Medewerkers van de Universiteit van Amsterdam aan het woord

Bij de Universiteit van Amsterdam kunnen medewerkers gebruik maken van SURFspot tegoed, zij kunnen dit tegoed vrij besteden op SURFspot.nl. Benieuwd wat zij van SURFspot tegoed vinden en waar ze dit aan besteden? Lees hieronder dan snel verder.


Dr. Francesco Chiaravalloti is werkzaam als Assistant Professor of Cultural Policy en Director of the Bachelor Programme in Cultural Studies bij de UvA

Francesco is werkzaam binnen het onderwijs, omdat hij zijn kennis wil delen op het gebied van cultuurmanagement, artistieke processen en kunstorganisaties. Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het doen van onderzoek, lesgeven en het uitvoeren van bestuurlijke taken.

Via zijn werkgever is Francesco bekent geraakt met SURFspot. Met het SURFspot tegoed (voorheen ICT tegoed), dat beschikbaar is gesteld door de UvA aan haar medewerkers, heeft hij ook het een en ander op SURFspot besteld. Zo heeft hij in het verleden verschillende software producten besteld voor thuisgebruik, waaronder ook Microsoft Office. Daarnaast heeft hij ook een aantal headsets met noise cancellation aangeschaft, hiermee kan hij ongestoord werkgerelateerde artikelen, boeken en de scripties van zijn studenten lezen. Nu heeft hij zijn zinnen op een monitor gezet die hij graag wil aanschaffen met het SURFtegoed.

Francesco vindt het echt leuk dat hij als medewerker van de UvA, jaarlijks SURFspot tegoed krijgt van de universiteit. Het is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde en je kunt ermee echt iets nuttigs kopen via SURFspot.nl. Francesco zou andere instellingen aanraden om ook SURFtegoed beschikbaar te stellen voor haar medewerkers. Hij vindt het fijner dan een kerstpakket, omdat je zelf kunt kiezen wat je wilt kopen via SURFspot.nl en het ook voor werk kunt gebruiken.

Als cijfer geeft hij SURFspot tegoed een 8.

“SURFtegoed voelt als een leuk en nuttig cadeautje dat voor werk gebruikt kan worden”

Meike van Dam, voorheen werkzaam als Werkgroepdocent Psychologie bij de UvA

Meike begeleidt 1e jaars studenten met alle vakken. Denk hierbij aan verdiepende opdrachten en wetenschappelijk schrijven. Ze is ook continue bezig om lessen te optimaliseren zodat ze steeds beter worden. Met een pointer in haar hand (zie foto) die ze via SURFspot besteld heeft neemt ze haar studenten mee met haar presentaties. Ze haalt vooral voldoening uit haar werk door het voeren van mentorgesprekken. Verder vindt ze het mooi om te zien hoe mensen met verschillende achtergronden groeien als persoon en in groepsverband. Ze vindt niet alleen de persoonlijke ontwikkeling leuk vindt om te zien, maar zeker ook de academische ontwikkeling!

Meike kent SURFspot al uit haar 1e jaar van haar studietijd, ze schafte destijds een Office Microsoft pakket aan. Als medewerker bij de UvA heeft ze in haar 2e jaar ook al een keer een harde schijf besteld die ze destijds nodig had om videomateriaal op te slaan voor het vak gesprekspracticum dat ze toen gaf. Dit jaar zou ze graag een Fitbit willen aanschaffen. Meike wilt graag bewuster worden van haar gezondheid door onder andere dus die hartslagmeter en ook de stappenteller die erop zit. Op die manier denkt ze net een extra wandeling per dag te doen, om aan een bepaald aantal stappen te komen. En een fitte docent is een blije docent, niet waar?

Meike en haar collega’s vinden het een fijn gebaar vanuit de UvA dat ze SURFspot tegoed (voorheen ICT tegoed) ontvangen vanuit de instelling. Omdat er niet altijd een computer beschikbaar is bij de UvA, is het fijn om bijvoorbeeld een laptop aan te schaffen of een laptop te hebben met de juiste software zodat er altijd gewerkt kan worden bij de UvA. Onderwijs wordt beter door SURFspot tegoed beschikbaar te stellen. Daarnaast voelt het ook als een stukje erkenning. Meike zou het aanbieden van SURFspot tegoed aan medewerkers ook andere instellingen aanbevelen.

Als cijfer geeft ze een 10 voor SURFspot tegoed. 

“Met ICT tegoed verbeter je de leskwaliteit, maar het is daarnaast ook een vorm van erkenning voor mij als docent.”