Als je op deze blog bent gekomen, dan ben je waarschijnlijk op de hoogte dat SURFspot software en hardware aanbiedt. Maar er is nog véél meer te SURF’en. SURF is dé ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Daarom biedt SURF ook heel veel diensten en producten op dit gebied. We zullen er enkele uitlichten.

Cybersave Yourself
Een campagne opgezet door SURF om beveiliging in het onderwijs te vergroten. Deze campagne is enorm uitgebreid en mega leerzaam. Je vindt er tips hoe je apparaten het beste kunt beveiligen, maar ook hoe je te wapenen tegen phishing, virussen en andere digitale gevaren. Via games, video’s en tests kun je onder andere leren hoe je veilig om kunt gaan met persoonlijke informatie op internet. Alle instellingen die zijn aangesloten bij SURFnet kunnen gebruik maken van deze dienst!
Meer informatie: https://www.surf.nl/diensten-en-producten/cybersave-yourself

HBO Kennisbank
Ben je bezig met je scriptie en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Of heb jij je scriptie al afgerond en wil je deze graag met andere delen? Dat kan via HBO Kennisbank. Op deze websites vind je meer dan 40,000 scripties en publicaties, geschreven door (mede)studenten en onderzoekers. Bonus; helemaal gratis en volledig online te bekijken.
Bekijk deze website: https://www.hbo-kennisbank.nl 

AV Contractentool
Het kan gebeuren dat je voor een opdracht een video moet maken. Hier zijn vaak meerdere partijen bij betrokken waarmee je afspraken moet maken. Om te voorkomen dat je op een later moment voor nogal onaangename verassingen komt te staan, kun je de AV contractentool gebruiken. Met de Audiovisuele middelen contractentool kun je op eenvoudige wijze voor elke productie een op elkaar afgestemde contracten maken, waarin deze zaken goed worden geregeld.
Klinkt goed? Bekijk het hier: https://www.avcontractentool.nl

SURFfilesender
Met SURFfilesender kun je gemakkelijk, snel en veilig je bestanden versturen. Ook hele grote bestanden, tot wel 250 MB, kun je hier moeiteloos mee verzenden. De geüploade bestanden worden maximaal 21 dagen opgeslagen in Nederland. Hoewel SURFfilesender standaard al veilig is, kun je als gebruiker ook kiezen voor extra veiligheid, in de vorm van encryptie. De bestanden worden dan door middel van een soort wachtwoord verstuurd, die alleen de verzender aan de gewenste ontvangers kan verstrekken. Zo kun je dus altijd zelf bepalen wie toegang heeft tot de door jou verzonden bestanden.
Handig? Bekijk het hier: https://filesender.surf.nl 

SURFacademy
ICT in het onderwijs en onderzoek is continue in beweging. Er is dus altijd wel iets nieuws te leren of te ontdekken. SURFacademy organiseert diverse bijeenkomsten over actuele ICT-thema’s voor medewerkers in het onderwijs en onderzoek. Zo is er altijd weer iets te leren. De agenda voor de komende bijeenkomsten van SURFacademy, kun je hier vinden: https://www.surf.nl/agenda/surf-onderdeel/surfacademy

Nog meer diensten zien? Een overzicht van alle diensten en producten kun je hier vinden: https://www.surf.nl/diensten-en-producten

Geschreven door: Esther Zandberg