Download SPSS met onderwijskorting

SPSS studentenkorting SURFspot


Ergens tijdens de studie moeten de meeste studenten eraan geloven: kwantitatief onderzoek doen met behulp van SPSS Statistics. Het statistische softwarepakket van IBM behoort binnen veel studierichtingen tot de verplichte software. Als student kun je SPSS Statistics via SURFspot met onderwijskorting downloaden. Voor medewerkers van onderwijsinstellingen en onderzoekscentra zijn de licenties van IBM SPSS ook met onderwijskorting aan te schaffen. Je kunt SPSS Statistics downloaden voor Mac, Windows en Linux.

Thuiswerken met SPSS

Wil je thuis gebruikmaken van SPSS Statistics? Log in bij SURFspot om na te gaan of jouw onderwijsinstelling een contract heeft afgesloten voor de software van SPSS Statistics. Via SURFspot kun je SPSS 26, SPSS 27, SPSS 28 of SPSS 29 bestellen van IBM SPSS. Het kan zijn dat jouw onderwijsinstelling specifiek met een bepaalde versie van SPSS werkt. Je kunt bij jouw opleiding navragen welke versie je nodig hebt. Na je bestelling kun je de software op je pc installeren en direct aan de slag gaan met het uitvoeren van statistische analyses. De licentie is na installatie een jaar geldig. Als je licentie is verlopen kun je eenvoudig een serienummer voor verlenging bestellen.

  1. Toon alle

Serienummer voor verlenging

De software van SPSS is een jaarlicentie. Als je SPSS al op je computer hebt staan, dan kun je na een jaar voor die versie van SPSS een serienummer voor verlenging bestellen. Het serienummer voor verlenging kun je na bestelling invoeren in de License Authorization Wizard binnen de SPSS software. 


  1. Toon alle

Meer informatie over SPSS Statistics

SPSS staat voor Statistical Package for the Social Sciences en is onmisbaar voor studenten en medewerkers binnen het hoger onderwijs en onderzoekscentra. SPSS Statistics biedt diverse functionaliteiten, met betrekking tot bijvoorbeeld de beschrijvende statistiek, bivariate associaties, ANOVA, clustering en lineaire regressie. Daarnaast bevat SPSS modules voor regressies, beslissingsbomen, lineaire modellen en bootstrapping. Tot de modules behoren Complex Samples, Data Preparation en Custom Tables, voor het verzamelen, analyseren en presenteren van de data.

SPSS Statistics voor studenten aan de Radboud Universiteit

  1. Toon alle

Hulp nodig bij installeren of verlengen van SPSS

Bij het installeren van SPSS is het verstandig om een aantal dingen van te voren te controleren, bijvoorbeeld welk besturingsysteem je gebruikt en over welke systeemvereisten je laptop beschikt. De software van SPSS is beschikbaar voor Windows, Linux en Apple laptops. Op de productpagina's van de verschillende versies staat de informatie die je nodig hebt om een juiste keuze te maken. Mocht je extra hulp nodig hebben, bekijk dan hier de veelgestelde vragen over SPSS of neem tijdens kantoortijden contact op met de klantenservice van SURFspot.