Onze gastblogger Dimitri, marketingmanager bij Microsoft, vertelt over de nieuwe functies van Office 2016.

De nieuwste versie van Office, Office 2016 is gelanceerd, zowel voor Windows als Mac. Een nieuwe versie van de klassiekers Word, Excel, PowerPoint en Outlook, maar ook een nieuwe versie van OneNote.
Office 2016 heeft grote en kleine nieuwe functies. Hier vind je een aantal van mijn favoriete nieuwe functionaliteiten.

 

Tell me!
Op zoek naar die ene functie? Vind de juiste optie makkelijk en snel. Typ het woord en Tell Me brengt je naar de functie die je zoekt. Als je bijvoorbeeld “nieuwe afbeelding”, “afbeelding toevoegen” of zelfs gewoon “afbeelding” intypt, dan zorgt Tell Me ervoor dat je met één druk op de knop jouw gewenste afbeelding hebt toegevoegd.

Smart Lookup
Weet je even niet wat dat ene woord in de presentatie betekent of ben je op zoek naar dat ene feitje van die beroemde persoon in je presentatie? Met Smart Lookup kun je eenvoudig een woord selecteren en via het web de juiste informatie vinden. Smart Lookup vindt de betekenis van dat ene woord op Wikipedia en toont je de juiste feitjes van die bekende Nederlander.

 

Recent gebruikte document in Ribbon
Outlook bevat nu een lijst van je meest recent gebruikte Office-documenten in de Ribbon (taakbalk boven je document) zodat je snel een document als attachment kunt toevoegen zonder dat je door allerlei mappen hoeft te klikken. Outlook toont je jouw laatst geopende bestanden, die je vervolgens makkelijk aan je e-mail toevoegt.

 

Real time typen met je (collega) studenten
Samenwerken aan een document was nog nooit zo makkelijk. Als je een Word, PowerPoint of OneNote bestand hebt gedeeld op OneDrive, kun je nu met meerdere mensen tegelijkertijd in hetzelfde document werken. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld samenwerkt aan een opdracht of presentatie. En door de Real-time typen functie in Word kun je zien waar de ander aan het typen is. Zo je direct de aanpassingen die de ander maakt.

Laat ons hieronder in de comments weten wat jouw nieuwe favoriete functie is. Of heb je zelf nog andere tips? Office 2016 is beschikbaar als gratis upgrade voor alle Office 365 gebruikers op zowel PC als Mac . Heb je nog geen Office 365-abonnement, kijk dan of jij deze via jouw instelling kunt aanschaffen. Zo niet, niet getreurd: Office 2016 is ook los te koop voor zowel PC als Mac.