Wat is het warm he? Zelf neem je waarschijnlijk ook maatregelen tegen het warme weer; veel drinken, insmeren met zonnebrand of even in de schaduw. Maar je apparaten hebben óók een hoop te verduren tijdens deze hitte. Toch blijven we ze overal mee naar toe nemen. Want waar zijn we zonder onze trouwe laptop of smartphone? Goed dus om je apparaat optimaal te beschermen. Wij vertellen je hoe.

Tip 1: Laat je laptop wennen aan de temperatuur

Zorg ervoor dat jij je laptop het altijd gesloten houdt bij het verplaatsen van het apparaat in de warmte. Kom je dus uit een koele ruimte en ga je de warmte in, houd je laptop dan nog even gesloten en laat hem even wennen aan de temperatuur. Andersom natuurlijk ook; kom je uit de warmte en ga je een koelere ruimte in, houd je laptop dan nog even gesloten.

Tip 2: Zet ‘m uit

Ben je weg van je laptop of moet je hem tijdelijk op een warme plek bewaren, zet hem dan uit. Niet op slaapstand of sluimer, maar helemaal uit. Een laptop die nog op sluimerstand staat, kan bevattelijker zijn voor het warme weer. 

Tip 3: Maak een back-up

Altijd een goed idee, maar sla je bestanden en data extra op. Maak dus een back-up van je bestanden als je van plan bent buiten te gaan werken. Mocht je computer dan een hitteaanval krijgen, dan kun je altijd je bestanden terughalen. 

Tip 4: Batterij besparen

Zet de apps die het meeste van je batterij vragen uit op je telefoon. Wanneer deze op de achtergrond actief is kan je batterij nog heter worden, vooral als ook de zon er nog eens opstaat. Werk je op je laptop? Koppel je accu los, deze geeft namelijk veel warmte af. 

Tip 5: Ideale temperatuur

Volgens Apple is de ideale temperatuur om een iPhone en MacBook te gebruiken tussen de nul en 35 graden Celsius. Mocht het voor je telefoon echt uit de hand lopen dan zal je een waarschuwing te zien krijgen. Leg in dit geval je smartphone in een koele omgeving en schakel het apparaat uit.

Geschreven door: Esther Zandberg