De Microsoft 365 licentie

In het Microsoft 365 pakket is geen OneDrive inbegrepen.

Microsoft 365 bezit een jaarlicentie. Na één jaar kun je geen gebruik meer maken van de Office licentie, mocht je weer met de licentie willen werken dan raden we je aan om een nieuwe bestelling te plaatsen. 

Studenten vinden het product  hier. 

Medewerkers vinden het product  hier. 

Tip: kijk eerst of jouw instelling momenteel nog Microsoft 365 via ons levert, want recentelijk zijn een aantal instellingen overgegaan op het uitleveren van Microsoft 365 via een eigen portaal. Klik hier voor een overzicht.

Microsoft 365

Microsoft 365 is de speciaal ontwikkelde onderwijslicentie van Office 2016. 
Je kunt dit pakket op 5 verschillende computers en op 5 overige apparaten (tablet en telefoon) installeren via je Microsoft 365 account. Je ontvangt bij de bestelling een automatisch gegenereerd account in plaats van een downloadlink. De licentie is platform onafhankelijk, dus je kunt Office op zowel een Mac als een Windows computer installeren. 

Niet iedereen kan Microsoft 365 bestellen, de onderwijsinstelling waaraan jij bent verbonden dient een overeenkomst voor het product te hebben afgesloten. 
Je kunt binnen Microsoft 365 geen gebruik maken van OneDrive. 

Office 2019 en 2021

Office 2019 en 2021 zijn volledige versies van Office. Je kunt de licentie installeren op één apparaat. Je kiest voor een installatie op een Windows óf Mac apparaat. Je kunt de licentie niet binnen de licentieperiode overzetten op een ander besturingssysteem
Je moet je eigen e-mailadres koppelen aan deze licentie voor mogelijke herinstallaties.

Overeenkomsten:

- Beiden hebben een licentieperiode van één jaar voor studenten. 
- Beiden bezitten de standaard Office onderdelen Excel, Word, Powerpoint, Outlook, OneNote en     Access.

Verschillen:

- Je installeert Microsoft 365 via een account, Office 2019/2021 installeer je via een downloadlink. 
- Office 2019/2021 is platform afhankelijk, Microsoft 365 niet. 
- Office 2019/2021 heeft een licentie voor 1 apparaat, terwijl Microsoft 365 een licentie heeft voor 10 apparaten: 5 computers en 5 overige (mobiele) apparaten.  

Microsoft 365 is een speciaal ontwikkelde onderwijsversie van Office 2019. Niet iedereen kan deze versie van Office aanschaffen. Staat er 'Sorry dit product is niet beschikbaar' dan heeft de onderwijsinstelling waar jij aan bent verbonden geen licentieovereenkomst voor het product afgesloten. 

Wij kunnen de licentie alleen per onderwijsinstelling beschikbaar maken en niet individueel. 

Tip: kijk hier voor een overzicht van alle onderwijsinstellingen die wél (gratis of tegen betaling) Microsoft 365 bij ons kunnen bestellen.

Heb je in het verleden Microsoft 365 aangeschaft en wilde je de downloadlink van je originele bestelling weer gebruiken? Dan kom je uit op deze klantenservicepagina. 

De downloadlink van de originele bestelling is niet meer actief. Je hebt de downloadlink gebruikt om een Microsoft 365 account aan te maken. Zit je nog binnen de licentieperiode van één jaar dan kun je dit account gebruiken om Office weer te installeren. Je kunt Office installeren vanuit de Microsoft 365 portal. 

Je gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl 
Mocht je het bijbehorende wachtwoord niet meer weten dan horen wij dat graag zodat wij je een nieuw tijdelijk wachtwoord kunnen toesturen. 

Let op je kunt niet met je eigen e-mailadres of het e-mailadres van je instelling gebruiken om Microsoft 365 te installeren. 

Is het langer dan een jaar geleden dat jij de licentie hebt aangeschaft dan is deze verlopen en kun je een nieuwe licentie aanschaffen als je weer gebruik wilt maken van Microsoft 365. 

Studenten vinden het product hier. 

Medewerkers vinden het product hier.