Wil jij een leuk complimentje ontvangen in de ochtend? Of liever even weten wat voor weer het wordt deze dag? Of ben je soms te moe om handmatig de lichten in je huis uit te doen? Dit kan allemaal met de Google Home Mini. Patrik testte het apparaatje en deelt zijn bevindingen.

Ben jij liever lui dan moe? Dan is de Google Home Mini echt iets voor jou. Met deze voice-controlled speaker kun je van alles doen, zo kun je muziek afspelen, YouTube video’s bekijken, het licht aan en uit doen, vragen stellen, smart apparaten bedienen en nog veel meer. Het mooie ervan is, je hoeft daar niet eens meer voor op te staan. Vertel de Google Home Mini wat je wilt en het wordt voor je gedaan.

Hoe werkt het?
Je installeert na aanschaf van het apparaatje de Google Home app op je smartphone of tablet. Maak verbinding met jouw WiFi netwerk thuis. Link met de diensten die je wilt gebruiken vanuit je app zoals bijvoorbeeld Youtube, Netflix, Spotify, Philips HUE light, Uber etc. Vervolgens kun je commando’s gaan geven aan deze speaker.

Say the magic words “Ok, Google!”
Nadat je verbinding hebt gemaakt kun je praten met de Google Home. Je kunt niet zomaar random dingen gaan roepen want de Google Home Mini heeft wél een handleiding. Alle gesprekken beginnen op dezelfde manier. Om de aandacht te trekken zeg je altijd “Ok, Google” en vervolgens geef je een commando. Hoe meer commando’s je kent hoe meer je kunt met je Google Home. Dus leer alle Google Home commando’s uit je hoofd en vertel de Google Home Mini wat er gedaan moet worden.

“You look great”

Een van mijn favoriete commando’s is: “Ok, Google, how do I look?” en dan zegt Google “You look great”. Een mooi begin van mijn dag want het brengt een glimlach op mijn gezicht.
Klik hier voor een overzicht van alle commando’s. Dit geeft je meer inzicht in de mogelijkheden van de Google Mini Home.

Wat verandert er in je leven met de Google Mini Home?
Laten we beginnen met de pluspunten: Je bent minder moe omdat je minder hoeft te lopen. Je voelt je minder eenzaam omdat de Google Mini Home terugpraat. Je wordt niet tegengesproken, wat je (schoon)moeder, vriend of vriendin wel zou doen. Je wordt nooit meer nat of staat te bibberen in de kou omdat Google je van tevoren laat weten wat voor weer het wordt. Je staat niet meer in de file omdat je tijdig gewaarschuwd wordt. Tijdens onenigheid kun je Google een munt op laten gooien en een beslissing voor je laten nemen. Als je down bent dan kun je vragen of Google je een grap wil vertellen (red: die zijn erg droog).

Klinkt allemaal hartstikke mooi, toch? Maar er zijn wel enkele minpunten te benoemen: Google verzamelt meer data van jou en wees daar bewust van. Als je WiFi hapert dan kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld je HUE lichten niet uit kunt doen of dat je je muziek niet uit kunt zetten. Dat moet je dan alsnog handmatig doen.

De toekomst van voice control
Wat ons betreft is de Google Home Mini echt een aanwinst in je huis. Je hebt het niet nodig maar het is wel heel erg gaaf! Zeker voor de gadget liefhebber is het een leuk ding. Er zijn vergelijkbare producten op de markt zoals de Amazon Echo en Samsung komt met een eigen voice-controlled speaker. De verwachting is dat voice control steeds meer de toekomst gaat worden, meer bedrijven zullen hun diensten aansluiten op Google Home. Kortom, het is de toekomst.

Geschreven door: Patrik Zorica