Mocht je vaker op SURFspot komen dan heb je de software vast wel eens voorbij zien komen; Office 365. Deze clouddienst van Office is nu al even uit en wordt steeds vaker gebruikt door studenten maar ook veel binnen bedrijven.
Op zoek naar een aantal onmisbare tips voor het gebruik van Office 365, of zoek je juist een reden om de software nu echt voor een prikkie aan te schaffen? Wij zetten enkele gouden tips voor je op een rijtje.

Mute en negeer

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; eenmaal door iemand toegevoegd in de CC van een e-mail, kom je er niet zomaar meer uit. Alle reply-to-all-mails vliegen je om de oren. Daar heeft Outlook in Office 365 een trucje voor.

  • Open de stroom aan berichten die je vanaf nu wilt uitzetten.
  • Klik op ‘start’
  • Klik in de groep Verwijderen op Negeren.

Voilà; weg zijn die hinderlijke mails!

Tegelijk bewerken

Met Office 365 kan je met meerdere mensen tegelijk bestanden bewerken in Word, Excel en Powerpoint. Hartstikke handig voor als je samen met je studiegenoten of je collega’s in één document wil werken. Zo kun je voorkomen dat je elkaar eindeloos bestanden als bijlage blijft toesturen. Het bewerken kun je doen door de online versies van de programma’s te starten vanuit de cloud van Office.

Wikipedia

Wikipedia is natuurlijk altijd een handige bron en menig student gebruikt deze dan ook voor school. In Word 2013 en 2016 kun je makkelijk en snel informatie en bronnen vanuit Wikipedia toevoegen. Via ‘store’ in Word kun je de add-in gebruiken. Kies vervolgens een trefwoord en de Wikipedia-pagina zal gezocht worden. Vanuit hier kun je snel de informatie toevoegen in je document mét bronvermelding, handig!

PDF bewerken

Het is vanuit Word nu ook mogelijk om PDF bestanden te bewerken zonder hiervoor een aanvullend programma te gebruiken. Ga naar ‘bestand’ klik vervolgens op ‘openen’ en klik het gewenste bestand aan. Op deze manier zal Word het PDF openen. Dit werkt overigens wel het beste met bestanden die in PDF al grotendeels uit tekst bestaan.

Ik wil Office!

Overtuigd van het gemak van Office 365? Studenten kunnen de software voor slechts € 3,99 aanschaffen. Meer weten over de software? Check onze speciale pagina.