Adobe Premiere Pro logo

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro is het programma voor bewerken van video's. Met de videobewerkingssoftware van Adobe kun je praktisch elk type media bewerken in zijn native indeling en professionele producties creëren met briljante kleuren voor film, tv en web. Het programma beschikt over voldoende tools om professionele video’s te maken. 

Adobe Premiere Pro downloaden

Je kunt Premiere Pro binnen enkele minuten downloaden. Er zijn verschillende download versies beschikbaar voor op de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Het maakt niet uit of je nou op een MacBook of Windows laptop werkt. Je kunt de software downloaden op je apparaat van voorkeur voor het besturingssysteem dat je gebruikt. 

Premiere Pro voor studenten

Premiere Pro is het vide editing programma dat onderdeel is van het softwarepakket Adobe Creative Cloud. Het wordt samen met o.a.: Lightroom, Illustrator, Indesign, Photoshop en Acrobat verkocht in het Adobe pakket. Dus wil je gebruik maken van Premiere dan moet je Adobe Creative Cloud bestellen. Het product is niet los te koop. Als student of medewerker bij een onderwijsinstelling kun je Adobe Creative Cloud met speciale studentenkorting bij SURFspot bestellen.

  1. Toon alle

Adobe Premiere Pro Tips

1. Zorg voor mooie overgangen

Wanneer je meerdere clips vloeiend in elkaar over wilt laten gaan dan zijn daar een aantal mogelijkheden voor. In het deelvenster "Overgangen" kun je alle beschikbare overgangen zien. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit film verspreiden, gekruist verspreiden, overgang naar wit, vervagen tot zwart etc. Als je tussen je clips kiest voor het gebruik van de overgangen zal je video er een stuk vloeiender en professioneler uitzien.

2. Rechtstreeks publiceren op social media

Je kunt je video's eenvoudig en snel delen op de verschillende social media. Denk hierbij aan Youtube, Facebook, Vimeo en Twitter. Dit kan door je media vanuit Adobe Premiere Pro te exporteren naar het door jouw gewenste kanaal.

3. Speel video's af in slow-motion

Maak een video intenser door het om te zetten naar slow-motion. Slow-motion video's kunnen er heel mooi uitzien mits ze correct gemaakt zijn. Dit kun je voor elkaar krijgen door een frame langzamer af te laten spelen in Premiere Pro.

4. Gebruik rechtenvrije muziek in je video's

Tegenwoordig kun je uit meer dan een miljoen royalty vrije videofragmenten kiezen voor gebruik in je Premiere Pro-projecten. Je kunt een fragment opslaan in je Creative Cloud Bibliotheek waarna het direct beschikbaar is voor opname in je tijdlijn.

5. Eenvoudig filmfragmenten van je camera koppelen

Koppel meerdere filmfragmenten van je camera aan elkaar voor eenvoudiger bestandsbeheer. Hierdoor hoef je niet meer alle losse filmfragmenten af te gaan waardoor je aanzienlijk tijd kunt besparen.

Wat zit er allemaal in Adobe Creative Cloud?

Premiere Pro is een programma uit Adobe Creative Cloud. Met Adobe Creative Cloud kun je onder andere aan de slag met de volgende programma's:

  • Photoshop: beeldbewerking en -compositie
  • Illustrator: werken met vectorafbeeldingen en -illustraties
  • InDesign: pagina's ontwerpen, opmaken en publiceren
  • Premiere Pro: videoproductie en -bewerking
  • Dreamweaver: ontwikkeling van websites en mobiele app
  • Audition: geluid op zijn best
  • Lightroom: Digitaal fotomateriaal ordenen, bewerken en produceren

Soorten Adobe-pakketten