Tips bij het kiezen van een powerbank

Een powerbank is een externe herlaadbare batterij. Een powerbank biedt misschien niet heel veel mogelijkheden, toch is het handig om te letten op een aantal factoren als je een powerbank aanschaft. 

De keuze van een powerbank hangt van verschillende factoren af. Lees je goed in voor je een powerbank koopt. Zo duurt het gemiddeld 3 tot 5 uur om een powerbank op te laden. Hoe vaak je een smartphone met een powerbank kan opladen hangt af van de mAh van zowel de powerbank als van je smartphone. Hieronder meer informatie over de factoren. Zo maak je de juiste keuze bij het kopen van een powerbank.

Wat betekent mAh?

De capaciteit van een powerbank druk je uit in milliampère-uur of afgekort mAh. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan.

Welke capaciteit heb ik nodig?

Om de juiste keuze te maken, is het goed om te weten wat de capaciteit is van de accu in je smartphone. Als je een powerbank wilt die je smartphonebatterij één keer volledig kan opladen, neem je dus een powerbank met minimaal dezelfde capaciteit. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe vaak jij jouw smartphone of tablet zou willen opladen met de powerbank bij aankoop van een powerbank. Hoe meer mAh de powerbank heeft, des te vaker jij jouw smartphone kunt opladen. Een powerbank met 10.000 mAh kan gemiddeld tot 5 keer een smartphone (deze kennen een gemiddelde mAh van 1900) opladen.

Welke stroomsterkte heb ik nodig?

Niet enkel de capaciteit, maar ook de stroomsterkte van een powerbank is belangrijk. De stroomsterkte ofwel ampère beïnvloed hoe snel je kan opladen. Op elke powerbank is te vinden hoeveel de accu bedraagt. Vaak af te lezen als A van ampère. Vele powerbanks zitten tussen 1 en 3,5 A. Hoe hoger het getal, hoe sneller je toestel zal opladen. Wil je niet enkel een smartphone maar ook een tablet opladen? Kies dan zeker een powerbank met minimum van 2 A en 6.000 mAh

Prijs, formaat en power

De kracht, grootte en prijs van een powerbank is afhankelijk van de capaciteit van de accu die erin zit. Zodra je een powerbank wilt kopen, speelt uiteraard ook het formaat mee. Het gaat allemaal om balans. Een grote zware powerbank is minder praktisch maar laadt wel je telefoon, go-pro camera of tablet vaker op. Een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh of meer is vaak groot en zwaar. Zo'n krachtpatser geeft je flink wat extra energie, maar neemt dus ook veel plaats in. Wil je slechts een back-up voor noodsituaties? Dan kies je voor een kleinere. Let ook op het aantal USB-poorten voor je een externe batterij aanschaft. In situaties waarbij je met meerde lege accu’s zit is dit erg handig.  

  1. Toon alle