Microsoft PowerPoint

Je kunt met PowerPoint op een eenvoudige manier krachtige digitale presentaties maken. Of het nu gaat om het maken van een presentatie voor je scriptie of een presentatie voor op je werk. Maak dia’s met mooie overgangen, voeg afbeeldingen, video’s of animaties toe. Plaats hyperlinks, maak kop- en voetteksten, toon een slideshow van je presentatie. De mogelijkheden zijn onbegrensd. Het is de ideale programma om presentaties te maken.

 

Microsoft PowerPoint download

Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk PowerPoint downloaden. Er zijn verschillende versies beschikbaar voor op je computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Het maakt niet uit of je nou op een MacBook of Windows laptop werkt. Je kunt de software downloaden op je apparaat van voorkeur. Ook voor jou zit de juiste software ertussen.

  1. Toon alle


 

PowerPoint kopen

PowerPoint is een computerprogramma dat onderdeel is van het softwarepakket Microsoft Office. Het wordt samen met Word, Excel, Outlook, OneNote, Publisher en Access verkocht in een Office pakket. Dus wil je gebruik maken van PowerPoint dan moet je een Office pakket bestellen. Het product is dus niet los te kopen. Ben je student of werk je bij een instelling die aangesloten is bij SURFspot dan kun je Microsoft Office voor een gereduceerde prijs bestellen. 

Microsoft Poweroint Tips

Maak je eigen template

Wanneer de standaard templates van PowerPoint niet aan je wensen voldoen dan kun je zelf een nieuwe template op maat maken. 1.Ga naar ontwerpen 2. Klik met rechtermuisknop op de template die je wilt aanpassen 3.Verander de indeling en/of opmaak naar eigen smaak.

Laat je titel opvallen

Zorg ervoor dat je paginatitels goed opvallen zodat je boodschap goed overkomt.1. Beschrijf de titel in een dia 2. Selecteer de titel met je muis 3. Verander het formaat, de kleur en overige tekst opties.

 

Maak mooie dia overgangen

Zorg ervoor dat je presentatie vloeiend in elkaar overgaat en gebruik de juiste dia overgangen. 1. Ga naar overgangen 2. Kies uit een van de beschikbare dia overgangen 3. Stel de deur van een diaovergang in. 4. Behoud controle over het moment van overgang en zorg ervoor dat het vinkje aan staat bij “Volgende dia: bij muisklik”. Wanneer je vervolgens klikt met je muis, start de overgang.

Gebruik de spellingscontrole

Niet is pijnlijker dan tijdens je presentatie erachter te komen dat je een spellingsfout hebt in je presentatie terwijl 30 personen meekijken. Zorg ervoor dat je spellingscontrole werkt in de gewenste taal. 1. Ga naar controle 2. Klik op taal 3. Selecteer de door jouw gewenste instellingen 4. Je ziet een rode lijn onder de tekst staan waarvoor een spellingsuggestie is

 
 

 

Voeg persoonlijke afbeeldingen toe

Afbeeldingen zeggen vaak meer dan alleen tekst. Gebruik ze in je presentatie om meer impact te maken. 1. Ga naar “invoegen” 2. Klik op “afbeeldingen” 3. Voeg je eigen afbeeldingen toe in een slide

PowerPoint is een programma uit Office. Wat zit er allemaal in Microsoft-Office?

  • Word - voor het maken van al je tekstdocumenten
  • PowerPoint - voor het maken van schitterende presentaties
  • Excel - voor het structureren van getallen en data 
  • Outlook - geavanceerd e-mailprogramma
  • Access - je database op 1 plek 
  • Onenote - een notitieblok op je computer waar je even al je aantekeningen in kunt bewaren
  • Publisher - maak je eigen posters en flyers
  • LynPath - communiceren met je collega's of vrienden via lync

Soorten Office-pakketten 

Software Geschikt voor medewerkers of studenten? Besturingssysteem
Office 2016 Professional  Beiden Windows
Office 2016 for Mac Beiden Mac OS
Microsoft 365 Studenten Beiden