Microsoft Access

Officieel is Microsoft Access een relationele database applicatie. Door het gebruik van een grafische interface kunnen niet gevorderde gebruikers een database bouwen. Je kunt er tabellen, queries, macro’s, modules, formulieren, rapporten en pagina’s mee maken. Beschikbaar voor studenten en medewerkers.

Microsoft Access download

Je kunt Access binnen enkele minuten downloaden. Er zijn verschillende download versies beschikbaar voor op de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Het maakt niet uit of je nou op een MacBook of Windows laptop werkt. Je kunt de software downloaden op je apparaat van voorkeur voor het besturingssysteem dat je gebruikt.
  Access kopen

  Access is een programma dat in het softwarepakket Microsoft Office zit. Het wordt samen met Word, Excel, Outlook, Powerpoint, Publisher en OneNote verkocht in een Office pakket. Dus wil je gebruik maken van Access dan moet je een Office pakket bestellen. Het product is dus niet los te koop. Ben je student of werk je bij een instelling die aangesloten is bij SURFspot dan kun je Microsoft Office voor een gereduceerde prijs bestellen. Klik op Access kopen voor meer info.

  Microsoft Access Tips

  Deel je database in een webbrowser

  Wanneer je een database gebouwd hebt dan kun je die delen op een web browser. Het voordeel hiervan is dat je op een veilige manier toegang tot data kunt geven. Je kunt dus data delen binnen een organisatie of via het internet. Alleen personen met een account hebben toegang tot de data. Je kunt zelfs database applicaties maken die gebruikt kunnen worden zonder dat iemand beschikking heeft over Access.

  Maak gebruik van Macro’s

  Een macro is een hulpmiddel waarmee je taken kunt automatiseren en een functionaliteit kunt toevoegen aan jouw formulieren, rapporten en besturingselementen. Stel je voegt een opdrachtknop toe aan een formulier, dan kun je van de knop “OnClick” een gebeurtenis aan een macro koppelen en de macro bevat de opdracht waarvan je wilt dat die uitgevoerd wordt wanneer iemand op de knop klikt.

  Data uit Excel overzetten naar Access

  Je kunt op 3 verschillende manieren data importeren vanuit Excel: je kunt data in een Excel-werkblad kopiëren en plakken in een Access-gegevensblad, je kunt een Excel-werkblad in een Access-tabel te importeren of je kunt een koppeling naar een Excel-werkblad invoegen in een Access-tabel

  Gebruik mailmerge

  Wanneer je bijvoorbeeld een bulk zending met brieven wilt versturen naar bijvoorbeeld 500 personen die in een database staan dan kan de “mailmerge” functie je enorm veel tijd besparen. Als je een standaard brief in Word hebt die je gepersonaliseerd naar meerdere mensen wilt sturen dan kun je de NAW gegevens uit Access importeren. Je hoeft dan niet handmatig 500 keer de NAW gegevens in te voeren in je brieven. de kunt het in een keer importeren uit Access.

  Prestaties verbeteren

  De prestaties van de database worden beter wanneer je je database splitst omdat dan alleen de data over het netwerk wordt verzonden. In een niet gesplitste database worden ook de database-objecten zelf zoals tabellen, query's, formulieren, rapporten, macro's en modules verzonden. Waardoor het ophalen van data langer duurt.

  Access is een programma uit Office. Wat zit er allemaal in Microsoft-Office?

  • Word - voor het maken van al je tekstdocumenten
  • PowerPoint - voor het maken van schitterende presentaties
  • Excel - voor het structureren van getallen en data 
  • Outlook - geavanceerd e-mailprogramma
  • Access - je database op 1 plek 
  • Onenote - een notitieblok op je computer waar je even al je aantekeningen in kunt bewaren
  • Publisher - maak je eigen posters en flyers
  • LynPath - communiceren met je collega's of vrienden via lync

  Soorten Office-pakketten 

  SoftwareGeschikt voor medewerkers of studenten?Besturingssysteem
  Office 2016 Professional  Beiden Windows
  Office 2016 for Mac Beiden Mac OS
  Office 365 ProPlus Studenten Beiden