Iets nieuws bestaat nooit zonder iets ouds. Hans-Peter vertelde in zijn blog dat we achter de schermen bezig zijn met een nieuwe website. En bij een nieuwe website hoort natuurlijk ook een nieuw uiterlijk.  Wanneer de website live gaat in maart, dan betekent dit dus afscheid nemen van onze oude, vertrouwde huisstijl.

Uit oude doos
Maar voordat ik in ga op ons nieuwe uiterlijk en bijbehorende huisstijl, eerst nog wat uit de oude doos. Want wat ik tegenkwam in ons archief aan oud materiaal, wil ik je echt niet onthouden. Wist je dat we voor het huidige SURFspot- dat we introduceerde in de zomer van 2007 -, nog een ander SURFspot hadden? En dat we in mei dit jaar 15 jaar bestaan?! Hieronder vind je wat voorbeelden van posters en flyers uit die 15  jaar.

Uit de oude doos van SURFspot

Uit de oude doos van SURFspot

 

Uit nieuwe doos
Nu weer van het oude naar het nieuwe. Waarom maken we eigenlijk een nieuwe huisstijl? Velen weten het misschien niet, maar SURFspot is geen commerciële winkel. We zijn de not-for-profit webwinkel van SURFmarket, onderdeel van SURF de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek. Dit betekent dat alles wat wij doen in opdracht of in samenwerking is met het hoger onderwijs.

Met de nieuwe huisstijl willen we graag laten zien waar we vandaan komen. Hoe kun je dat beter doen dan aansluiten op de huisstijl van de rest van onze SURF-familie? En uiteraard wilde we ook gewoon een nieuwe frisse huisstijl. Aantal dingen die gaan veranderen:

  • Ons logo. Met het nieuwe logo zijn we echt een volwaardig lid van de familie. Dat is heel fijn, maar aan de andere kant betekent dit ook afscheid nemen van ‘Spotty’. Het hoofdje in het logo zoals wij hem hier liefkozend noemen. Sommige mensen hebben Spotty zelfs ontmoet. We namen hem regelmatig mee op pad tijdens de introductieweken.  Afscheid nemen doet soms pijn. Dag Spotty!

    Afscheid van SURFspot Spotty

    Afscheid van SURFspot Spotty

  • Een nieuwe pay-off gekozen door de bezoekers van SURFspot. De nieuwe pay-off is in het Engels. Zodat alle bezoekers -nationaal en internationaal- in 1 zin begrijpen waar SURFspot voor staat. Want het is toch beetje suf wanneer als je als Chinese uitwisselingsstudent alles in Google translate moet zetten. En voor het geval je het nog niet wist, SURFspot komt ook beschikbaar in de Engelse taal.

Naast een nieuw logo en pay-off komt er natuurlijk nog veel meer! Wanneer je in maart regelmatig even komt kijken, dan zie je snel genoeg wanneer we over zijn.  Of nog slimmer, schrijf je in op onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte!