Headsets om mee te kunnen (video)bellen

  1. Toon alle headsets om mee te kunnen (video)bellen
 

Inrichten van de thuiswerkplek

De voordelen van thuiswerken zijn er volop: tijd besparen, hogere productiviteit en een betere werk/privé balans. Al deze voordelen verdwijnen echter als sneeuw voor de zon wanneer de werkplek niet goed is ingericht. Fysieke klachten als nek en schouderpijn liggen op de loer wanneer er te lang in een verkeerde houding gewerkt wordt. In het jargon wordt er vaak gesproken over een  “goede ergonomische werkplekinrichting“, maar wat is dat nou een goede ergonomische werkplekinrichting? Wij van SURFspot helpen je graag op weg om een goede ondersteuning te bieden voor je thuiswerkplek. Thuiswerken kan uiteraard op veel verschillende plekken: van de bank naar de keukentafel tot zelfs vanuit bed. Of het productieve plekken zijn om te werken, laten we maar even in het midden. Een goede werkplek bestaat volgens de arboregels minimaal uit: een goede stoel, een goede tafel en de juiste verlichting. 

Bureaustoelen

  1. Toon alle bureaustoelen

  1. Toon alle

 

Bekijk alle toetsenborden >

 

thuis-studeren-laptop-bureau

De 3 tips voor een fijne en goede thuiswerkplek:

Productief thuiswerken begint met de juiste kantoorspullen. Een goed bureau op de juiste hoogte, een bureaustoel die hierop aansluit en een monitor waardoor je geen nek en schouderklachten krijgt. Een goede werkplek + de juiste atmosfeer zorgt er uiteindelijk voor dat je ook vanuit huis 8 uur lang gedisciplineerd kunt werken. De arbo heeft drie belangrijke regels opgesteld om als werknemer veilig en gezond thuis te kunnen werken. Efficiënt en productief thuiswerken kunnen wel degelijk hand in hand gaan. Om dit te bereiken heeft SURFspot drie basistips opgesteld. Met deze tips wordt thuiswerken net zo functioneel als werken op kantoor of studeren op je onderwijsinstelling.

Tip 1: Creëer een specifieke plek om echt alleen te werken

Efficiënt en productief thuiswerken gaat natuurlijk alleen met 100% focus en discipline. Liggend in bed wordt het lastig dit doel te bereiken. Onderuit gezakt op de bank is ook niet dé plek om tot grootse daden te komen. Kies voor een bureau + stoel waar je 8 uur lang zonder klachten kunt zitten. Sluit je laptop aan op een monitor zodat je minder last krijgt van je nek en schouders. Er zijn veel hulpmiddelen om jouw thuiswerkplek professioneel en effectief aan te kleden.

Tip 2: Houd je aan de (arbo)regels

De arboregels zijn niet voor Jan met de korte achternaam opgesteld. Een bureau, een bureaustoel en voldoende licht zijn essentiële basis ingrediënten om ook van jouw werkplek een succes te maken. Bekijk hier de arboregels.

Tip 3: Zorg voor structuur

Zorg zelf voor regelmaat en structuur. Natuurlijk kun je op een dag dat je thuiswerkt de was doen, de afwas doen, stofzuigen, de hond uitlaten en ga zo maar door. Al deze kleine klusjes bij elkaar zorgen er echter wel voor dat jij je makkelijk laat afleiden. Maak voor jezelf in de ochtend een rooster wanneer je wat doet en laat je gedurende je werk niet meer afleiden door huishoudelijke taken. 

Monitor

  1. Toon alle monitor

Bekijk alle monitors >