Nederlands Kampioenschap Office 2018: 1 juni

NKOffice

Draaien jouw studenten tegenwoordig met gemak een draaitabel in elkaar als Koning Excel? Zijn ze degene die de helpende hand bieden als iemand er niet uitkomt met Word? En is dit allemaal dankzij het Microsoft Office Specialist certificeringsprogramma dat wordt aangeboden op de school? Dan is het NK Office 2018 hét moment waarop jouw studenten kunnen laten zien wat ze kunnen. 


Het Nederlands Kampioenschap Office 2018

Elk jaar organiseert SURFspot in samenwerking met Slim het Nederlands Kampioenschap Office (NK Office) bij Microsoft Nederland. Een erg leuk evenement waarbij studenten de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office te behalen. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 1 juni 2018, dus schrijf het alvast in je agenda!

Alle scholen in het vo, mbo en hbo die het Microsoft Office Specialist certificeringsprogramma aanbieden kunnen meedoen aan het NK Office. Deze scholen mogen per schoollocatie of opleiding een student afvaardigen naar het NK Office 2018. Op het NK Office wordt vervolgens opnieuw een examen gemaakt waarna de student met de beste score er met de prijs vandoor gaat. 

Op het NK Office zijn er vervolgens twee eerste plaatsen te vergeven:

  • Een eerste plaats voor een student uit het vo/mbo
  • Een eerste plaats voor een student uit het hbo

De winnaars gaan samen met hun of haar docent naar het Wereldkampioenschap in Amerika op kosten van SURFspot en Slim (vliegticket, hotel en verblijfkosten). Dit jaar vindt het Wereldkampioenschap plaats in Orlando (Florida). Wil je alvast meer weten over de Wereldkampioenschappen? Kijk dan vast hier

Het NK Office: De dag zelf

Het NK Office wordt op vrijdagmiddag 1 juni bij gehouden bij ROC Midden Nederland. Tijdens deze middag doen alle studenten, die al de beste van hun school zijn, een nieuw examen in Word of Excel.  Van te voren kun je kiezen of je gaat voor het Word examen of het Excel examen. Je hebt maximaal 50 minuten de tijd om het examen te maken. De resultaten worden aan het einde van de middag bekend gemaakt. De studenten die het hoogste aantal punten heeft behaald, in combinatie met de snelste tijd, wint het NK Office en gaat met SURFspot en Slim mee naar het Wereldkampioenschap in Amerika. Op het NK Office doe je niet alleen het examen. Het is vooral een leuke middag. Je krijgt een rondleiding door het supergave pand van Microsoft, er zijn nieuwe games en er worden twee gave workshops gegeven. De hele middag staat in het thema 'Amerika'. 

Aanmelden

Alle scholen in het vo, mbo en hbo die het Microsoft Office Specialist certificeringsprogramma aanbieden nodigen wij uit deel te nemen aan het NK Office 2018. Per school mogen meerdere studenten deelnemen aan het evenement:

  • Indien een instelling meerdere locaties heeft, mag er voor elke locatie een student aangemeld worden*
  • Indien de Microsoft Office Specialist-examens binnen meerdere opleidingen worden aangeboden, mag voor elke opleiding een student afgevaardigd worden (één student per opleiding)*
* In totaal kunnen er per onderwijsinstelling maximaal 4 studenten meedoen.

Aanmelden kan via het volgende aanmeldformulier
Ben je al aangemeld? Laat op Facebook weten dat je gaat. 

Voorwaarden voor deelname aan het NK Office:

  • De student is tussen de 13 en 22 jaar oud op 15 juni 2018
  • De student moet staan ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling
  • De student moet in bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort.
  • Geen restrictie om naar de VS te reizen (bv. ouderlijke restricties of een strafblad).
  • De student moet voor 12 mei 2017 examen op zijn of haar school (welke het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbied) hebben gedaan in Word of Excel (2013 of 2016, Nederlands of Engels) en daarmee de beste resultaten hebben behaald van de gehele school (combinatie van de hoogste score en snelste tijd. Bij een gelijke score van bijv. 900 punten, wint degene met de snelste tijd.