Geert, onze senior contractmanager/business consultant houdt van groen. En dat is een breed begrip. Het gaat van groene schoenen tot duurzaamheid. Vanzelfsprekend dus dat onze groene collega ook in het green-team zit.

Als not-for-profit organisatie zorgen we ervoor dat eventuele winst weer terug gestopt wordt in de winkel van SURFspot om deze nog klantvriendelijker te maken. Daarnaast verlagen we graag de prijzen van onze producten zodat iedere student (en medewerker) niet te diep in de buidel hoeft te tasten. Door ons te verdiepen in maatschappelijke thema’s wil SURFspot nóg actiever bijdragen aan duurzaamheid onder studenten en werknemers van instellingen.

Zo’n anderhalve maand geleden, op 20 mei heb ik de Nationale Dag voor Duurzaamheid binnen het Hoger Onderwijs bezocht. Deze dag wordt door SURF en de Studenten voor Morgen georganiseerd. De Studenten voor Morgen delen tijdens deze dag ook de SubtainaBuls aan de onderwijsinstellingen uit.

Het was een interessante dag en het is goed om te zien dat zoveel instellingen al een Green Office in huis hebben. Waar studenten en medewerkers samen werken in het duurzaam (bewust)maken van de universiteit of hogeschool.

Een initiatief waar SURF ook via andere wegen een bijdrage aan levert en wil blijven leveren. Hoe doen we dat nu via SURFspot?

Ik speel al een tijd met de gedachte om in de winkel van SURFspot ook duurzame producten te kunnen aanbieden. Of producten, die de duurzaam leven bevorderen, bijv. meters die het energieverbruik van een apparaat meten. Naast producten zou het ook kennis kunnen zijn. Interessante artikelen of tips en trucs, die je bewust maken hoe je eenvoudig wat duurzame kunt gaan leven. Producten ter bevordering en bewustmaken van duurzaam leven. Het Groene Schap.

Ben jij geïnteresseerd in zo’n groen schap in SURFspot? Of vind je het overbodig? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening en heb dan ook drie vragen voor je. Laat me weten wat je ervan vindt.

Alvast bedankt,

Geert