Adobe Creative Cloud met services medewerker

Log in voor een prijs
Apple Mac Windows
Apple Mac
Windows
download
Binnen 10 min online beschikbaar

* Vereiste velden

Adobe Creative Cloud bevat de volgende desktop apps:

 • Adobe Acrobat Pro DC
 • Adobe After Effects CC
 • Adobe Audition CC en CS6
 • Adobe Bridge CC
 • Adobe Dreamweaver CC
 • Adobe Edge Animate CC
 • Adobe Edge Inspect CC
 • Adobe Edge Code CC (Preview)
 • Adobe Edge Reflow CC (Preview)
 • Adobe Fireworks CC
 • Adobe Flash Builder Premium
 • Adobe Flash Professional CC
 • Adobe Illustrator CC
 • Adobe InCopy CC en CS6
 • Adobe InDesign CC
 • Adobe Muse CC
 • Adobe Photoshop CC
 • Adobe Photoshop Lightroom (let op: de Adobe Lightroom Mobile App is niet inbegrepen).
 • Adobe Prelude CC en CS6
 • Adobe Premiere Pro CC
 • Adobe SpeedGrade CC en CS6
 • Adobe Media Encoder CC
 • Adobe Scout CC
 • Adobe Story CC Plus
 • Adobe PhoneGap Build
 • Adobe Gaming SDK
 • Adobe Extension Manager CC
 • Adobe ExtendScript Toolkit CC

Extra bij Adobe Creative Cloud met services. 

Naast de standaard Adobe Creative Cloud functies biedt dit pakket de volgende extra's.

20 GB cloudopslag 

Adobe Creative Cloud met services is de meest volledige Creative Cloud-versie. Naast de bekende Photoshop, Illustrator, InDesign, Adobe Stock en Illustrator Draw biedt deze bundel ook Typekit. Een programma met duizenden lettertypes van ’s werelds belangrijkste lettertypeleveranciers.

Photoshop 

Adobe Creative Cloud biedt web- en UX-ontwerptools aan waarmee je prototypen van websites of mobiele apps kunt maken. Denk aan tools als, Adobe XD, Adobe Muse en Dreamweaver. Meer informatie over web- en UX-UI vind je hier.  

Adobe CC 

Met de nieuwe en krachtige fotografietools, Lightroom en Photoshop bewerk en deel jij je foto’s eenvoudiger. Adobe Premiere Pro, After Effets, Audition, Character Animator, Adobe Story of Adobe Premiere Clip laten je videobeeld bewerken, effecten en illustraties toevoegen en je kunt beeldmateriaal perfectioneren.

Meer informatie over de videotools van Adobe vind je hier.

Adobe CC 

Met Adobe Spark kun je je eigen logo’s, kleuren en andere merkelementen toevoegen. Je bewerkt snel en eenvoudig grafische afbeeldingen, webpagina’s en videoverhalen.

Adobe CC

Via de volgende link vind je meer informatie over nieuwe functies en mogelijkheden.

Per Adobe product zijn de systeemvereisten verschillend. Kijk op de Adobe-pagina voor de systeemvereisten per product.

Systeem eisen

De Creative Cloud-website en gekoppelde websites, zoals Adobe Admin Console en Enterprise Dashboard, zijn ontworpen voor optimale werking met de nieuwste versies van Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer. De werking van de site vermindert langzaam naarmate oudere browsers worden gebruikt; het is mogelijk dat bepaalde functies op in oudere versies niet werken. Internet Explorer 8 en eerdere versies worden niet ondersteund.


Microsoft Windows 10 / 8 / 7


Apple Mac OS v10.8 / v10.7 / v10.9 / v10.10


Kijk voor de meest recente systeemvereisten hier: https://helpx.adobe.com/nl/creative-cloud/system-requirements.html

Let wel op dat je nooit je creditcardgegevens verstrekt (nooit doen via internet). Alleen de nieuwe code -via Surfspot verkregen- invullen bij verlenging.

Prachtig product met veel mogelijkheden. Wat een mooie kans om dit software pakket te gebruiken via de instelling !!
Natuurlijk niet je creditkaart gegevens invullen, maar dat staat overal al beschreven.
Als je de programma's echt optimaal wil leren gebruiken, reserveer dan iets voor online tutorials. Je kan er dan veel meer mee.

