Coosto - educatieve licentie

Studentenprijs
€ 12,00
Adviesprijs € 3000,-
download
Binnen 10 min online beschikbaar

Voor mensen die Coosto al eens eerder hebben gekocht en willen verlengen: Je kan je licentie bij Coosto verlengen door dit product aan te schaffen en bij de bestelling het email-adres op te geven waarmee je Coosto eerder hebt gekocht. Zo behoud je je Coosto account. Dit is alleen van toepassing voor mensen die willen verlengen.

Met Coosto kun je alle berichten die verschijnen op sociale media doorzoeken. Onder sociale media verstaat Coosto niet alleen de sociale netwerken die iedereen kent (zoals Twitter, Facebook en Instagram) maar ook nieuwssites, blogs en fora. Met Coosto kun je direct zoeken in al deze data. Je tikt een onderwerp in en je krijgt alle resultaten direct in je scherm te zien.

Tijdens je studie oefenen met software om social media te analyseren is een goede voorbereiding voor de beroepspraktijk. Studeer je marketing/communicatie, dan staat ervaring met een analysetool als Coosto goed op je CV. Social media analyse kan ook interessant zijn als je om wilt leren gaan met 'big data'. Wil je voor een studieopdracht weten wat er speelt rondom een merk? Misschien wel je stagebedrijf? Dan is Coosto een ideale aanvulling.

Dit kun je met Coosto meten:

  • Een merk monitoren. Wil je weten wat festivalgangers van Lowlands vonden? Wat kijkers van DWDD vonden? Hoe er over de VVD wordt gesproken? Of over de Rabobank? Tik het woord in en je ziet het in één oogopslag. 
  • Een campagne meten. Bedrijven investeren veel geld in reclamecampagnes, dan wil je toch ook weten wat de effecten zijn? 
  • Concurrenten analyseren. Ben je marktleider? Of lopen er partijen voorop? Kun je iets leren van je concurrenten? Met Coosto analyseer je wat er speelt in de markt.
  • Opiniemeting. Is het als merk slim om je te mengen in de discussie over Zwarte Piet? Is het slim om te doneren aan Serious Request? Door online te meten wat mensen vinden van bepaalde onderwerpen, kun je inschatten wat de algemene opinie is over een onderwerp.

 

De educatieve versie van Coosto voor studenten en docenten is gericht op social media analyse. Hieronder vallen analyses op volume, sentiment, bereik, auteurs, websites en geografische informatie. Je kunt met Coosto zoveel onderwerpen doorzoeken als je zelf wilt. Met de educatieve versie van Coosto vind je Nederlandstalige data van sociale platformen waaronder Twitter, Facebook, Instagram en je kunt honderdduizenden Nederlandse nieuwssites, blogs en fora doorzoeken.

 


Heb je interesse om met professionals (mee) te discusieren over social media analyse? Dat kan via de groep 'Social media analyse in het hoger onderwijs' op LinkedIn.

 

Voorbeeld van Social Media Analyse:

Specificaties Coosto Studentlicentie

Systeem eisen

Coosto draait op alle moderne browsers voor PC en Mac. Coosto is ook te gebruiken vanaf een tablet of smartphone.

Coosto is een mooi en waardevol programma. Dat alleen NL resultaten zichtbaar worden is voor mij in mijn leermodus niet zo'n bezwaar. Echter ook de mogelijkheid om rapporten te maken is uitgeschakeld en dat vind ik een beperking. Twee zaken kloppen dus niet: a) van 3.000,- voor 12,- en b) 'staat goed op je cv'. Je krijgt immers niet het volledige programma. Voor de rest werkt het als een klokje en vrij simpel ook nog

Tot voor kort was ik een groot 'evangelist' van Coosto bij mijn collega's en studenten. Vooral de ruime periode waarin gezocht kon worden bij verschillende platforms vormde een goede bron van onderzoek en analyse. Sinds Coosto de zoekperiode heeft verkort tot 1 maand heeft Coosto voor mij en mijn lessen nauwelijks meer toegevoegde waarde. Erg teleurstellend!

Per 21 augustus 2017 heeft Coosto - zonder vooraankondiging - de dienst beperkt- Je kan nu nog maar monitoren over een periode van 1 maand. Voor deze datum was dit onbeperkt!! In een reactie geeft Coosto " Wij moeten de voorwaarden van sociale platformen respecteren”. & "Uit gesprekken met onze partners is naar voren gekomen dat we de historie moeten beperken tot een maand. "

Door deze inperking van de mogelijkheden zijn de analyse mogelijkheden voor je studie beperkt en is het huidige abonnement voor 12 euro niet meer dan een kennismakingspakket.

Coosto heeft een heel mooi systeem om te zoeken naar informatie, maar ik heb toch eigenlijk het gevoel dat google.nl meer informatie voor mij vindt dan dit programma. Het kan aan mij liggen natuurlijk.

Een mooi programma, maar alleen Nederlandstalige resultaten bij deze Licentie, dat had ik even over het hoofd gezien en dat maakt het eigenlijk onbruikbaar voor mij.

Schrijf je eigen recensie

Log in voor het schrijven van je review

Instructies

Coosto is een webbased applicatie en is te benaderen via je browser op www.coosto.com. Raadpleeg voor een soepele installatie van Coosto onze handleiding.