Gratis Windows 10 upgrade education student

Studentenprijs
€ 0,00
Adviesprijs € 0,-
Windows
Windows
download
Binnen 10 min online beschikbaar

Studenten mogen gratis Windows 10 Education downloaden.

Microsoft Windows 10 upgrade is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Dit pakket bevat meer functies dan Windows 10 Home, de standaard versie die wordt meegeleverd op een nieuwe laptop. Je kunt updaten naar Windows 10 als op je device Windows 7 of Microsoft Windows 8 staat.

Let op: Om de Microsoft Windows 10 upgrade Education te mogen installeren en gebruiken dient er op de computer of laptop een legale, volledige of OEM-versie van Windows geïnstalleerd te zijn. Controleer voor de installatie of jouw laptop, tablet of pc geschikt is voor Windows 10. Om dit te controleren ga je in de Download Windows 10 app naar de Upgrade Advisor en klik je op 'Controleer je pc'. De applicatie controleert of jouw device geschikt is voor Windows 10 en of er eventuele problemen kunnen ontstaan.

Belangrijk om te weten: Zorg ervoor dat je al je andere software/programma's update voordat je Windows 10 installeert. Het kan zijn dat je huidige programma's niet compatible zijn met Microsoft Windows 10.  Als je applicaties al werkten op Windows 7 en 8, dan zullen ze waarschijnlijk ook werken op Windows 10. Raadpleeg bij twijfel de specificaties op SURFspot of op de website van de ontwikkelaar. Inmiddels zijn er enkele meldingen van antivirusprogramma's die niet goed meer werken na een upgrade naar Windows. 

Waarom zou je kiezen voor Microsoft Windows 10 Education?

  • Windows 10 Education mag je blijven gebruiken zolang je verbonden bent aan een onderwijsinstelling
  • Je kunt de licentie op 1 apparaat gebruiken, je kunt zelf kiezen of je de licentie op een laptop, desktop of convertible zet
  • Meer mogelijkheden voor beveiliging, zoals bitlocker

Wat is er nieuw in Microsoft Windows 10 Education?

  • Lichter besturingssysteem waardoor het efficiënter is en soepeler loopt. Dit merk je bijvoorbeeld in de opstarttijd. Die is gemiddeld 5 seconden sneller.
  • Eén app voor alle versies. Je hoeft een app niet meer meerder keren aan te schaffen en je hebt overal beschikking over dezelfde informatie.
  • Je kunt upgraden naar Windows 10 zonder dat je daarbij al je instellingen kwijtraakt
  • De vertrouwde startknop in het startmenu is terug.
  • Microsoft Edge is de nieuwste browser van Microsoft. Door Windows 10 te installeren, kun je Microsoft Edge gaan gebruiken. Gebruik je liever Internet Explorer? Geen nood, Microsoft levert ook Internet Explorer 11 mee.

In deze video vertelt Joe Belfiore (Corporate Vice President, Operating Systems Group) namens Microsoft over Windows 10 en welke belangrijke nieuwe updates het besturingssysteem te bieden heeft.

Privacysettings in Windows 10

Als je Windows 10 installeert met de aanbevolen standaardinstellingen, doe je concessies aan je privacy. Het is eenvoudig om betere instellingen te kiezen. Na de installatie van Windows 10 Education kun je heel eenvoudig de privacy-instellingen aanpassen door op de Start-knop te klikken en naar Instellingen te gaan. Dan krijg je onderstaand menu te zien en daar kies je voor Privacy.

Als je het Privacy-menu opent, krijg je de mogelijkheid om je privacy-opties te wijzigen. Hieronder kan je zien dat deze opties uitgeschakeld staan, maar Microsoft zet standaard alle opties aan.

 

In de linkerkolom kan je per categorie je privacy-opties wijzigen. Je kan deze instellingen altijd aanpassen in Windows 10 Education.  

Is jouw laptop geschikt voor Windows 10?

Microsoft stelt de volgende eisen aan een device:
Beschikt over Windows 7 SP1, Windows 8.1 of Windows Phone 8.1
Processor met minimaal 1 GHz
Werkgeheugen van minimaal 1 GB
16 GB vrije opslagruimte
Beeldscherm met een resolutie van minimaal 1024 x 600

Microsoft update de systeemvereisten regelmatig. Check voor de laatste update over de systeemvereisten deze pagina.

Systeem eisen

Microsoft stelt de volgende eisen aan een device:
Beschikt over Windows 7 SP1, Windows 8.1 of Windows Phone 8.1
Processor met minimaal 1 GHz
Werkgeheugen van minimaal 1 GB
16 GB vrije opslagruimte
Beeldscherm met een resolutie van minimaal 1024 x 600

Het doet precies wat het moet doen, het werkt uitstekend en wordt steeds beter. Helaas hebben ze in de Education versie nu wel Cortana uitgezet. De persoonlijke assistent is in mijn optiek erg handig.

Als je via je school inlogt kan je gratis een Windows 10 key krijgen die goed werkt!

Super dat er een uitgebreidere Windows 10 beschikbaar is voor studenten. Helaas gebruik ik een mobiele computer (laptop) en een vaste computer voor mijn studie en is er maar 1 licentie mogelijk voor maximaal 1 apparaat.
Het installeren verloopt vlekkeloos, gewoon de Windows Home 10 update doen, en vanuit de code die je ontvangt bij deze bestelling kun je vervolgens die Home versie omzetten naar Education versie. Doe je nu alsof je een oude versie van Windows gebruikt (Windows XP bijvoorbeeld), dan kun je zelfs een ISO downloaden. Deze op dvd branden en je hebt een Volledige Installatie Disc van Windows 10 Education, die je op een kale PC kunt installeren.

Schrijf je eigen recensie

Log in voor het schrijven van je review

Instructies

Je kunt de download als volgt ophalen. Ga naar www.surfspot.nl Klik op 'Mijn SURFspot' 'Bestellingen', hier staat het product klaar Klik op 'Download' om het product te downloaden. De licentiecode staat vermeld onder 'Toon licentiecode'.