Over SURFspot

SURFspot is dé not-for-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. Exclusief voor studenten en medewerkers in het Nederlands hoger- & middelbaar beroepsonderwijs.

Voor en door onderwijs
Alle universiteiten, ruim 25 hogescholen, mbo's en enkele onderzoeksinstellingen hebben voor hun studenten en medewerkers de deuren van SURFspot geopend. Als gebruiker log je in met de gegevens waarmee je ook op je onderwijsinstelling inlogt. De webwinkel is een initiatief van de not-for-profit organisaties SURFmarket en opgericht op verzoek van het hoger onderwijs. SURFmarket beheert de webwinkel en sluit overeenkomsten met leveranciers.

Bekijk de lijst met aangesloten instellingen die gebruik kunnen maken van SURFspot. 


Onderwijskorting
Via SURFspot kun je tegen de laagste prijzen software, cloudoplossingen of hardware kopen. Je hebt een keuze uit ruim 250 artikelen van gerenommeerde leveranciers als Adobe, Norton, McAfee en Microsoft. Welke producten je in de webwinkel vindt en welke prijzen je ziet, is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt van SURFmarket. Voor de meeste producten betaalt jouw onderwijsinstelling namelijk de licentie voor gebruik thuis. Dat is 1 van de redenen dat SURFspot de producten zo goedkoop kan aanbieden. De korting loopt op tot 90% ten opzichte van de adviesprijzen. Of in het kort: smart deals for education.

Gemakkelijk en snel
In de webwinkel bestel je gemakkelijk bijvoorbeeld software of een clouddienst die je nodig hebt, en je ontvangt meestal direct een linkje om de software te downloaden of toegang te krijgen tot de clouddienst. En kom je er niet uit, dan helpt een deskundige medewerker van de klantenservice je verder. Legale software voor een betaalbare prijs, dat vindt je bij SURFspot.

Leveren via SURFspot
Voor ICT-leveranciers is SURFspot het kanaal bij uitstek om hun software of clouddienst aan te bieden aan leerlingen en studenten. Het is voor leveranciers van belang dat studenten en leerlingen tijdens hun opleiding legaal gebruik maken van de meest up-to-date software. Via SURFspot is dat mogelijk, door dit tegen een fractie van de normaal gehanteerde prijzen aan te bieden, waarbij gebruikers inloggen via geauthentiseerde toegang.

Promotie
Het team van SURFspot ondersteunt zowel instellingen als leveranciers bij de promotie van de producten en diensten die via de webwinkel SURFspot beschikbaar zijn. Zo verstuurt SURFspot elke twee weken een nieuwsbrief, is er promotiemateriaal beschikbaar en zijn jaarlijks campagnes om producten onder de aandacht te brengen bij (potentiële) gebruikers. Promotiematerialen aanvragen of meer informatie? Stuur een e-mail naar info@surfspot.nl

Wanneer je niet langer studeert aan of werkzaam bent in het hoger of middelbaar beroepsonderwijs, kun je geen gebruik meer maken van de webshop SURFspot. De aangeschafte producten kun je natuurlijk wel blijven gebruiken, mits de licentieperiode nog niet is afgelopen. Heb je een productcode en/of downloadlink nodig, mail ons dan via info@surfspot.nl of spreek ons op werkdagen aan op de chat van 13.00 uur tot 17.00 uur. 

Inloggen bij SURFspot doe je met de inloggegevens welke je ook op je hogeschool of universiteit gebruikt. SURFspot beheert de inloggegevens niet zelf, deze zijn in beheer van je onderwijsinstelling. We willen je vragen contact op te nemen met de ICT helpdesk van je instelling om je inloggegevens te controleren.

Helaas kunnen wij geen gegevens overzetten naar een ander account. Mocht je, je bestellingen willen registreren onder hetzelfde persoonlijke e-mailadre dan kun je ons mailen om je oude account te deactiveren zodat dit e-mailadres weer vrijkomt. 
Wij kunnen je ook voorzien van de bestellingen en de gegevens die op dit account zijn geplaatst. 

Bestellingen

Je besteloverzicht laat al je bestellingen zien, ongeacht de status. Je kunt je bestellingen en de gegevens die bij de bestelling horen zoals activatiecodes en downloadlinks terugvinden bij 'Mijn bestellingen'. Je kunt het overzicht vinden door in te loggen op de website en naar 'Mijn SURFspot' te navigeren. Mocht je iets missen in het overzicht of kun je iets niet vinden dan horen we dat graag en zoeken wij de informatie voor je op. 

Nieuwsbrief

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste producten en aanbiedingen van SURFspot kun je, je aanmelden voor de nieuwsbrief. Onderaan elke pagina op SURFspot kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief of ga naar 'Nieuwsbrief' in 'Mijn SURFspot' en meld je aan of af. 

Reviews

Wij vinden het heel fijn als je op SURFspot vertelt hoe een product je bevalt, of wat je van onze dienstverlening vindt. Je kunt een overzicht bekijken van alle reviews die jij hebt gegeven. Log in bij SURFspot, ga naar ‘Mijn SURFspot’ en kies voor de optie ‘Reviews’.

Credits

Mocht je credits hebben ontvangen van je onderwijsinstelling dan kun je deze terugvinden in 'Mijn SURFspot'. Kies voor 'Mijn SURFspot' en je komt uit op de overzichtspagina van je SURFspot account. Naast je recente aankopen kun je hier ook het aantal credits zien staan. Je vind de credits direct onder het logo van je onderwijsinstelling. 
Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste producten en aanbiedingen van SURFspot kun je, je aanmelden voor de nieuwsbrief. Onderaan elke pagina op SURFspot kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief of ga naar 'Nieuwsbrief' in 'Mijn SURFspot' en meld je aan of af. 

Nieuwsbrief

Als je onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, klik dan onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op ‘Afmelden’. Je ontvangt dan gelijk geen nieuwsbrieven meer. Krijg je spijt? Dan kun je je altijd weer aanmelden.

Heb je een nieuw e-mailadres? Zorg dan dat je onze nieuwsbrief voortaan op dat adres gaat ontvangen. Dat doe je door je af te melden bij de nieuwsbrief die je ontvangt op je oude mailadres en je vervolgens met je nieuwe e-mailadres opnieuw aan te melden. Dit kan onderaan elke pagina op SURFspot.