Nederlands Kampioenschap Office 2018: 1 juni

NKOffice

Het Nederlands Kampioenschap Office 2018

Elk jaar organiseert SURFspot in samenwerking met Slim het Nederlands Kampioenschap Office (NK Office) bij Microsoft Nederland. Een erg leuk evenement waarbij studenten de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office te behalen. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 1 juni 2018, dus schrijf het alvast in je agenda!

Alle scholen in het vo, mbo en hbo die het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbieden kunnen meedoen aan het NK Office. Deze scholen mogen per schoollocatie of opleiding een student afvaardigen naar het NK Office 2018. 

Op het NK Office zijn er vervolgens twee eerste plaatsen te vergeven:

  • Een eerste plaats voor een student uit het vo/mbo
  • Een eerste plaats voor een student uit het hbo

De winnaars gaan samen met hun of haar docent naar het Wereldkampioenschap in Amerika op kosten van SURFspot en Slim. Dit jaar vindt het Wereldkampioenschap plaats in Orlando (Florida). Wil je alvast meer weten over dit evenement? Kijk dan vast op http://moschampionship.com/.

Ik ben student: Hoe kan ik meedoen aan het NK Office?

Je kunt meedoen aan het NK office als je de hoogste score haalt van jouw school op het MOS (Microsoft Office Specialist) Word of Excel examen. Het is dus belangrijk dat dit MOS examen wordt aangeboden door jouw school. Ben je niet helemaal zeker of een examen wat je eerder hebt gemaakt voor Office of Excel een MOS examen was of dat jouw school überhaupt MOS examens aanbiedt?  Vraag het voor de zekerheid na aan je docent. Mocht je er toch niet uitkomen? Dan kun je e-mailen naar: marije.schlosser@surfmarket.nl.

Het NK Office: De dag zelf

Het NK Office wordt op vrijdagmiddag 1 juni bij gehouden bij het hoofdkantoor van Microsoft Nederland (Schiphol). Tijdens deze middag doen alle studenten, die al de beste van hun school zijn, een nieuw examen in Word of Excel.  Van te voren kun je kiezen of je gaat voor het Word examen of het Excel examen. Je hebt maximaal 50 minuten de tijd om het examen te maken. De resultaten worden aan het einde van de middag bekend gemaakt. De studenten die het hoogste aantal punten heeft behaald, in combinatie met de snelste tijd, wint het NK Office en gaat met SURFspot en Slim mee naar het Wereldkampioenschap in Amerika. Op het NK Office doe je niet alleen het examen. Het is vooral een leuke middag. Je krijgt een rondleiding door het supergave pand van Microsoft, er zijn nieuwe games en er worden twee gave workshops gegeven. De hele middag staat in het thema 'Amerika'. 

Wat kun je precies winnen?

  • Deelname aan het Wereldkampioenschap in Amerika studenten uit bijna 100 landen.
  • Volledig verzorgde reis naar Amerika, Orlando (inclusief vliegticket, hotel en verblijfkosten).
  • De eeuwige roem én een ervaring om nooit te vergeten.


Voorwaarden voor deelname aan het NK Office:

  • De student is tussen de 13 en 22 jaar oud op 15 juni 2018
  • De student moet staan ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling
  • De student moet in bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort.
  • Geen restrictie om naar de VS te reizen (bv. ouderlijke restricties of een strafblad).
  • De student moet voor 12 mei 2017 examen op zijn of haar school (welke het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbied) hebben gedaan in Word of Excel (2013 of 2016, Nederlands of Engels) en daarmee de beste resultaten hebben behaald van de gehele school (combinatie van de hoogste score en snelste tijd. Bij een gelijke score van bijv. 900 punten, wint degene met de snelste tijd.