Ook de laatste modellen van Canon in RAW bestanden worden niet meer gelezen

PAS OP MET INVOEREN CREDIT CARD GEGEVENS (zoals hieronder ook staat)
Eén keer heb ik bij Adobe mijn creditcardgegevens ingevoerd, en die kan ik niet meer weghalen uit hun system. En, dat heb ik geweten: ik heb een paar maanden €30 per maand betaald nadat mijn abonnement afgelopen was. Ik heb dit jaar (in tegenstelling tot een jaar geleden) geen bericht gekregen van het automatisch verlengen/omzetten van mijn abonnement.
Bij contact met support verschillende aanbiedingen gekregen (1 maand gratis maar wel 6 maanden betalen, daarna 2 maand gratis, daarna 3 maand gratis) of een flinke cancellation fee betalen (net zoveel als het abonnement door zou lopen met wat korting).
Pas nadat ik melde dat ik bij mijn rechtsbijstand navraag ging doen is mijn abonnement zonder extra bijbetalen stopgezet.

Ik ga maar eens Affinity Photo en Affinity Designer proberen voor een eenmalige betaling.

Ook erin getuind, dus 30 euro per maand bij stille verlenging, en Adobe via chat die probeert je met 30 euro reductie toch 11 maanden 30 euro afhandig te maken. Surfspot zou dit ter harte moeten nemen, en zorgen dat dit niet zo vaak gebeurd.

Zoals velen hieronder schrijven (en Surfspot in de beschrijving van het product) is het verstandig je credit card gegevens NIET in te vullen.
Men mag niet stilzwijgend verlengen en zeker niet met een boete bij annulering.
Ik heb nu mijn hele account door Adobe laten verwijderen, want enkel mijn credit card gegevens verwijderen kon niet.
Dus NIET invullen.

Verder prima product, erg tevreden over. Ik zou best een jaarlijkse fee willen betalen aan Adobe, maar geen 400 euro.

Erg mooi bedrag om een jaar gebruik te maken van alle programma's.
Bij het instellen van je code gewoon geen betaalgegevens invullen (je kan klikken op overslaan/herinner me later), en er is niks aan de hand met automatische verlenging. :)

Onwijs goede aanbieding voor een spotprijsje, gewoon even opletten met installeren. Er staat duidelijk wat ze je proberen aan te smeren, maar je kunt gewoon door zonder de update regeling te activeren. Beetje opletten lijkt me heel normaal in deze tijd. Werkt super!

Super dat dit pakket voor 19.75 wordt aangeboden! Na een jaar moet je alleen wel opletten met de automatische verleningen. De automatische verlenging is een standaard abonoment waarbij je 30 euro per maand zal gaan betalen. Dit kan je binnen veertien dagen annuleren. Als je dit vergeet, en na veertien dagen wil annuleren, dan wordt 50% van de resterende contractverplichting in rekening gebracht en gaat de service door tot het einde van de factuurperiode voor de betreffende maand.
Zelf kwam ik er na twee maanden achter dat ik 30 euro per maand betaalde, ik heb toen het contract gecanceld en moest 166 euro betalen. Ik heb toen contact opgenomen met adobe en het verhaal uitgelegd. ze hebben mijn contract weer terug gezet jaar een "student and teacher plan" en de extra gemaakte kosten zijn terug gestort)

Dus even opletten dat er niks mis gaat met de verlenging, en ook als er iets mis gaat is het probleem oplosbaar!

Zoals gezegd, even opletten met verlengen.

Informatie die ik niet zo goed kon vinden: als je na iets minder dan een jaar een nieuwe code koopt voor weer één jaar (en invoert in je adobe account), dan gaat deze automatisch in per het einde van de voorgaande licentie, geen verlies door overlappende dagen dus.

Heb zojuist weer m'n creative cloud verlengd. Voor deze prijs absoluut een toegevoegde waarde op surfspot.
Het is alleen belangrijk om op de juiste manier (via de redemption code) te verlengen.
Gebruik alleen photoshop enkele malen per jaar, dus een normale licentie is absoluut niet haalbaar voor me, op deze manier is het toch mogelijk om gebruik te maken van de standaard applicatie op dit gebied. Anders is het weer terug naar Paint.net voor me.

Belangrijk is om bij dit soort situaties eerst de Algemene gebruiksvoorwaarden te lezen.
http://www.adobe.com/nl/legal/terms.html

Lees bijvoorbeeld:
6.2 Creditcardinformatie. Als u ons niet op de hoogte brengt van aanpassingen in uw betaalmethode, kunnen wij, om onderbreking van uw dienst te voorkomen, deelnemen aan programma’s die ondersteund worden door de aanbieder van uw creditcard om uw betaalinformatie bij te werken en u geeft ons toestemming om de kosten bij u in rekening te brengen met de begewerkte informatie die wij hebben verkregen.

Ook ik heb mijn creditcard gegevens ingevuld, al direct bij het installeren van het product. Een jaar later kreeg ik een mail over een automatische verlenging voor 24.99 excl btw. Uit de kleine lettertjes bleek drie maanden later pas dat dit een maandelijks tarief was.

Ik heb contact gehad met Adobe en uitgelegd dat een dergelijke automatische verlenging (die niet maandelijks opzegbaar is) mogelijk niet is toegestaan en op z'n zachtst gezegd niet fraai. Ik heb gevraagd om directe beëindiging van de dienst. Dit was niet mogelijk maar ze konden wel drie maanden korting geven. Hier ben ik niet mee akkoord gegaan.

Ik heb mijn lidmaatschap beëindigd en een factuur ontvangen voor de beëindigingskosten. Ik heb in de tussentijd echter mijn creditcard laten blokkeren en twee maandbetalingen terug laten draaien. Ik kreeg zojuist een bevestiging van de beëindiging van het abonnement. Ze hebben de beëindigingskosten niet in rekening gebracht en ik heb twee maandbetalingen teruggekregen.

Het is inderdaad funest. Ook ik heb bijna 300 euro betaald ivm automatische omzetting van surfspot product naar regulier lidmaatschap van adobe cloud. Aangezien uit het adobe bericht over de verlenging niet duidelijk werd om het om een eenmalig bedrag of een maandelijks bedrag gaat heb ik het toen laten lopen. Na acht manden besefde ik dat het om een maandelijks bedrag gaat; toen ik het wilde opzeggen moest ik ook nog een boete betalen (=50% voor de overgebleven manden van het jaarcontract). Dat is eigenlijk echt een geval voor de consumentenbond! Zeer misleidend. Mijn advies: haal dit product van surfspot!

Lightroom en Photoshop zijn geweldige producten. Maar Adobe is een keiharde internationale ondernemer die met slimme marketing klanten een veel te duur abonnement insluist. Wie via Surfspot de docent-/studentversie neemt op Adobe cloud, krijgt na een jaar van Adobe een berichtje dat de licentie even vernieuwd moet worden. Kost ongeveer 34 euro, kan met twee muisklikken. Redelijk, denk je, het kan niet altijd voor 19,50. Wie dat betaalt (en dom genoeg heb ik dat gedaan, want anders stopt de licentie en is je software onbruikbaar vanwege de link naar die vermaledijde ongevraagde cloudservice) zit voor een jaar vast aan een abonnement dat geen 34 euro per jaar, maar PER MAAND kost. Je kosten lopen dan ineens op van 19,50 per jaar naar 400 euro per jaar. Als je daarvan af wilt, berekent Adobe je de helft van het resterende abonnementsgeld als boete. Klantenservice is moeilijk bereikbaar en alleen in het Engels en dat zijn onwrikbare werkstudenten die geen milimeter meebewegen. Mijn advies: zoek een redelijk alternatief voor Adobe; die zijn er inmiddels genoeg. Misschien zou ook Surfspot dit nog beter moeten regelen met zijn leveranciers.

Inderdaad, na een jaar, wordt het automatisch in een abonnement dat 30 euro per maand kost omgezet! Dit wordt helaas niet helder gemaakt. Surfspot en ook Adobe zou hier meer werk van moeten maken om kopers tegen zeer hoge kosten te beschermen.

Zoals iedereen al zegt moet je geen betalingsgegevens invullen. Bij het inloggen bij Adobe ga je naar Plans & Products, en bij Payment Details zie je de optie "Redeem a redemption code". Vul daar je nieuwe code die je van Surfspot hebt gekregen, en je kunt weer een jaar verder.

Auto renewal mag, maar alleen per maand. Niet zoals Adobe doet jaarlijks.
Na lang chatten heb ik de floor manager gesproken en toen was het binnen 2 minuten geregeld.

Renewal mail was ook onduidelijk, er wordt een prijs genoemd maar er is niet duidelijk of dat maandelijks of jaarlijks is.

