IBM SPSS Statistics 28 - Radboud licentie

Onderwijsprijs Onderwijsprijs € 3,75
macOS
Windows
Binnen 15 min online beschikbaar!
Op voorraad

Let op: Dit product is alleen te bestellen door studenten en medewerkers aan de Radboud Universiteit.

Let op: SPSS 28 is niet compatibel met macOS Ventura en macOS 10.12 en lager. Gebruik je macOS 10.12 of lager? Afhankelijk van welke versie van macOS je gebruikt kun je mogelijk wel SPSS 26 gebruiken. Voor meer informatie, zie het kopje 'Systeemvereisten'. 

Wat is IBM SPSS 28?

Met de software van IBM SPSS kun je statistische analyses uitvoeren. Het werken met deze software valt binnen het vakkenpakket van veel opleidingen in het hbo en wo onderwijs. Wil je in je eigen tijd en moment verdergaan met het analyseren van jouw data? Dat kan! SPSS 28 kun je via SURFspot als student en medewerker van een onderwijsinstelling of onderzoekscentra voor thuisgebruik aanschaffen.

Nieuw in SPSS 28

 • Nieuwe statistische procedures zoals meta-analyse voor diepere inzichten
 • Verbeterde procedures voor Power Analysis en Ratio Statistics
 • Relationship Maps is toegevoegd aan data visualisatie
 • Gebruiksvriendelijke verbeteringen zoals Statistische werkbladen, zoeken en een zijmenu bij de tabel editor

Meta-analyse

Met een Meta-analyse kan je verschillende analyses draaien, waaronder een Meta-analyse van continue uitkomsten: ruwe gegevens, vooraf berekende gegevens over effectgrootte. Maar ook een Meta-regressie.

Power Analysis en Ratio Statistics

De Power Analysis is verbeterd met een optie om een grafische resultaten grafisch weer te geven. De Ratio Statistics heeft nu de coefficient of price-related bias (PRB), met bijbehorende confidence interval, als extra toevoeging.

Relationship Maps

SPSS 28 heeft nu de optie om data weer te geven in Relationship Maps. Deze optie vind je onder het dropdown-menu van grafieken.

Verbeteringen aan het werkblad en zijmenu bij de editer van tabellen

Met het Statistische werkblad combineer je de output en de syntax tot één bestand. Dankzij het zijmenu bij de tabellen kun je efficiënter bewerken.

Windows

 • Windows 11 (64-bits)
 • Windows 10 (64-bits)
 • Windows Server 2019 (64-bits)
 • Windows Server 2016 (64-bits)
 • Windows Server 2012 R2 (64-bits)

Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 ondersteunen SPSS 28 niet. Als je gebruik maakt van één van deze besturingssystemen, dan raden je aan om SPSS 26 aan te schaffen.

Hoe weet ik welke versie van Windows ik gebruik? Info hierover kun je vinden op de volgende pagina: Welk Windows-besturingssysteem wordt door mij gebruikt?

Let op: Het is niet mogelijk om SPSS te installeren op een Chromebook. 

macOS

 • macOS Monterey 12.0
 • macOS Big Sur 11.0
 • macOS Catalina 10.15
 • macOS Mojave 10.14
 • macOS High Sierra 10.13

SPSS 28 is niet compatibel met macOS Ventura en 10.12 en lager. Gebruik je macOS 10.12 of lager? Afhankelijk van welke versie van macOS je gebruikt kun je mogelijk wel SPSS 26 gebruiken. 

Hoe weet ik welke versie van macOS ik gebruik? Info hierover kun je vinden op de volgende pagina: Controleren welke macOS-versie uw Mac gebruikt - Apple Support

Wil je Python voor SPSS gebruiken en gebruik je macOS 10.13 (en kun je jouw macOS niet upgraden naar 10.14 of hoger): SPSS 28 komt met Python3. Python3 is alleen compatibel met macOS 10.14 of hoger. Mocht je macOS 10.13 of lager gebruiken, dan raden we je aan om een lagere versie van SPSS aan te schaffen (i.e. SPSS 25, 26, 27). 

Let op: Er is geen Linux-versie van SPSS 28 beschikbaar. SPSS 27 is wel verkrijgbaar voor Linux-gebruikers. 

Hardwarevereisten

 • 4GB beschikbare ruimte op de harde schijf.
 • 1024*768 of hogere schermresolutie.
 • 4GB RAM of meer is vereist, 8GB RAM of meer wordt aanbevolen voor 64-bits.
 • IPv6 wordt ondersteund en is niet vereist.
 • 1,6 GHz of snellere processor.

Voor meer informatie, ze de website van IBM.

Levertijd Binnen 15 min online beschikbaar!
Action message

Let op: Dit product is alleen te bestellen door studenten en medewerkers aan de Radboud Universiteit.

Let op: SPSS 28 is niet compatibel met macOS Ventura en macOS 10.12 en lager. Gebruik je macOS 10.12 of lager? Afhankelijk van welke versie van macOS je gebruikt kun je mogelijk wel SPSS 26 gebruiken. Voor meer informatie, zie het kopje 'Systeemvereisten'. 

Medium Download
Merk SPSS (IBM)
Besturingssysteem macOS, Windows
Bitversie 64-bits
Taal Engels
Beschikbaar voor Medewerker, Student
Aantal apparaten 1 apparaat
Looptijd licentie 1 jaar
Speciale voorwaarden IBM SPSS Statistics 28 kan maximaal twee keer geactiveerd worden met de bijgeleverde licentiecode (authorization code). Het product kan met de code op twee verschillende computers geactiveerd worden; of op één computer, zodat op een later tijdstip een herinstallatie van IBM SPSS Statistics 28 uitgevoerd kan worden op dezelfde computer. Wil je SPSS 28 voor de derde keer activeren? Dan dien je een serienummer voor verlenging (licentiecode) te kopen. Je nieuwe licentiecode kun je activeren in de License Authorization Wizard.
Bedenktermijn Op downloads is de bedenktijd niet van toepassing, downloads kunnen dan ook niet geannuleerd of geretourneerd worden. Tijdens het bestellen heb je akkoord gegeven om van je herroepingsrecht af te zien.
Gebruikersvoorwaarden http://www.ibm.com/legal/nl/nl/
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan