Microsoft Excel

Werken met Excel is voor de één feestje en voor de ander een ware hel. Al die formules en cijfers. Maar gelukkig, wanneer je even doorzet, is Microsoft Excel een fantastische tool om te gebruiken. Voor je werk of studie. 

Zo kun je er de huisrekening van je studentenhuis in bijhouden, meterstanden of de administratie van de studentenvereniging. Maar ook ingewikkelde formules met afhankelijkheden op andere tabbladen. Of wat dacht je van mooie grafieken en draaitabellen?

Excel-download supermakkelijkDoor de jaren heen is Excel veranderd en kun je er steeds meer mee. Zo kon je vroeger het programma alleen op een cd of cdrom kopen. Gelukkig download je nu supersnel het Office-pakket waardoor je direct aan de slag kunt. Ook via SURFspot is Excel downloaden heel makkelijk.
Excel kopen

Excel is onderdeel van het Office-pakket van Microsoft. Via SURFspot koop je als student Excel en alle andere programma’s van het pakket van Microsoft al vanaf € 3,99 per jaar.

Ben je werkzaam in het onderwijs als docent of heb je een andere functie binnen een onderwijsinstelling? Dan heb je ook flinke korting! Kopen via SURFspot is makkelijk, want je kunt gewoon inloggen met het account dat je kreeg van je onderwijsinstelling en/of werkgever. Bovendien hebben we nog veel meer software voor een prikkie. Wat dacht je van Adobe Creative Cloud of verschillende antivirus-programma’s.


Goedkoper dan dit wordt het niet. Je moet alleen wel even goed de *installatieinstructies lezen*. Je logt in met een speciale gebruikersnaam + wachtwoord. Supersimpel. Heer/mevrouw van der Meulen


Handige tips met Excel-software

De meeste mensen gebruiken Microsoft Excel toch wel op de werkvloer. Wist je dat je zulk soort ‘sparklines’ makkelijk zelf kunt maken? Op onze blog leggen we uit hoe je dat doet.

SparklineHeb je behoefte aan nog meer tekst en uitleg ? We hebben ook gratis, jawel - gratis-, cursussen om alle programma’s van Microsoft-Office waaronder dus Excel tot in de details te leren kennen. DIt heet de Microsoft Imagine Academy. We hebben hem voor Office 365 en wil je je opgedane kennis op je cv zetten? Doe dan het examen bij Certiport, dan ontvang je nadat je bent geslaagd het officiële MOS-diploma (Microsoft Office Specialist).

Excel is een programma uit Office. Wat zit er allemaal in Microsoft-Office?

  • Word - voor het maken van al je tekstdocumenten
  • PowerPoint - voor het maken van schitterende presentaties
  • Excel - voor het structureren van getallen en data 
  • Outlook - geavanceerd e-mailprogramma
  • Access - je database op 1 plek 
  • Onenote - een notitieblok op je computer waar je even al je aantekeningen in kunt bewaren
  • Publisher - maak je eigen posters en flyers
  • LynPath - communiceren met je collega's of vrienden via lync

Wil je meer info over Excel? Of heb je een vraag? Stuur ons een bericht

Soorten Office-pakketten 

SoftwareGeschikt voor medewerkers of studenten?Besturingssysteem
Office 2016 Professional  Beiden Windows
Office 2016 for Mac Beiden Mac OS
Office 365 ProPlus Studenten Beiden