Het einde is nabij
Het is nu begin januari. Nu ben ik bijna klaar met mijn stage. De weken tussen mijn sollicitatie en de aanvang van mijn stage gingen voor mijn gevoel erg snel. In de zomervakantie was ik veel aan het werk. Een uurtje of 50 per week, dus weken gingen snel voorbij.

 

Het Nieuwe Samenwerken
Op mijn eerste dag op mijn stage was het even wennen. Niet heel gek natuurlijk. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Niet dat ik slecht tegen verandering kan. Maar het blijft toch wennen. Uiteraard volgde na de installatie van mijn werkplek een voorstelrondje. Een deel van de mensen had ik al gezien toen ik de mijn stage -overeenkomst tekende.  Ik kan het me nog goed herinneren, mijn eerste dag was op een woensdag. Inmiddels weet ik dat de woensdag en de vrijdag erg rustig zijn. Op mijn tweede dag was het ineens een stuk drukker op kantoor. Ik moest even wennen dat er ineens zo veel mensen om me heen waren. Dit is een mooi voorbeeld van Het Nieuwe Werken. Werknemers bepalen zelf waar en wanneer ze werken. Zolang ze de afgesproken resultaten maar realiseren.

 

Stage en zenuwenSamenwerken bij SURFmarket tijdens stage
Tijdens mijn vorige opleiding (mbo) heb ik ook al stage moeten lopen. Ik wist dus een beetje wat een stage inhield. Nu moet ik er wel bij zeggen dat het bij een gemeente was, dus dat het niet bepaald te vergelijken is. Ik hoorde namelijk dat sommige klasgenoten van mij ontzettend zenuwachtig waren om te beginnen met stage. Dat viel bij mij gelukkig wel mee. Er heerste wel wat spanning, maar dat was gezonde spanning.

 

Iedereen is overal
In mijn eerste weken als stagiair communicatie bij SURFmarket was het aftasten. Wie heb ik nodig, bij wie moet ik zijn wanneer ik een probleem heb, wat kan en wat kan juist niet. Het ook altijd maar afwachten met stage lopen in wat voor je organisatie je terecht komt. Als ik heel eerlijk ben, is het heel anders dan ik verwacht had. Boven verwachting wel te verstaan. Het is een redelijk informele organisatie. Ik krijg het idee dat iedereen gelijk is. Het valt mij nog het meest op dat de leidinggevenden  niet in aparte kamers zitten.  Ze zitten gewoon tussen alle andere medewerkers. Dat komt door Het Nieuwe Werken, daarbij heeft niemand een eigen werkplek. Dus de leidinggevenden zitten overal. Het werkt prettig,  de drempel is daardoor een stuk lager om jouw of een  andere leidinggevende aan te spreken.

 

Mijn werkzaamheden tijdens de stage
Er zijn meer dan genoeg verhalen over stagiairs die tijdens hun stage op een verkeerde manier ingezet worden of alleen worden gebruikt om leidinggevenden te voorzien van koffie. Heel stiekem verwacht ik niet dat het mij ook overkomt. Het kan altijd natuurlijk, maar ik ben van mening, dat het vaak wel merkbaar is wanneer je op gesprek moet komen voor een stage. Op het moment dat je een beetje bedachtzaam bent op die dingen, overkomen ze je minder snel of gemakkelijk. Gelukkig heb ik wederom een stage gevonden, waar ik het gevoel heb dat ik ook echt nuttig ben en niet iedere dag voor me uit zit te turen.

In de afgelopen drie maanden heb ik heel veel verschillende werkzaamheden mogen verrichten tijdens mijn stage. Ik heb een aantal winacties op poten mogen zetten. Een kleine winactie, waarin we laptophoezen verlootten onder likers die op Facebook reageerde. Maar ook een grote winactie waarmee een vliegticket ter waarde van bijna €1.500 werd verloot onder kopers van een specifiek product. Ik schrijf heel graag teksten. Dat gaf ik ook aan in mijn sollicitatie voor de stage. Tot nu toe heb ik dit minder mogen doen dan verwacht, maar daar staat tegenover dat ik wel veel leuke grafische dingen mag doen. Veel werk met Photoshop. 

 

Kortom
Om een lang verhaal kort te maken, ik ben erg tevreden met mijn stage. Het is een leuke organisatie, met leuke mensen om mee te werken. Nu ga ik mijn opdracht af maken en op tijd inleveren.