Over SURFspot

SURFspot is al ruim 20 jaar dé ICT-webwinkel voor studie, werk en onderzoek

SURFspot maakt onderdeel uit van SURF. SURF is een coöperatieve vereniging van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen waarin de leden hun krachten bundelen. Binnen SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-instellingen, umc’s en onderzoeksinstellingen samen om de best mogelijke digitale diensten in te kopen of te ontwikkelen en om kennisdeling te stimuleren door steeds te blijven innoveren. De leden zijn eigenaar van SURF.

Wat doet SURFspot?
Sinds het jaar 2000 heeft SURFspot de uitlevering van sofwarelicenties overgenomen van diverse onderwijsinstellingen. Op deze manier konden medewerkers en studenten gebruik blijven maken van software met onderwijskorting op een laagdrempelige manier. Door de jaren heen heeft SURFspot haar ICT-assortiment steeds verder uitgebreid met softwareproducten, maar ook hardware producten en online leermiddelen.

Onderwijskorting op hardware en software voor studenten en medewerkers
Via SURFspot.nl krijg je korting op Apple producten (max. 10%) en laptops zoals Lenovo, HP en Asus. Voor eeen duurzame keuze van bijvoorbeeld een smartphone of tablet bieden we ook refurbished producten aan. Ook krijg je hoge kortingen op software zoals Microsoft Office, Adobe Creative Cloud en Antivirus software. Met de studentenkorting van SURFspot krijg je het héle collegejaar een goede deal. Zo weet jij dat je nooit te veel betaalt voor je studiebenodigdheden.

Je kunt producten bestellen via SURFspot.nl als jouw onderwijsinstelling is aangesloten bij SURF. Klik hier voor een overzicht van de aangesloten onderwijsinstellingen.

Nieuw: SURF start pilot zakelijk hardware inkopen via SURFspot
Vanaf nu bieden we ook de mogelijkheid om hardware zakelijk aan te schaffen voor medewerkers en/of studenten, koop meerdere stuks in of laat ze zélf bestellen met een tegoed of cadeaubon. Ga naar deze pagina voor meer informatie.

 

SURFspot is een not profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. SURFspot is exclusief voor studenten en medewerkers binnen het Nederlands hoger en mbo onderwijs.

Voor en door onderwijs
Alle universiteiten, ruim 25 hogescholen, mbo's en enkele onderzoeksinstellingen zijn aangesloten bij SURFspot. Als jouw school/instelling is aangesloten bij SURFspot, kan je gebruik maken van onze website. SURFspot is een initiatief vanuit SURFmarket en opgericht op verzoek vanuit het hoger onderwijs. Je kan gebruik maken van onze website door in te loggen met de inloggegevens waarmee je ook op je onderwijsinstelling inlogt. Na inlog kan je software en/of hardware aanschaffen via onze website.

Bekijk de lijst met aangesloten instellingen die gebruik kunnen maken van SURFspot om te controleren of jouw instelling is aangesloten bij SURFspot of niet. Deze lijst kan je vinden door op inloggen te klikken op onze website. Je zal dan een instellingen moeten selecteren, daar staan alle aangesloten instellingen bij vermeld.

Onderwijskorting
Via SURFspot kun je tegen lage prijzen software en hardware aanschaffen. Je hebt de keuze uit een ruim assortiment aan artikelen van gerenommeerde leveranciers zoals: Adobe, McAfee, Amac en Microsoft. Welke producten je via ons kan aanschaffen is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt via SURFmarket. Voor een hoop producten betaalt de onderwijsinstelling namelijk de licenties al voor een gedeelte of helemaal af. Dit is één van de redenen dat SURFspot producten goedkoper kan aanbieden.

Leveren via SURFspot
Voor ICT-leveranciers is SURFspot het kanaal bij uitstek om hun software, clouddienst of hardware aan te bieden bij medewerkers en studenten in het onderwijs. Naast het feit dat het voor leveranciers van belang is dat studenten en medewerkers tijdens hun opleiding of werkzaamheden op een legale manier gebruik kunnen maken van hun software, biedt SURFspot medewerkers en studenten een centrale plek voor alle producten die ze nodig hebben om hun vak of studie zo goed mogelijk in te vullen.