Deze website is erg duidelijk.
http://www.answersforbusiness.nl/regulation/automatic-renewal-subscription

Automatic renewal subscription

In the Netherlands, you are not allowed to automatically renew subscriptions. These rules have been drawn up to protect consumers, they do not apply to agreements between businesses (business-to-business, B2B). In that case, the general rules regarding (purchase) agreements from Books 6 and 7 of the Dutch Civil Code (Burgerlijk Wetboek) apply. With regard to subscriptions to newspapers, magazines and periodicals, automatic renewal is limited to a three month period only.

Renewal, changes and cancellations

After the initial contract period, you are not allowed to automatically renew your client's subscription for a fixed term agreement.
You are allowed to change an agreement into an agreement for an indefinite period, as long as consumers can cancel it at any moment with a month's notice.
You are not allowed to oblige consumers to cancel the agreement at any given moment.
Consumers must be able to cancel their agreement in exactly the same way as they signed up for them.

Het gaat zo geruisloos.... verlengen abonnement zonder dat werd aangegeven dat er een verandering in de betaling zou plaatsvinden. Dit zijn van die praktijken waardoor je bedonderd wordt, Adobe zou zich moeten schamen!

Als dit jou ook is overkomen: wat ze ook zeggen bij Adobe, houd vol!

Zoals bij veel anderen werd mijn account (eind 2015) na een jaar automatisch verlengd. Ik kreeg een mail: 'voor 30 euro wordt uw account voor nog een jaar verlengd.' "Iets duurder dan vorig jaar," dacht ik. Maar ook 30 euro per jaar is natuurlijk zeer goedkoop. Er stond nergens dat het om 30 euro per maand ging.

Toen de 30 euro de tweede keer werd afgeschreven, dacht ik nog: "Oh, ik dacht dat dat vorige maand al was gebeurd." Bij de derde keer gingen pas de alarmbellen af en belde ik Adobe. Ik kreeg een zeer onaardige dame aan de telefoon. Ze schreeuwde (letterlijk) waarom ik niet eerder had gereageerd. En nee ze kon me geen geld terugbetalen. Na lang aanhouden ging ze uiteindelijk akkoord met annuleren - op voorwaarde dat ik weer een discountabonnement nam via Surfspot.

Vandaag checkte ik wanneer ik mijn abonnement moest verlengen en ontdekte ik dat mijn abonnement toch doorliep tot eind 2017. Ik had voor het discountaccount betaald tot februari 2017 en daarna zouden de maandelijkse afschrijvingen weer beginnen. Dat had de dame van de helpdesk dus toch niet zo goed geregeld. Dit keer heb ik contact opgenomen via de chat.

Na een uur (!) gechat te hebben ging de medewerker er uiteindelijk mee akkoord mijn abonnement op te zeggen. Maar dat kon alleen wanneer ik in februari weer contact zou opnemen, want dan verliep mijn discountabonnement. Ik vreesde dat ik in februari het hele circus weer zou moeten doorstaan en vroeg of het per direct kon. Ja, dat kon wel, maar dan was ik 4 maanden abonnementsduur kwijt én kreeg ik een maand boete. Ik gaf niet op en na nog een half uur (!!) zei de medewerker dat ik toch geen boete hoef te betalen.

Ik ontvang zojuist een bevestigingsmail waarin staat dat mijn lidmaatschap in februari afloopt. Ook dat was schijnbaar toch mogelijk.

Dit overkwam mij. Zoals door Hans hieronder genoemd is belangrijk: om : " without updating payment info" te kiezen. Dus niet registreren, anders verlengt het abbonnement zichzelf tegen woekerprijs.. Hopelijk scheelt dit voor wie dit leest!

In dezelfde valkuil getrapt.... Adobe gaat 30,75 per maand van je creditcard trekken.

Zorg ervoor dat je na het invoeren van de door Surfspot geleverde vouchercode bij stap 4 kiest voor "later aan herinneren", anders wordt je gedwongen om betalingsgegevens in te voeren. Op deze wijze betaal je voor één jaar zonder dat je in de valkuil trapt dat de licentie automatisch wordt verlengt.

Dezelfde ervaring met lidmaatschap van Adobe. Ik werd vanuit Amerika gebeld dat mijn oude creditcard niet meer werkte en dat ik nieuwe gegeven moest opgeven. Dat was echter lastig te vinden en per toeval kwam ik er achter dat je veel beter weer een nieuw abonnement via Surfspot kon nemen.

