Microsoft 365 is een clouddienst. Dat betekent dat de software iets anders geïnstalleerd wordt dan dat je wellicht gewend bent bij Office.

Heb je via SURFspot of Schoolspot een bestelling geplaatst dan ontvang je binnen 15 minuten een e-mail van ons met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit zijn de gegevens die je kunt gebruiken om Office te installeren. Onderneem hiervoor de volgende stappen.

  1. Houdt de gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.
  2. Ga in je internetbrowser naar http://login.microsoftonline.com
  3. Vul hier de gebruikersnaam en wachtwoord in die je via e-mail van ons hebt gekregen.
  4. Wanneer je bent ingelogd kun je in de digitale omgeving van Microsoft. Rechtsboven kun je klikken op ‘Office installeren’.
  5. Je software wordt nu op je computer geïnstalleerd.
Geen inloggegevens van ons gekregen via e-mail? Kijk ook even in de spam-folder van je e-mail. Daar kan de mail in sommige gevallen terecht komen. Ook daar geen mail? Stuur ons een bericht op info@surfspot.nl of info@schoolspot.nl, dan zullen wij jou voorzien van de juiste gegevens.

Voor Microsoft 365 hebben we een handleiding die je stap-voor-stap laat zien hoe de installatie werkt. Klik hier om de handleiding te openen.

Let op: Bij Microsoft 365 ontvang je géén licentiecode. De activatie van deze software gebeurt op basis van de inloggegevens die je hebt gekregen.

Tips en trucs.

  1. Je dient altijd de gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken die je van SURFspot via e-mail hebt ontvangen. Je eigen mailadres of je schoolaccount zullen er niet voor zorgen dat je de software kunt downloaden.
  2. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je bij het inloggen op de portal van Microsoft automatisch wordt ingelogd met een schoolaccount of een privémail. Dit kan er voor zorgen dat je Office niet goed geactiveerd wordt en dat je geen volledige versie van de software kunt installeren. Zorg er in dit geval dus voor dat je met een ‘schone’ browser werkt. Werk je normaal in Google Chrome, probeer dan eens Internet Explorer of Edge. Werk je met Safari, probeer het dan eens met Google Chrome en andersom.
  3. Microsoft 365 kan niet geïnstalleerd worden als er nog een oude versie van Office op je computer staat. Dit kan ook een proefversie zijn. Zorg er dus voordat je de software installeert eerst voor dat alles is verwijderd. 

Werk je op Windows? Raadpleeg dan deze pagina: Office verwijderen met de Easy Fix Tool (vanaf optie 2).
Werk je op Mac? Raadpleeg dan de volgende pagina's: - Licentie verwijderen & Software verwijderen

Opnieuw installeren of op een tweede computer installeren.

Om Microsoft 365 opnieuw op jouw computer of op een extra computer te installeren kun je met de inloggegevens zoals jij deze hebt ontvangen in de mail inloggen op https://login.microsoftonline.com/. Vanuit deze omgeving kun je Microsoft 365 downloaden en installeren.

Mocht je het wachtwoord niet meer weten, stuur ons via info@surfspot.nl of info@schoolspot.nl dan je gebruikersnaam en wij resetten het wachtwoord dan voor je!