Refurbished laptop smartphone

Wat is refurbished?

Refurbished is populair. Wat houdt refurbished precies in? Refurbished zijn producten die eerder gebruikt zijn, zoals smartphones, laptops en tablets. Een merk als, bijvoorbeeld, Apple levert producten van hoge kwaliteit, deze producten lenen zich er goed voor om opgeknapt te worden. De producten worden schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Hierbij kan je denken aan een nieuwe accu of een nieuw scherm. Het product wordt als ­­het ware ‘nieuw leven’ ingeblazen zodat je het weer kunt gebruiken. Refurbished producten zijn ook telefoons, laptops of tablets die binnen de bedenktijd worden teruggestuurd en niet meer verkocht kunnen worden (als nieuw). Zo kun je een hoop geld besparen op de aanschaf van een smartphone, laptop of tablet.

Kies voor duurzaam

Het produceren van nieuwe telefoons, laptops en tablets levert ongeveer 230.000 kilo elektronisch afval op per jaar. Jaarlijks gooit de gemiddelde Nederlander 24 kilo aan elektronisch afval weg. De refurbished markt groeit en daardoor loopt de productie van nieuwe hardware producten terug. Wanneer je een refurbished mobiel, laptop of tablet koopt, draag je dus ook bij aan het milieu. Mooi meegenomen toch? Bekijk hier het assortiment refurbished producten en draag jouw steentje bij aan het terugdringen van e-waste!

Refurbished producten op SURFspot; voor iedereen iets

SURFspot helpt elke student of medewerker een geschikt product te vinden. Sommige kiezen voor een refurbished product en betalen daardoor vaak een stuk minder. Hoeveel minder is mede afhankelijk van de conditie van het product. Elk product is gelabeld in welke conditie het product verkeert. Zo bepaal je zelf hoeveel je bereid bent te betalen voor jouw refurbished product. De refurbished smartphones die SURFspot verkoopt zijn zonder abonnement.

 1. Toon alle

Productkwaliteiten

Alle refurbished producten zijn gelabeld op basis van kwaliteit. Bekijk onderstaande video over de uitleg van de kwaliteitseisen van refurbished smartphones:

 • Als nieuw 
  Producten in deze klasse hebben geen gebruikssporen. Hierdoor is dit toestel niet van nieuw te onderscheiden.
 • Zo goed als nieuw
  In deze klasse hebben de producten bijna geen zichtbare gebruikssporen. Denk aan één tot vier hele lichte krasjes. Je moet goed kijken om deze te zien.
 • Licht gebruikt 
  Producten in deze klasse hebben verschillende lichte oppervlakkige gebruikssporen, maar zijn niet overduidelijk aanwezig.
 • Zichtbaar gebruikt
  In deze klasse heeft het product duidelijke gebruikssporen zoals krasjes of deukjes. Dit neemt niet weg dat het nog altijd een prima toestel is.

Wat zit er in de doos?

Bij aankoop van een refurbished product krijg je er altijd een oplader bij. Een oplader bestaat uit een oplaadkabel en een stekker. Bij aankoop van een telefoon krijg je er een uitdrukpen bij voor het verwijderen van de simkaart.

Waarom refurbished kopen?

Het kopen van refurbished producten brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee in vergelijking met het kopen van nieuw product.

Voordelen van refurbished

 • Tot wel 60% goedkoper in aanschaf;
 • Eén jaar garantie op laptops;
 • Twee jaar garantie op smartphones;
 • Duurzamer. Je levert een bijdrage aan het milieu;
 • Oudere toestellen zijn (vaak) nog leverbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oudere iPhone en Samsung modellen;
 • Dankzij de productkwaliteiten is er voor ieder budget een refurbished product. Vind je het niet erg om een krasje te hebben op je iPhone? Dan betaal je gelijk een stuk minder;
 • Grondig gecontroleerd door technici.

Nadelen van refurbished

 • Er kunnen gebruikerssporen aanwezig zijn. Denk hierbij aan krasjes en deukjes.
 • Onze voorraad is beperkt gezien het aanbod afhangt van producten die worden hergebruikt. Daarom zijn sommige modellen beperkt leverbaar.

Refurbished is niet tweedehands

Er wordt vaak gedacht dat refurbished toestellen altijd gerepareerde of afgekeurde hardware producten zijn. Dat klopt niet. Hieronder geven we een paar voorbeelden waar refurbished producten ook vandaan kunnen komen:

 • Bijna elk jaar komt er wel een nieuw model smartphone uit. Denk maar aan de iPhones en de Samsung Galaxy S serie. Door de productie van nieuwe modellen komen winkels en providers met een voorraadoverschot van de oude modellen te zitten. Deze krijgen ze niet meer verkocht tegen de hoofdprijs. Dit zijn nieuwe telefoons, die nooit gebruikt zijn.
 • In de zakelijke wereld zijn er veel telefoons in omloop. Denk aan medewerkers die hun telefoon weer inleveren als ze uit dienst gaan. Soms bijna niet gebruikt.
 • Iemand die een nieuw product uit de winkel koopt, heeft altijd een bedenktermijn van 14 dagen. Bevalt het niet dan kan hij deze ongebruikt ruilen tegen een ander model. Deze producten worden vaak gelabeld als ‘als nieuw’.
 • Hoewel refurbished producten niet nieuw zijn, zijn het zeker geen tweedehands apparaten. De producten worden helemaal gecheckt en indien nodig voorzien van een nieuwe accu of ander onderdeel. Tevens worden de smartphones, laptops en tablets helemaal opgeschoond, worden alle gegevens van een vorige gebruiker gewist en worden de producten voorzien van de laatste software.

Is refurbished betrouwbaar?

Ja, refurbished producten zijn betrouwbaar. De producten worden namelijk door experts helemaal nagekeken en zij zorgen ervoor dat de onderdelen weer in tiptop conditie verkeren of vervangen worden voor nieuwe onderdelen. Om die betrouwbaarheid te garanderen hebben producten vaak één of meerdere jaren garantie. Zo ben je zeker van een goedwerkend product.