Office voor studenten gratis (of € 4,99)!

Met Microsoft 365 maak je als student gebruik van de Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. En op je iPhone, Samsung of andere smartphones doe je dit met Office Mobile. Je mag op maximaal vijf pc's en/of laptops en op maximaal vijf mobiele apparaten de software installeren. Mac of Windows. Sinds 10 juli 2015 krijgen de gebruikers van Microsoft Microsoft 365 gratis Office for Mac 2016 als applicatie erbij! Dit geldt voor iedereen die Microsoft 365 via de onderwijsinstelling gekregen of voor € 4,99 bij ons heeft gekocht. Check deze pagina om te zien of je Microsoft 365 € 4,99 kan bestellen.

 

Kan ik Microsoft 365 bestellen?

Check deze pagina om te zien of je Microsoft 365 gratis, voor € 4,99 of voor € 27 bestelt. Staat jouw universiteit of hogeschool er nog niet bij? Informeer dan bij de ict-helpdesk van jouw onderwijsinstelling. Of houd deze site in de gaten.

 

Photoshop kopen

Photoshop is een computerprogramma dat onderdeel is van het softwarepakket Adobe. Het wordt samen met Lightroom, Illustrator, Indesign, Premiere, Muse, Flash en Acrobat verkocht in een Adobe pakket. Dus wil je gebruik maken van Photoshop dan moet je een Adobe pakket bestellen. Het product is dus niet los te koop. Ben je student of werk je bij een instelling die aangesloten is bij SURFspot dan kun je Adobe voor een gereduceerde prijs bestellen. 

Adobe Photoshop Tips

Maak gebruik van de kloonstempel

Stel je hebt bijvoorbeeld een foto van iemand die een wond of puistje heeft op zijn/haar huid. Je kunt dan door gebruik te maken van de kloonstempel de huid retoucheren waardoor oneffenheden niet meer zichtbaar zijn. Hoe werkt dat? Klik eerst op de kloonstempel. Klik vervolgens op de alt knop en selecteer een stuk huid dat je wilt kopiëren. Klik vervolgens op de plek die je wilt bijwerken. Herhaal dit proces totdat je het gewenste resultaat hebt.

Maak gebruik van een filter

Je kunt filters gebruiken om foto's te verbeteren, speciale effecten toe te passen, zodat je foto met de hand getekend of in de impressionistische stijl geschilderd lijkt te zijn. Je kunt filters ook gebruiken om unieke transformaties toe te passen met gebruik van vervormings- en belichtingseffecten. In het menu “Filter” kun je kiezen uit verschillende filters die je kunt gebruiken.

 

Verwijder objecten op een foto met de snel retoucheerpenseel

Wanneer je in Photoshop op het pleistertje klikt dan kun je het snel retoucheerpenseel selecteren. Het snel retoucheerpenseel kijkt naar de pixels rond het object dat je wilt verwijderen. Voor het herstellen wordt gebruik gemaakt van de structuur, belichting, transparantie en schaduweffecten van de omgeving. Wanneer je een object wilt verwijderen dan moet je als volgt te werk gaan. Selecteer eerst het snel retoucheerpenseel en kies bij Type “Inhoud behouden”. Zorg ervoor dat de penseelgrootte waarvoor je kiest iets breder dan het object dat je wilt verwijderen (bestaat de afbeelding uit verschillende lagen dan kun je de optie “Monster van alle lagen” inschakelen). Sleep met het snel retoucheerpenseel over het object dat je wilt verwijderen. Je zult eerst een donkere vlek zien, maar even later is die vlek verdwenen met het object dat je wilt verwijderen.

Maak foto’s zwart-wit

Je kunt kleurenfoto’s omzetten naar zwart-wit foto’s. Dat kan zelfs binnen een paar klikken. Open de afbeelding die je wilt gaan bewerken in Photoshop. Ga naar image-> mode-> grayscale en bevestig. Voila, je hebt een zwart-wit foto binnen enkele seconden.

 
 

 

Verwijder rode ogen

Het is vast herkenbaar. Je hebt een mooie foto gemaakt van iemand maar zijn/haar ogen zijn rood op de foto. Dat is balen zou je denken. Niets is minder waar. Met Photoshop kun je heel eenvoudig rode ogen verwijderen. Gebruik hiervoor de Hue/Saturation optie.

Photoshop is een programma uit Adobe Creative Cloud. Wat zit er allemaal in Adobe Creative Cloud?

  • Photoshop: beeldbewerking en -compositie
  • Illustrator: werken met vectorafbeeldingen en -illustraties
  • InDesign: pagina's ontwerpen, opmaken en publiceren
  • Premiere Pro: videoproductie en -bewerking
  • Adobe Muse CC: websiteontwerp zonder programmeren
  • Dreamweaver: ontwikkeling van websites en mobiele app
  • Adobe Audition CC: geluid op zijn best
  • Lightroom® Digitaal fotomateriaal ordenen, bewerken en produceren

Soorten Adobe-pakketten 

Software Geschikt voor medewerkers of studenten? Besturingssysteem
Adobe Creative Cloud Medewerker  Medewerkers Windows & Mac OS
Adobe Creative Cloud et services Medewerker  Medewerkers Windows & Mac OS
Adobe Creative Cloud et services Medewerker  Studenten Windows & Mac OS