Wat is SURFspot?

SURFspot is dé not-for-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. Exclusief voor studenten en medewerkers in het Nederlands hoger- & middelbaar beroepsonderwijs. Alle universiteiten, bijna alle hogescholen, mbo's en enkele onderzoeksinstellingen hebben voor hun studenten en medewerkers de deuren van SURFspot geopend. Je hebt een keuze uit ruim 250 artikelen van gerenommeerde leveranciers als Apple, Adobe, Norton, McAfee en Microsoft. Welke producten je in de webwinkel vindt en welke prijzen je ziet, is afhankelijk van de licenties die jouw onderwijsinstelling afneemt van SURFmarket.

Met welke gegevens log ik in op SURFspot?

Je kan eenvoudig inloggen met het account van jouw onderwijsinstelling. Ga naar inloggen en selecteer jouw instelling. Simpel, je hoeft geen account aan te maken. SURFspot beheert de inloggegevens niet zelf, deze zijn in beheer van je onderwijsinstelling.    

Vanaf wanneer kan ik inloggen?

Het moment waarop je kunt inloggen op SURFspot is afhankelijk van jouw onderwijsinstelling. Wanneer jouw account geactiveerd en goedgekeurd wordt door de ict-afdeling van jouw onderwijsinstelling kun je inloggen op SURFspot. Vaak gebeurt dit rond 1 september. Kun je voor 1 september nog niet inloggen met je nieuwe account, wacht dan nog even rustig af. 

Waar log ik in op SURFspot?

Klik hier om naar de inlogpagina te gaan van SURFconext.

Of volg de onderstaande stappen. 

1. Klik op 'inloggen'. Er klapt een dropdown menu naar beneden. Klik in het venster (v)mbo, hbo en wo op inloggen. 
2. Zoek op de naam van jouw instelling.
3. Je ziet het inlogscherm van je instelling. Log je in met de gegevens van jouw instelling. 

 

 
Wie kunnen er allemaal inloggen?

Hoger onderwijsinstellingen Als student of medewerker in het hoger onderwijs, log je in met het account waarmee je ook inlogt op de omgeving van je hogeschool of universiteit. 
Middelbaar beroepsonderwijs Steeds meer studenten en medewerkers van het middelbaar beroepsonderwijs kunnen gebruik maken van SURFspot. Zoek op de naam van jouw instelling om te kijken of jij al toegang hebt tot SURFspot.nl
Basisonderwijs Medewerkers van het basisonderwijs of ouders van basisschoolleerlingen kunnen gebruik maken van Schoolspot.nl

Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?

Lukt het niet via de inlogbutton? Dan kun je het proberen op de volgende pagina: https://profile.surfconext.nl/. Je ziet dan je persoonlijke inloggegevens die SURFspot van je instelling ontvangt. Bij het veld “affiliation” moet de waarde “student” of “employee” staan. Staat dit er niet? Dan heb je helaas (nog) geen toegang tot SURFspot.  Neem in dat geval contact op met de ICT-helpdesk van jouw onderwijsinstelling. Zij kunnen dit voor je aanpassen, zodat je kunt inloggen. Wij hebben daar geen toestemming voor omdat de onderwijsinstelling alleen zelf deze rechten heeft.Kom je er niet uit na contact te hebben gehad met je ICT-helpdesk? Dan kun je altijd mailen naar info@surfspot.nl of spreek ons aan via de chat.