Zwetende handen, zenuwachtige studenten en enthousiaste docenten. De zwetende handen waren er niet alleen omdat het de eerste zomerse dag was in Nederland.  Ook vanwege de zenuwen.  Afgelopen vrijdag 5 juni kwamen er namelijk ruim 35 studenten naar het Microsoft hoofdkantoor voor het NK-Office. Georganiseerd door SURFspot en Slim.nl.  Het doel van de studenten: strijden voor de titel Nederlands kampioen Office.  Aan het einde van de dag gingen twee studenten naar huis gaan met de hoofdprijs.  Eentje uit het HBO en eentje uit het voortgezet onderwijs/MBO. De winnaars winnen een reis naar Dallas, Texas in Amerika.  Met als doel wereldkampioen te worden. Een mooie prijs om voor te strijden en te zweten dankzij de tropische temperatuur van afgelopen vrijdag!

De strijd
Bijna alle HBO’s die deelnemen aan het certificeringsprogramma van Microsoft stuurden hun beste student(en) samen met hun docent naar het NK-Office.  Er waren studenten van Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Zuyd en HZ University of Applied Sciences. Om te kijken wie van de afgevaardigde studenten écht het beste was, deden ze in twee groepen weer opnieuw examen. De student met de hoogste score en die de snelste tijd neerzette, werd de kampioen.

surfspot Office studentNek aan nek race
Voor de HBO-studenten was het een nek aan nek race. Student Domingo Diera van de Hogeschool van Amsterdam en studente Iris Roijen van Hogeschool Zuyd behaalden beide een score van 905 punten. Uiteindelijk won Domingo want hij was maar liefst 10 minuten sneller dan Iris. Docent Paul te Riele van de Hogeschool van Amsterdam is trots op zijn student. “ Hartstikke mooi dat Domingo gewonnen heeft!” zegt hij enthousiast.  Last but not least: de derde plaats was voor Sarena Mulleneers, ook van Hogeschool Zuyd.

America here we come!
Op 9 augustus vliegt Domingo samen met zijn docent Paul naar Amerika. In gezelschap van de winnaar van het voortgezet onderwijs/MBO, de 12-jarige(!) Timon Zintel van het Driestar College Gouda vertegenwoordigen zij Nederland tijdens het World Championship in Dallas.  Hier ontmoeten zij hun rivalen uit de hele wereld zoals Brazilië, USA, Zuid-Korea en India. Nog paar maandjes wachten en dan duimen dat de wereldkampioen van Nederlandse bodem is! Wij wensen Domingo en zijn docent Paul heel veel succes!