SURF-familie

De webwinkel SURFspot is een initiatief van onder meer de not-for-profit organisatie SURFmarket. SURFmarket maakt deel uit van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse onderwijs en onderzoek.

Over SURF
SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Dankzij SURF beschikken studenten, docenten en wetenschappers in Nederland over de best mogelijke internet- en ICT-voorzieningen.

>> Lees meer over SURF

De SURF-organisatie
De SURF-organisatie bestaat uit het SURF-bureau en 3 werkmaatschappijen: SURFnet, SURFmarket en SURFsara. Het bureau houdt zich bezig met bestuurlijke afstemming en stimuleren (of bevorderen) van ICT-vernieuwingen in het onderwijs en onderzoek. De dienstverlening vindt plaats in de werkmaatschappijen van SURF. SURF en NWO zijn samen de grondlegger van het Netherlands eScience Center.

>> Lees meer over de organisatie en het bestuur van SURF 

 


SURFmarket is de ICT-marktplaats voor het onderwijs en onderzoek. Bij SURF aangesloten instellingen kunnen dankzij SURFmarket tegen de best mogelijke voorwaarden gebruikmaken van software, clouddiensten en digitale content. En de webwinkel SURFspot bedient vanuit SURFmarket individuele eindgebruikers in het onderwijs, zoals studenten, docenten en onderzoekers.

>> Lees meer over SURFmarket