Promotie
Het team van SURFspot ondersteunt zowel instellingen als leveranciers bij de promotie van de producten en diensten die via de webwinkel SURFspot beschikbaar zijn. Zo verstuurt SURFspot elke twee weken een nieuwsbrief, is er promotiemateriaal beschikbaar en zijn jaarlijks campagnes om producten onder de aandacht te brengen bij (potentiële) gebruikers. Promotiematerialen aanvragen of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar samenwerken@surfspot.nl

Wanneer je niet langer als student of medewerker bij je instelling bent aangesloten, kun je geen gebruik meer maken van de webshop SURFspot. De aangeschafte producten kun je natuurlijk wel blijven gebruiken, mits de licentieperiode nog niet is afgelopen. Heb je een productcode en/of downloadlink nodig, mail ons dan via info@surfspot.nl of spreek ons op werkdagen aan op de chat van 13.00 uur tot 15.00 uur. 

Inloggen bij SURFspot doe je met de inloggegevens welke je ook op je hogeschool of universiteit gebruikt. SURFspot beheert de inloggegevens niet zelf, deze zijn in beheer van je onderwijsinstelling. Mocht je deze gegevens niet weten of ervaar je problemen met inloggen, dan raden we je aan om contact op te nemen met de ICT helpdesk van je instelling om je inloggegevens te controleren.

Helaas kunnen wij geen gegevens overzetten naar een ander account. Mocht je bestellingen willen registreren onder hetzelfde persoonlijke e-mailadres als dat je eerder hebt gebruikt, dan kun je ons een mail sturen op info@surfspot.nl om dit adres vrij te geven. 
Wij kunnen je ook eventueel voorzien van nieuwe download link(s) en de productcode(s) die je bij je order hebt ontvangen. 

Bestellingen

Alle bestellingen die je doet via SURFspot kan je terugvinden bij 'Mijn bestellingen'. dit overzicht kan je vinden door in te loggen op de website en naar 'Mijn SURFspot' te navigeren. Mocht je iets missen in het overzicht of kun je iets niet vinden dan horen we dat graag en zoeken wij de informatie voor je op. 

Nieuwsbrief
Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste producten en aanbiedingen van SURFspot, dan adviseren we je om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Onderaan elke pagina op SURFspot vind je een link, via deze link kan je een aanmelding doen voor onze nieuwsbrief. Wat je ook kan doen is: ga naar 'Nieuwsbrief' in 'Mijn SURFspot' Op deze plek kan je een aanmelding of afmelding van de nieuwsbrief doen. 

Reviews
Wij vinden het heel fijn als je op SURFspot vertelt hoe een product je bevalt, of wat je van onze dienstverlening vindt. Je kunt een overzicht bekijken van alle reviews die jij hebt gegeven. Log in bij SURFspot, ga naar ‘Mijn SURFspot’ en kies voor de optie ‘Reviews’.

Credits

Mocht je credits hebben ontvangen van je onderwijsinstelling dan kan je deze terugvinden in 'Mijn SURFspot'. Kies voor 'Mijn SURFspot' en je komt uit op de overzichtspagina van je SURFspot account. Naast recente aankopen kun je hier ook het aantal credits zien staan. Je vind de credits direct onder het logo van je onderwijsinstelling. 

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste producten en aanbiedingen van SURFspot, dan adviseren we je om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Onderaan elke pagina op SURFspot vind je een link, via deze link kan je een aanmelding doen voor onze nieuwsbrief. Wat je eventueel ook kan doen: ga naar 'Nieuwsbrief' in 'Mijn SURFspot' Op deze plek kan je een aanmelding of afmelding voor de nieuwsbrief doen. 

Nieuwsbrief

Als je onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op ‘Afmelden’. Je ontvangt dan per direct geen nieuwsbrieven meer.

Heb je een nieuw e-mailadres? Zorg dan dat je onze nieuwsbrief voortaan op dat adres ontvangt. Dit kan je doen door je door je af te melden bij de nieuwsbrief die je ontvangt op je oude mailadres en je vervolgens met je nieuwe e-mailadres opnieuw aan te melden. Dit kan onderaan elke pagina op SURFspot.