Digitale goede voornemens voor 2016

Nog even en 2015 is weer voorbij. December is een maand waarin je kunt bedenken wat je in het nieuwe jaar anders zou willen doen: goede voornemens! Stoppen met roken? Op tijd beginnen met je paper? Gezonder eten? Dat blijkt in de praktijk moeilijk vol te houden. Wij hebben daarom 11 digitale goede voornemens bedacht: simpel, doeltreffend en eenvoudig om vol te houden!

 

 

1. Ik ga liever zijn voor mijn computer


Beveilig je computer tegen virussen, hackers, malware, phishing en andere bedreigingen. Oja en haal af en toe een doekje over het toetsenbord om jezelf ook tegen een verkoudheidsvirus te beschermen ;-)

 

Kies een antivirusprogramma (vanaf €14,25) |  Kies voor Internet Security (vanaf €20,-)

2. Ik crash alleen nog maar op de bank

 

Sta jij na de zoveelste crash van jouw computer weer huilend in de computerwinkel of bij de ICT-afdeling van jouw school? Waarschijnlijk staat de harde schijf van jouw laptop of MacBook vol met foto’s, tekstbestandjes en video’s. Bestanden die je echt niet kwijt wil raken. Sla daarom bestanden veilig op in de cloud, op een NAS-server of op een harde schijf.

 

3. Ik ga besparen op de aanschaf van een MacBook

 

Mooi zijn ze hé, die MacBooks. Ze zijn snel, je kunt er moeiteloos zware programma’s op draaien, je stopt ze zo in je tas… Maar ze zijn wel prijzig… SURFspot heeft onderwijskorting geregeld op MacBooks. Je koopt ze al vanaf €919,60 via SURFspot.

 

Zoek de MacBook die bij jou past 

 4. Ik zorg ook goed voor mijn smartphone en tablet

 

Alleen je laptop of MacBook beschermen tegen virussen is niet helemaal van deze tijd. Op jouw smartphone en tablet zijn genoeg interessante gegevens te vinden voor hackers en virussen. Beveilig daarom ook je smartphone en tablet. Dat kan vanaf €26,-

 

Daar wil ik meer over weten

5. Ik ga vaker sporten met mijn maatje

 

Meer sporten, niet echt een origineel goed voornemen. Sporten met een maatje is een goede manier om het vol te houden. Helaas haken veel vrienden na een paar avonden hardlopen af. Gelukkig zijn er andere maatjes om je te helpen tijdens het sporten, maatjes die ook nog eens je voortgang bijhoudt en omzet naar statistieken. 

 

Houd bij hoe sporty je bezig bent met je nieuwste sportmaatje: activititracker Fitbit Zip (€54,90) 

6. Ik behandel mijn computer als een raceauto tijdens een pitstop

 

Een nieuwe PC of laptop loopt vaak als een zonnetje. Vaak merk je na twee maanden dat je computer trager wordt. Door downloaden, surfen en het delen van bestanden haal je onnodige gegevens binnen die je computer vertragen. Formatteren helpt, maar kost veel tijd. Je kunt je computer een handje helpen. Gebruik software die je computer helpt versnellen en spyware blokkeert. Iolo heeft  vanaf €15,75 een aantal fijne programma's waarmee je meer uit jouw computer haalt. 

 

Met deze producten haal je meer uit je computer

7. Ere wie ere toekomt

 

Ook altijd stress omdat je op het laatste moment je referenties, citaten en literatuurlijst moet opmaken? Iedere keer neem je jezelf voor om vanaf het begin je referenties netjes bij te houden. Helaas kunnen maar weinig studenten zo gestructureerd werken. Wist je dat er software is die je daarbij kan helpen? Houd in 2016 orde op zaken en raak je referenties niet meer kwijt!8. Wat van mij is, is van mij en niemand komt daarbij!


Moet jij ook zoveel wachtwoorden en gebruikersnamen onthouden? Lijstjes op je computer, in je smartphone, in je e-mail… Handig, maar niet echt veilig. Stap in 2016 over op een wachtwoordmanager. Er zijn gratis opties, zoals Lastpass. Ga je voor echt safe? Gebruik dan de password- manager in SecureSafe (€29,95). Zij bewaken jouw gegevens net zo goed als een Zwitserse bank.

9. Ik blijf helder


Ken je dat: 100 ideeën als je aan de slag moet gaan voor een project, scriptie of onderzoek? Moeite met het in het oog houden van jouw onderzoeksvraag of doelstelling? Het maken van een mindmap zorgt ervoor dat je jouw doelstelling of onderzoeksvraag helder voor ogen houdt. Voor het visualiseren van jouw idee kun je handige programma’s gebruiken.


Mindmanager vanaf €39,- |  Microsoft Visio vanaf €14,50

10. Ik ga iets creatiefs doen met mijn foto’s!


Heb jij het afgelopen jaar ook zoveel foto’s gemaakt? En doe je er vervolgens niets mee? Ga eindelijk eens iets doen met die duizenden foto’s en video’s! Zo beleef je de leuke momenten van 2015 nog een keer.


Gebruik bijvoorbeeld Adobe Creative Cloud .  Wil je iets anders gebruiken dan de programma's van Adobe Creative Cloud? Ga dan aan de slag met de programma’s van Magix , Camtasia of Corel 

11. Ik gebruik alleen nog maar legale software


We snappen het: als student heb je niet veel geld over en daar ga je liever een biertje van drinken dan dat je er software mee aanschaft. Illegaal downloaden of kopiëren van een klasgenootje lijkt dan de uitkomst. Wees je bewust dat je met het illegaal downloaden en kopiëren van software vervelende virussen, malware en andere narigheid op je computer kunt installeren. SURFspot biedt software aan met fijne onderwijskorting. Zo koop je SPSS Statistics bijvoorbeeld al vanaf 12,75. Of verleng je een oudere versie met een serienummer vanaf 2,50. Goedkoop, legaal en veilig.

 

Ga naar de homepage

 

Ook SURFspot heeft de balans opgemaakt van 2015 en een aantal goede voornemens opgesteld voor 2016. De goede voornemens van SURFspot voor 2016 zijn:

  • Elke werkdag bereikbaar via chat
  • Op werkdagen binnen 24 uur een reactie op jouw vraag via e-mail
  • Producten aanbieden waar jij op zit te wachten
  • Makkelijk je downloadlink en serienummer terugvinden
  • Eenvoudiger downloadproces voor Microsoft Office 365 Pro Plus