De Office 365 Pro Plus licentie

In het Office 365 Pro Plus pakket is geen OneDrive inbegrepen.

Office 365 Pro Plus bezit een jaarlicentie. Na één jaar kun je geen gebruik meer maken van de Office licentie, mocht je weer met de licentie willen werken dan raden we je aan om een nieuwe bestelling te plaatsen. 

Studenten vinden het product  hier. 

Medewerkers vinden het product  hier. 

Tip: kijk eerst of jouw instelling momenteel nog Office 365 via ons levert, want recentelijk zijn een aantal instellingen overgegaan op het uitleveren van Office 365 via een eigen portaal. Klik hier voor een overzicht.

Wil jij jouw Office 365 ProPlus licentie verlengen dan kan dat als je werkt met een @edu.surfspot.nl gebruikersnaam. Je hoeft Office niet opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om je huidige Office te heractiveren. 

Stap 1. Schaft een nieuwe jaarlicentie aan:  Office 365 ProPlus bestellen.

Stap 2. Ga na het ontvangen van de bestelgegevens naar de portal van Microsoft. Log hier in met je gebruikersnaam en bestaande wachtwoord. De portal is te bereiken via  https://portal.office.com 

Stap 3. Ga na het inloggen in de portal terug naar Word of een andere toepassing van Office zoals Powerpoint of Excel en log ook hier weer opnieuw in. 

Lukt het niet dan zullen wij een nieuw tijdelijk wachtwoord voor je aanmaken zodat je via een wachtwoord aanpassing in de Microsoft portal de nieuwe licentie kunt activeren.

Stap 4. Neem contact op met de klantenservice om je wachtwoord te laten resetten.

Stap 5. Ga naar de portal van Microsoft en log hier in met het tijdelijk wachtwoord dat je hebt ontvangen van de klantenservice en je gebruikersnaam (@edu.surfspot.nl).

Stap 6. Pas het tijdelijke wachtwoord aan in de portal.

Stap 7. Ga naar Word of een andere Office toepassing en log hier in met je gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord. Office is nu geheractiveerd voor één jaar.

Office 365 Pro Plus

Office 365 Pro Plus is de speciaal ontwikkelde onderwijslicentie van Office 2016. 
Je kunt dit pakket op 5 verschillende computers en op 5 overige apparaten (tablet en telefoon) installeren via je Office 365 Pro Plus account. Je ontvangt bij de bestelling een automatisch gegenereerd account in plaats van een downloadlink. De licentie is platform onafhankelijk, dus je kunt Office op zowel een Mac als een Windows computer installeren. 

Niet iedereen kan Office 365 Pro Plus bestellen, de onderwijsinstelling waaraan jij bent verbonden dient een overeenkomst voor het product te hebben afgesloten. 
Je kunt binnen Office 365 Pro Plus geen gebruik maken van OneDrive. 

Office 2016 en 2019

Office 2016 en 2019 zijn volledige versies van Office. Je kunt de licentie installeren op één apparaat. Je kiest voor een installatie op een Windows óf Mac apparaat. Je kunt de licentie niet binnen de licentieperiode overzetten op een ander besturingssysteem
Je moet je eigen e-mailadres koppelen aan deze licentie voor mogelijke herinstallaties.

Overeenkomsten:

- Beiden hebben een licentieperiode van één jaar voor studenten. 
- Beiden bezitten de standaard Office onderdelen Excel, Word, Powerpoint, Outlook, OneNote en     Access.

Verschillen:

- Je installeert Office 365 Pro Plus via een account, Office 2016/2019 installeer je via een downloadlink. 
- Office 2016/2019 is platform afhankelijk, Office 365 Pro Plus niet. 
- Office 2016/2019 heeft een licentie voor 1 apparaat, terwijl Office 365 Pro Plus een licentie heeft voor 10 apparaten: 5 computers en 5 overige (mobiele) apparaten.  

