Microsoft OneNote

OneNote is een digitaal kladblok waarin je notities kunt maken, die je kunt opslaan, organiseren en delen. Maak snel een notitie voordat je het vergeet. Deel je vergadering notities met anderen, laat iedereen dezelfde notities bekijken. Organiseer al je aantekeningen zodat je je examen succesvol kunt afronden. Of je het nou thuis, op school of op kantoor gebruikt, je kunt je notities altijd inzien waar je ook heengaat. Je kunt alles automatisch opslaan en synchroniseren, zodat jij je bezig kunt houden met het uitwerken van je gedachten en ideeën. Dat is de kracht van de software.

Microsoft OneNote download

Je kunt OneNote binnen enkele minuten downloaden. Er zijn verschillende download versies beschikbaar voor op de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Het maakt niet uit of je nou op een MacBook of Windows laptop werkt. Je kunt de software downloaden op je apparaat van voorkeur voor het besturingssysteem dat je gebruikt.   OneNote kopen

  OneNote is een computerprogramma dat onderdeel is van het softwarepakket Microsoft Office. Het wordt samen met Word, Excel, Outlook, Powerpoint, Publisher en Access verkocht in een Office pakket. Dus wil je gebruik maken van OneNote dan moet je een Office pakket bestellen. Het product is dus niet los te koop. Ben je student of werk je bij een instelling die aangesloten is bij SURFspot dan kun je Microsoft Office voor een gereduceerde prijs bestellen. 

  Microsoft OneNote Tips

  Haal tekst uit plaatjes

  Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je hebt een afbeelding met tekst waarvan je alleen de tekst nodig hebt. Omdat het een afbeelding is kun je de tekst niet kopiëren. Dit betekent dat je de tekst moet overtypen wat erg tijdrovend kan zijn. Dat hoeft niet meer. Je kunt de tekst met OneNote selecteren en op je klembord opslaan. Vervolgens kun je het kopiëren.

  Deel checklists of boodschappenlijstjes

  Maak gebruik van de checkbox functionaliteit van OneNote. Hierdoor kun je gemakkelijk boodschappenlijstjes delen of to-do lijstjes maken met taken. Wanneer een taak uitgevoerd is dan kun je de checkbox aanvinken waardoor je duidelijk kunt zien wat er nog gedaan moet worden.

  Sla audio- en videobeelden op

  Met OneNote kun je opgeslagen audiobestanden en videobeelden toevoegen in een notitie. Als je tijdens een meeting een opname of videobestand wilt delen dan kun je ze als bestand toevoegen in een notitie waardoor alle informatie beschikbaar is voor iedereen.

  Tag mensen in een notitie

  Stel je hebt een notitie gemaakt en je wilt het onder de aandacht brengen van een persoon. Je kunt die persoon dan taggen waardoor hij /zij een melding krijgt van een notitie. Hierdoor kun je stakeholders op de hoogte stellen van belangrijke notities.

  Voeg Excel spreadsheets toe

  Wanneer je notities maakt dan heb je soms de behoefte om calculaties te maken of om informatie in kolommen te plaatsen. Met OneNote kun je eenvoudig een Excel spreadsheet toevoegen zodat je complexe berekeningen kunt uitvoeren die je overzichtelijk kunt opslaan.

  OneNote is een programma uit Office. Wat zit er allemaal in Microsoft-Office?

  • Word - voor het maken van al je tekstdocumenten
  • PowerPoint - voor het maken van schitterende presentaties
  • Excel - voor het structureren van getallen en data 
  • Outlook - geavanceerd e-mailprogramma
  • Access - je database op 1 plek 
  • Onenote - een notitieblok op je computer waar je even al je aantekeningen in kunt bewaren
  • Publisher - maak je eigen posters en flyers
  • LynPath - communiceren met je collega's of vrienden via lync

  Soorten Office-pakketten 

  SoftwareGeschikt voor medewerkers of studenten?Besturingssysteem
  Office 2016 Professional  Beiden Windows
  Office 2016 for Mac Beiden Mac OS
  Office 365 ProPlus Studenten Beiden