Een slimme student zit natuurlijk op zijn cent. Wat bedoelen we daarmee? Nou, dat je als student zijnde gewoon een beetje geld overhoudt aan het einde van de maand. En dat is natuurlijk niet altijd makkelijk. Misschien zit je veel in college dus eet je veel buitenshuis, of ben je veel geld kwijt aan spullen voor je studie. En natuurlijk staan alle feestdagen weer voor de deur en kan december met alle feestjes en uitgaven voor cadeaus een hele dure maand worden.
Wij helpen je met enkele besparingstips, want studeren is al duur genoeg!

Slimme Centen voor Studenten
Deze website covert echt álle bespaartips. Van goedkope recepten tot tips hoe je voor een prikkie kunt vliegen, echt alle onderwerpen passeren de revue. Megahandig als je als student dus een centje wilt overhouden elke maand.
Ben je dus op zoek naar hele goeie tips om wat geld te besparen. Wil je bijvoorbeeld weten bij welke fastfoodketen je het meeste patat krijgt voor je geld? Of ben je benieuwd hoe je gratis (!) op reis kunt? Check de website zeker even!

Tweedehands
Of het nou vintagekleding is of een zo goed als nieuwe iPhone, tweedehandsspullen zijn perfect als jij je hand een beetje op de knip wilt houden. Weg met vooroordelen over afgerachte producten of schoenen met gaten in de zool! Op sites als Marktplaats of Tweedehands.nl kun je prima spullen vinden voor een schappelijke prijs. Bestudeer de foto’s goed en maak een afweging of het product op de foto voldoet aan jouw eisen. Ook spullen zoals telefoons of laptops zijn tegenwoordig goed voor een prikkie te krijgen als je een refurbished-model bestelt.
Zelf een extra centje verdienen aan je oude spullen? Dat kan natuurlijk ook. Bij de kringloop kun je altijd wat spullen kwijt. wissel je oude apparaten in, zoals telefoons die je vroeger gebruikte of een laptop die je voor je studie gebruikte maar het na het tweede jaar begeven heeft.
Of volg de tip van Slimme Centen voor Studenten op en snuffel eens op de zolder van je grootouders, of in de kelder van je oudtante. Echt oude apparaten kunnen je namelijk zomaar een heel leuk zakcentje opleveren. In veel oude apparaten zit namelijk goud verwerkt.

Snuffel eens op de zolder van je grootouders of de kelder van je oudtante

Huur en verhuur
Huishoudelijke apparaten zijn vaak duur om aan te schaffen, maar wel noodzakelijk om je studentenleven wat makkelijker te maken. Maar heb je geen zin om veel geld te steken in dure zaken of zijn je huisgenoten te zuinig om een centje bij te dragen, dan is huren vaak ook een optie. Dat kan bijvoorbeeld via SmartStudentDeals of via de app Peerby waarmee je spullen kunt lenen van mensen in de buurt. Hartstikke handig en zuinig, vooral als je van plan bent spullen maar weinig te gebruiken. Kan je daarnaast wel een extra centje gebruiken? Dan is het ook mogelijk je eigen spullen te verhuren. Ligt je Playstation bijvoorbeeld stof te happen in de hoek van je kamer, biedt hem dan zelf eens te huur aan!

Eten
Tot slot, en misschien wel het belangrijkste uit dit lijstje; eten. Met eten komen we de dag door, verwerken we slechte cijfers, vieren we behaalde prestaties en jassen we ons salaris er volledig doorheen.
Maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor een tientje kun je bijvoorbeeld makkelijk uit eten gaan. En ook thuisbezorgd hoeft niet altijd duur te zijn, als je deze tips raadpleegt.
Nog meer geld besparen? Dan kook je natuurlijk het beste thuis met deze recepten!