Office 365 Pro Plus is een speciaal ontwikkelde onderwijsversie van Office 2019. Niet iedereen kan deze versie van Office aanschaffen. Staat er 'Sorry dit product is niet beschikbaar' dan heeft de onderwijsinstelling waar jij aan bent verbonden geen licentieovereenkomst voor het product afgesloten. 

Wij kunnen de licentie alleen per onderwijsinstelling beschikbaar maken en niet individueel. 

Tip: kijk hier voor een overzicht van alle onderwijsinstellingen die wél (gratis of tegen betaling) Office 365 bij ons kunnen bestellen.

Heb je in het verleden Office 365 Pro Plus aangeschaft en wilde je de downloadlink van je originele bestelling weer gebruiken? Dan kom je uit op deze klantenservicepagina. 

De downloadlink van de originele bestelling is niet meer actief. Je hebt de downloadlink gebruikt om een Office 365 Pro Plus account aan te maken. Zit je nog binnen de licentieperiode van één jaar dan kun je dit account gebruiken om Office weer te installeren. Je kunt Office installeren vanuit de Microsoft Office 365 Pro Plus portal. 

Je gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl 
Mocht je het bijbehorende wachtwoord niet meer weten dan horen wij dat graag zodat wij je een nieuw tijdelijk wachtwoord kunnen toesturen. 

Let op je kunt niet met je eigen e-mailadres of het e-mailadres van je instelling gebruiken om Office 365 Pro Plus te installeren. 

Is het langer dan een jaar geleden dat jij de licentie hebt aangeschaft dan is deze verlopen en kun je een nieuwe licentie aanschaffen als je weer gebruik wilt maken van Office 365 Pro Plus. 

Studenten vinden het product hier. 

Medewerkers vinden het product hier. 
Office 365 Pro Plus bezit een jaarlicentie. Werk je nog met een @surfspot.nu of @basisschool.surfspot.nu account, dan is je Office 365 Pro Plus licentie verlopen. Na één jaar kun je geen gebruik meer maken van de licentie en kunnen wij je wachtwoord niet meer resetten. 

Het is niet mogelijk om Office 365 Pro Plus te verlengen, je kunt het beste een nieuwe licentie aanschaffen en deze opnieuw installeren. Je vind Office 365 Pro Plus hier. 
Om Office 365 ProPlus opnieuw op jouw computer of op een extra computer te installeren kun je met de inloggegevens zoals jij deze hebt ontvangen in de mail inloggen in de Microsoft Office 365 Pro Plus portal. Vanuit deze omgeving kun je Office 365 Pro Plus downloaden en installeren. Om in te loggen en de download te starten ga je naar https://login.microsoftonline.com/nl
Je gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl Mocht je het bijbehorende wachtwoord niet meer weten dan horen wij dat graag zodat wij je een nieuw tijdelijk wachtwoord kunnen toesturen.

Mocht je de melding krijgen dat Office 365 niet beschikbaar is voor jou dan is het goed mogelijk dat je Office 365 via jouw eigen onderwijsinstelling kunt krijgen. 

De reden hiervoor is dat veel instellingen, voor het jaar 2020, via SURFmarket (SURFspot is hier een onderdeel van) een groot aantal "O365 licenties voor studenten" hebben ingekocht, om deze vervolgens te verstrekken aan de studenten via de eigen tenant (een eigen Dashboard).

Je kunt hier controleren of jouw instelling Office 365 zelf uitlevert.

Mocht jouw instelling in deze lijst staan, dan betekent dit dus dat jij binnenkort waarschijnlijk gebruikt kunt gaan maken van Office 365 via de gebruikersnaam van jouw instelling. De details over de uitrol hiervan zijn bij ons momenteel helaas nog niet bekend (gezien de instellingen deze overgang zelfstandig regelen). 

Je kunt voor meer informatie hierover het beste even contact opnemen met de ICT-helpdesk van jouw instelling.