Ik benadruk hier al het voorgaande. PAS OP!!!! met de automatische verlenging.
Zojuist zeer vriendelijk gechat met Adobe (in het Engels). Ik denk dat ze al veel meer van dit soort chats achter de kiezen hebben gehad.

Gewoon vriendelijk blijven en het was binnen 5 minuten gefixt. Het abonnement werd opgezegd ..komt in de 'gratis' mode te staan. Snel via surfspot een nieuwe bestelling gedaan en de nieuwe code ingewisseld. Helaas moet je wel je credit card gegevens achterlaten om de procedure bij Adobe succesvol te doorlopen.

Het zij zo ...ik kan weer voor weinig tot volgend jaar september aan het werk met dit prachtige pakket.

Graag wil ik hierbij de review van Bas aanhalen:

"Na een jaar volgt er zonder waarschuwing een automatische verlenging die €30,24 kost. Opzeggen via de adobe site kan, maar kost dan opeens €166. Adobe telefonische Support (020-6511271) is soepeler en helpt je binnen 14 dagen van je abonnement af en stuurt die €30,24 gewoon terug."

Mij overkwam exact hetzelfde. Ik heb het bovenstaande nummer toen gebeld en de zaak voorgelegd. Ze boden me twee opties: lidmaatschap kostenloos annuleren en de 30,24 terugkrijgen of een nieuwe code kopen via surfspot en hem verlengen. Ik heb het laatste gedaan. De man bleef zelfs nog aan de telefoon terwijl we samen aan het wachten waren op de code van surfspot. Dit duurde uiteindelijk te lang en hadden we afgesproken dat hij me terug zou bellen. Dit gebeurde ook netjes en samen hebben we toen alles in orde gemaakt. Ik krijg de 30,24 teruggestort op mijn creditcard.

Wat mij betreft heeft Adobe het hier dus uitstekend opgelost. Dit kan echter ook te maken hebben met wie je aan de lijn krijgt.

Het enige nadeel is dat ik mijn creditcardgegevens niet meer kon verwijderen. Ook niet via de telefoon. Ik was al lang blij dat het zo opgelost was, dus daar ga ik een andere keer nog wel achteraan.

Het product Creative Cloud is verder natuurlijk gewoon een topper! Zeker voor deze prijs.

Totale afzetterij. Er staat hier niet dat je ELKE MAAND 30 EURO betaald.

This plan renews itself automatically after a year. And you have to pay a cancellation fee (50% of the total price) to cancel your contract afterwards.So be careful with the renewal procedure.

Zoals veel reviews al aangeven...pas op voor de automatische verlenging. Maar wat ik niet kan begrijpen dat Adobe hiermee weg kan komen. Ik heb namelijk tegen het einde van mijn jaar abonnement een mail van Adobe gekregen. Hierin stond vermeld dat het abonnement automatisch verlengd werd voor een bedrag van ca. 25 euro incl. btw., zonder vermelding van een periode. Onderaan de mail stond dat het ging om een jaar abonnement. Achteraf bleek dat het ging om een maand bedrag! Hier kwam ik helaas vele maanden later pas achter. Via de klantenservice heb ik mijn abonnement zonder extra kosten kunnen stop zetten. Maar naar het bedrag wat ik al die maanden betaald had kon ik fluiten (ruim 30 euro/mnd).

120 euro naar Adobe! GRRR! Even chatten helpt gelukkig om van het contract af te komen, maar oh oh, wat is dit lelijk zeg.

Beste surfspot, is het een idee om voor de zekerheid een mailtje te sturen naar de kopers van dit product van een jaar? Ik heb geen idee of de waarschuwing er een jaar geleden ook al op stond, maar ik heb hem gemist.

Snelle en gemakkelijke installatie! Let er alleen even op dat je geen creditcard informatie invult bij het installeren.

Ben er ook ingetuind. Niet opgelet. Vele maanden €30,24 betaald. Stom natuurlijk. Gebeld met de Helpdesk. Die geven geen duimbreed toe. Moeizaam gesprek (Engels) over en slechte verbinding. Moet een boete betalen (€45,36) om van mijn abonnement af te komen. Per maand mogen opzeggen mag niet van Adobe. Dit is toch in strijd met Europese regelgeving? Ik lees hier dat het anderen wel recent gelukt is om zonder boete van je abonnement af te komen? Verschilt blijkbaar per call-center medewerker. Kan Surfspot hier wat aan doen?
NB: Met de software is niets mis.

