De tentamens zitten er op. Het is tijd om te genieten van een vrije week. Wat is er nou leuker dan een echte buitenlandse studentenstad bezoeken? Natuurlijk moet het allemaal niet te veel kosten en moet je er goed kunnen stappen. SURFspot zocht rond in Europa en heeft de volgende studentensteden voor jou geselecteerd. 

  • Praag

Praag staat bekend als één van de mooiste steden van Europa. Met haar historische centrum heeft Praag zelfs de naam ‘De Gouden Stad’ verdiend. Het centrum barst van de cultuur, met talloze musea, galeries en bioscopen. Misschien nog wel het belangrijkst is het grote aanbod aan kroegen en clubs. Qua budget hoef je in Praag ook niet heel ruim te zitten. Eten en drinken is in de stad relatief goedkoop en mocht je beslissen om langere tijd te blijven, dan kost het huren van een kamer gemiddeld tussen de €100 en €300 per maand. Dit maakt Praag een ontzettend interessante stad voor studenten die houden van feesten en tegelijk ook houden van het ontdekken van een zeer historische cultuur. Een retourvlucht Praag is in November al te boeken vanaf €37,-. (Bron: mijnstudentenleven.nl)

  • Valencia

Wanneer je als student beslist om naar Valencia te gaan, dan wordt het district Algirós aangeraden. Dit district is voorzien van alles dat nodig is voor een gezellige dag/avond. Dit district stikt van de gezellige terrasjes en te gekke clubs, waar de nodige feestjes worden gevierd. De meeste universiteitsgebouwen staan ook in dit deel van de stad, waardoor de clubs en terrassen vaak vol zitten met studenten. Gegarandeerd een goede sfeer dus. Wil jij toch nog iets van de prachtige cultuur van de stad meekrijgen, dan is het oude centrum van de stad een echte aanrader. De verschillende districten in de stad die ieder hun eigen cultuur hebben zorgen voor een diverse en bruisende stad die voor iedereen iets te bieden heeft. Daarnaast is Valencia ook nog relatief betaalbaar. Een retourvlucht Valencia is in November al te boeken vanaf €60,-.(Bron: verrassendvalencia.nl)

  • Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en staat bekend als een van de mooiste low-budget vakantiebestemmingen van Europa. De rivier de Donau splitst de stad in twee delen. Het ene deel kan gezien worden als het culturele centrum van de stad. Hier vind je mooie musea en prachtige gebouwen. De andere helft van de stad bruist van de gezelligheid. Door de aanwezigheid van gezellige barretjes, terrassen en mooie clubs. Het feit dat alles zeer betaalbaar is in de stad maakt het alleen maar interessanter voor studenten. Zo betaal je in het centrum op een terras ongeveer €1,50 voor een biertje. Een retourvlucht Boedapest is in November al te boeken vanaf €40,-. (Bron: zoover.nl / amsterdamstudentenstad.nl)

  • Berlijn

Berlijn staat bekend als een van de meest diverse en bruisende steden van Europa. De stad mag op deze lijst dus ook zeker niet ontbreken. Berlijn is vergeleken met de andere steden qua uitgaan, eten en overnachten wel iets duurder, maar dat is het waard. De stad biedt voor iedere soort bezoeker genoeg bezienswaardigheden en activiteiten. Voor de liefhebbers van cultuur is de wijk Kreuzberg een echte aanrader, dit gedeelte van de stad is zeer multicultureel en een hotspot voor creativiteit. Daarnaast is de wijk ook ideaal om uit te gaan in de vele nachtclubs en bars die de wijk biedt. De wijk Friedrichshain is daarnaast een opkomende wijk binnen Berlijn, een echte aanrader om te bezichtigen. Een retourvlucht Berlijn is in November al te boeken vanaf €74,-. (Bron: anwb.nl)

*De prijzen voor de vluchten zijn afkomstig van Skyscanner.nl

Heb jij na het lezen van de blog nog andere steden die niet hadden mogen ontbreken of ga je naar een van de bovengenoemde landen? Laat het ons weten via social!

Geschreven door: Max