Precies een week geleden was het Nederlands Kampioenschap Office, oftewel het NK-Office 2016, georganiseerd in samenwerking met Microsoft. Deze wedstrijd was voor zowel mbo- als hbo-studenten. Het was de tweede editie die SURFspot en slim.nl samen met Microsoft hebben opgezet.

 

Wie deden er mee aan het NK-Office 2016?

Dit jaar deden er 17 hbo-studenten mee aan het NK-Office. Ze kwamen van Zuyd Hogeschool, HZ University of Applied Sciences, Hogeschool van Amsterdam, NHTV Breda University of Applied Sciences, Hogeschool Rotterdam, De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool, Windesheim Flevoland en Schoevers.

In twee zalen van Microsoft werden de examens afgelegd. Sommige studenten werden getest op Microsoft Office Excel 2013 en anderen op Microsoft Office Word 2013. De battle ging uiteindelijk tussen Jordi de Looff (Hogeschool Rotterdam), Abdessamad el Majdoub (Zuyd Hogeschool) en Tijmen Joosten (Hogeschool van Amsterdam). Zelf was ik ook aanwezig en ik had niet gedacht dat het zo spannend zou zijn. Jordi haalde een score 963 punten (1000 was het hoogst haalbare) in 29:15:00 minuten. Abdessamad haalde 980 punten in slechts 8:05:00 minuten, echt razendsnel! Maar Tijmen haalde de 1000 punten en daarmee de perfecte score in 35:03:00 minuten.

 

Tijmen gaat ervoor

Dus Tijmen gaat het hbo voor ons vertegenwoordigen in Orlando op het WK. Daar zijn we heel blij mee. Hij zal ons (en jullie dus) op de hoogte houden van zijn avontuur. Hieronder vertelt hij alvast hoe hij afgelopen 3 juni het NK-Office ervaren heeft:

Het NK-office werd gehouden op het hoofdkantoor van Microsoft. Hier ben ik een aantal weken terug voor uitgenodigd om aan deel te nemen. Ik heb voor het eerst van gehoord van het NK- Office toen mijn leraar erover vertelde. Hij zei dat als je goed scoorde je hiervoor kon worden uitgenodigd. Toen ik aankwam bij het hoofdkantoor van Microsoft, maakte de grootte en de uitstraling meteen een goede indruk. Er waren veel mensen en zo te voelen was de druk groot bij de deelnemers. Ik ging er heen met het idee om “gewoon” een toets te maken en wel te zien wat het resultaat zou zijn.

Met grote verbazing liep ik naar voren toen ik mijn naam hoorde bij de prijsuitreiking! Zeker toen ik hoorde dat ik, als enige van de 17 hbo studenten, een score had van 1000 punten. Met een goed gevoel ben ik naar huis gegaan en de mensen om mij heen, en natuurlijk ik zelf, waren razend enthousiast over de prijs die ik gewonnen had. Ik mag meedoen met het WK-Office in Orlando, Florida, dat volledig betaald wordt door Microsoft en SURFspot. Het was een leuke ervaring en ik raad iedereen aan om te gaan voor een goede score, en zo zie je, je weet nooit waar het kan eindigen.