Tijmen Joosten, onze Nederlands Kampioen Microsoft Office Word (student HvA), is vrijdag vertrokken naar Amerika. Vandaag is de grote dag en doet hij examen op het WK in Orlando, Florida. In totaal doen hier 130 landen aan mee. De deelnemers strijden in meerdere disciplines – zoals Excel, Word en PowerPoint – voor de wereldtitel.

 

Via SURFspot heeft Tijmen zich gecertificeerd. Hij is samen met docent Robbert in Orlando. Vanuit slim.nl is Laura van der Schoor, Nederlands Kampioen Microsoft Office Excel 2013, hier ook met haar docente.  Samen verkennen ze al het moois wat Orlando te bieden heeft. Tijmen heeft het goed naar zijn zin blijkt uit zijn blog:

Hoi!

Hier een korte samenvatting van wat we tot nu toe hebben meegemaakt tijdens onze reis naar Orlando, Florida, om hier deel te nemen aan het WK Office. We zijn vrijdagavond aangekomen na een lange reis. Het kost altijd enige moeite om je meteen aan te passen aan een ander ritme door het tijdsverschil. We hebben heerlijk gegeten in een restaurant hier in het Hilton Lake Buena Vista Hotel. Zaterdag hebben we het rustig aan gedaan. In de ochtend hebben we rondgekeken tegenover het hotel waar een groot Disney “dorp” is waar veel te zien en beleven is.

Zondag stond Kennedy Space Center in Cape Canaveral op de planning. We hebben zondagavond pas de eerste activiteit voor het WK, dus alle tijd om wat leuks te gaan doen. Het Space Center ligt iets meer dan een uur rijden van ons hotel. De grote van alles hier in Florida maakt grote indruk.

Dan is er ook planning van het WK. Zondagavond stond een borrel op de planning. Gezellig een drankje doen met een dessertbuffet. Veel verschillende nationaliteiten, waaronder heel veel Aziaten. Maandag worden de examens gehouden, dinsdag een trip naar Disney en woensdag de prijsuitreiking.

Wordt onze Tijmen Wereldkampioen Microsoft Office Word_5

We wensen Tijmen heel veel succes! Go get them!