Loop een willekeurige collegezaal in en je ziet ze steeds vaker; opengeklapte laptops met het herkenbare logo van Apple op de voorkant. In sommige gevallen kan een MacBook een aanvulling zijn op je studie en je studentenleven net iets makkelijker maken. Hoe en waarom? 3 studenten vertellen over hun ervaring met een MacBook.

Jitske (23) is student Journalistiek aan de HU. Ze gebruikt sinds het begin van haar studie al een MacBook.
“Ik had een ‘gewone’ laptop maar die liep de hele tijd vast en crashte regelmatig. Mijn vader en broer werkten al langer op een mac en die deed het na vijf jaar nog als nieuw, in tegenstelling tot mijn oude laptop”.
Voor Jitske was de noodzaak voor een stabiele laptop dus reden genoeg een MacBook aan te schaffen, en dat ervaart ze nu als plezierig. “Tijdens mijn studie journalistiek heb ik veel audio-, video- en beeldbewerking moeten doen, daar is mijn MacBook Pro bij uitstek geschikt voor. Hij is nog steeds lekker snel en de updates van het besturingssysteem zijn tegenwoordig gratis dus hij blijft up to date wat ik prettig vindt.” Of ze andere studenten zou aanraden een MacBook te gebruiken? “Wanneer je alleen maar Word nodig hebt zou ik niet perse zeggen dat mensen daar een speciaal MacBook voor nodig hebben. Maar zodra je ook met zwaardere programma’s moet werken raad ik het wel aan omdat een MacBook (Pro) veel kan hebben en sneller werkt.”

“Ik vind het gewoon de allermooiste laptops die er zijn”

Rebecca (24) heeft een MacBook aangeschaft in 2011 voor haar studie Journalistiek, maar studeert nu Letterkunde.
Ik zou op dit moment echt niet anders willen dan een MacBook. Ik ben helemaal gewend aan het besturingssysteem van een Apple en doordat ik ook een iPhone heb, wordt het helemaal makkelijk. Alles wordt meteen aan elkaar gelinkt en hoef ik niet meer moeilijk te doen met usb-kabels en dergelijke. Daarnaast gaat de batterij van een MacBook gewoon veel langer mee, wat voor een lange schooldag goed uitkomt, dat komt vaak genoeg voor!” Ook het  uiterlijk van een Apple laptop is voor Rebecca een goede reden om het apparaat te gebruiken. MacBooks zijn ook de allermooiste laptops die er zijn. Strak en dun. Makkelijk mee te nemen, lange batterijduur, makkelijk aan te sluiten op andere apparaten en gebruiksvriendelijk, laat ze tot slot weten. Maar, voegt ze er lachend aan toe “Dat mag ook wel voor dat geld.”

“Ik weet nog goed dat ik kon kiezen tussen op vakantie gaan naar New York of een MacBook kopen. Ik heb uiteindelijk de laatste optie gekozen” 

Mart (23) studeert Muziek Managment en gebruikt een MacBook sinds 2012. Hij ervaart veel voordelen van het gebruik van een MacBook tijdens zijn studie.
Doordat de hardware van Apple zo goed werkt met de software kan ik altijd goed schakelen tussen verschillende programma’s. Met letterlijk één handbeweging op de trackpad kan ik snel overschakelen naar een ander programma wat ik snel nodig heb”. Voor zijn studie moet Mart soms lange reizen maken, waardoor hij het gewicht van zijn MacBook als een grote pré ziet. “Een MacBook is een investering, maar als je een snelle computer wilt waarmee je soepel kan werken dat raad ik zeker een MacBook aan. Ik weet nog goed dat ik kon kiezen tussen op vakantie gaan naar New York of een MacBook kopen. Ik heb uiteindelijk de laatste optie gekozen en ik heb nog nooit spijt gehad.”

Wil jij ook een MacBook tijdens je studie gebruiken? Van 18 mei tot 18 juni hebben wij op SURFspot.nl een mooie actie waarbij je een gratis USB-C ter waarde van 89,95 krijgt bij aanschaf van je MacBook. Lees hier meer