Nederlands Kampioenschap Office 2019: 7 juniDraaien jouw studenten tegenwoordig met gemak een draaitabel in elkaar als Koning Excel? Zijn ze degene die de helpende hand bieden als iemand er niet uitkomt met Word? En is dit allemaal dankzij het Microsoft Office Specialist certificeringsprogramma dat wordt aangeboden op de school? Dan is het NK Office 2019 hét moment waarop jouw studenten kunnen laten zien wat ze kunnen.

Elk jaar organiseert SURFspot in samenwerking met Slim in de Klas het Nederlands Kampioenschap Office (NK Office), een erg leuk evenement waarbij studenten de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office te behalen. Alle scholen in het vo, mbo en hbo die het Microsoft Office Specialist certificeringsprogramma aanbieden kunnen meedoen aan het NK Office. Deze scholen mogen per schoollocatie of opleiding een student afvaardigen naar het NK Office 2019. Op het NK Office wordt vervolgens opnieuw een examen gemaakt waarna de student met de beste score er met de prijs vandoor gaat. 

Wat moet je als student doen:Het NK Office telt twee winnaars:

 • Een eerste plaats voor een student in de leeftijd van 13-18 jaar
 • Een eerste plaats voor een student in de leeftijd van 18-22 jaar

De winnaars gaan samen met hun of haar docent naar het WK in Amerika op kosten van SURFspot en Slim (vliegticket, hotel en verblijfkosten). Dit jaar vindt het WK plaats in New York, New York, Amerika op 28-31 juli. Wil je meer weten over de Wereldkampioenschappen? Kijk dan hier

Het NK Office: De dag zelf

Het NK Office wordt op vrijdagmiddag 7 juni gehouden op het kantoor van Microsoft Nederland (Schiphol). Tijdens deze middag doen de 50 studenten met de hoogste examenscores, die al de beste van hun school zijn, een nieuw examen in Word of Excel. Van te voren kun je kiezen of je examen gaat doen in Word of Excel.De resultaten worden aan het einde van de middag bekend gemaakt. De studenten die het hoogste aantal punten heeft behaald, in combinatie met de snelste tijd, wint het NK Office en gaat met SURFspot en Slim in de Klas mee naar het WK in Amerika. Op het NK Office doe je niet alleen het examen. Ondertussen is er voor hun docenten en andere geïnteresseerden een interessant inhoudelijk programma, dus kom vooral ook! Het belooft een ontzettend leuke (en ook spannende dag) te worden.

Hoe werkt het?

De werkwijze is eenvoudig: de docent die de Microsoft Office Specialist (MOS-)examens geeft binnen een Certiport testcenter, schrijft de studenten in voor deelname in. Per school mogen meerdere studenten deelnemen aan het evenement:

 • Alle scholen met een eigen Certiport-testcenter Microsoft-certificeringen Word en Excel aanbieden, kunnen een student afvaardigen naar het NK Office.
 • De student heeft al voor het NK Office gekozen voor Word of Excel.
 • Elke deelnemende instelling vaardigt één student af voor deelname aan het NK Office, tenzij:
 • een instelling met meerdere testcenters, mag vanuit elk testcenter 1 student aanmelden.
 • Indien de Microsoft Office Specialist-examens binnen meerdere opleidingen worden aangeboden, mag elke opleiding een student afvaardigen (één student per opleiding).
 • Elke deelnemende instelling mag maximaal vijf studenten naar het NK Office sturen, op voorwaarde dat de studenten zijn verspreid over meerdere locaties en uiteenlopende opleidingen volgen.

Geef als docent je onderwijsinstelling op via het aanmeldformulier

Wil je als student weten of jouw onderwijsinstelling ook Microsoft Office Specialist (MOS-)examens aanbiedt? Neem dan contact op met de IT-support op jouw onderwijsinstelling.Voorwaarden voor deelname aan het NK Office:

 • De student is tussen de 13 en 22 jaar oud op 15 juni 2019.
 • De student moet staan ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.
 • De student moet in bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort.
 • Geen restrictie om naar de VS te reizen (bv. ouderlijke restricties of een strafblad).
 • De student moet voor 19 april 2019 examen op zijn of haar school (welke het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbied) hebben gedaan in Word of Excel (

  Word & Excel 2013, Word & Excel 2016 (

  Nederlands of Engels) en daarmee de beste resultaten hebben behaald van de gehele school (combinatie van de hoogste score en snelste tijd. Bij een gelijke score van bijv. 900 punten, wint degene met de snelste tijd.
 • Tijdens het NK Office wordt alleen Excel en Word 2016 aangeboden.