Ook ik was onaangenaam verrast door de dure automatische verlenging. Deels eigenschuld, had ik de kleine lettertjes maar moeten lezen. Gelukkig is er een oplossing:

Bel de klantenservice (alleen in het Engels helaas), kies in het keuzemenu voor het annuleren van je abonnement. Klaag over hun onduidelijke voorwaarden van hun automatische verlenging (wat sowieso geheel terecht is) en dat het nu wel erg duur is geworden. Grote kans dat ze een nieuw abonnement met korting aanbieden. Dit betekend dat ze je huidige abonnement kosteloos stopzetten en een nieuwe met korting starten. Dus ga hier op in. Op dit nieuwe abonnement geldt dan namelijk weer de (wettelijk vastgestelde) 14 dagen bedekttijd. Dus zodra dit nieuwe abonnement in je account zichtbaar is, kan je het kosteloos annuleren. :)

Het is even gedoe, maar scheelt een hoop geld.

Als je geen betalingsgevens vast legt wordt je account gewoon tijdelijk geblokeerd, zonder een abonnement te betalen. Net voor een paar tientjes verlengd met een jaar. Niets aan het handje en verder met de prachtige software.

Na de reviews hier te hebben gelezen, heb ik ook de klantenservice gebeld. Maar ze konden me alleen maar "gratis" lidmaatschap aanbieden voor 2 maanden, waarna ik daarna nog 2 maanden zelf zou moeten betalen om daarna "gratis" mijn lidmaatschap te kunnen opzeggen. Slechte service! Ik ben zwaar teleurgesteld!

Na een jaar volgt er zonder waarschuwing een automatische verlenging die €30,24 kost. Opzeggen via de adobe site kan, maar kost dan opeens €166. Adobe telefonische Support (020-6511271) is soepeler en helpt je binnen 14 dagen van je abonnement af en stuurt die €30,24 gewoon terug.

Let op: je sluit een jaarcontract dat door Adobe automatisch met weer 1 jaar wordt verlengd, maar dan niet voor de spotprijs van een tientje ofzo per jaar maar voor circa 30 euro per maand! Opzeggen bij Adobe is vrijwel onmogelijk. Bij problemen wordt je gemangeld tussen Adobe en Surfspot.

Ik wil een kopie van Mario's review plaatsen, want exact hetzelfde is mij gebeurd. Heeft me 3 maanden a 30,24 en 136,09 aan annuleringskosten gekost.... Ik ga nog iets verder: Niet alleen schande maar ook geldklopperij!! FOEI Adobe!!!

"Even niet opletten en je zit een jaar eraan vast.
In mijn geval had ik het pas door na een paar maanden. 30 euro per maand weg en als je vervolgens op wilt zeggen vragen ze je een boete te betalen. Totaal niet klantvriendelijk... in totaal 70 minuten gebeld met de helpdesk. Uiteindelijk een code gekocht via surfspot en ingewisseld om de boete te ontlopen. Adobe is een mooi product maar in deze vorm mogen ze het houden. Schande."

Het is een mooi product dat ik in december 2014 via Surfspot kocht. Sinds december 2015 had ik een individueel abonnement voor €25 per maand (ik werkte niet meer in onderwijs). Nu werk ik weer in het onderwijs en wilde gisteren het individuele abonnement stop zetten. Dat kon, maar ik moest wel € 75,00 boete betalen. Daarover heb ik vandaag met de Consumentenbond en het Europees Consumenten Centrum gebeld. Bij een verlengd abonnement kan je per maand zonder boete opzeggen. Hierover heb ik weer contact opgenomen met de helpdesk van Adobe. De medewerker was direct bereid me die boete kwijt te schelden. Mijn individuele abonnement eindigt nu eind mei. In juni koop ik weer de student & teacher edition via Surfspot.

Even niet opletten en je zit een jaar eraan vast.
In mijn geval had ik het pas door na een paar maanden. 30 euro per maand weg en als je vervolgens op wilt zeggen vragen ze je een boete te betalen. Totaal niet klantvriendelijk... in totaal 70 minuten gebeld met de helpdesk. Uiteindelijk een code gekocht via surfspot en ingewisseld om de boete te ontlopen. Adobe is een mooi product maar in deze vorm mogen ze het houden. Schande.

Good product, reliable with many updates (automatic) Just be aware that at the end of the first year, they will continue to charge you at the same rate per MONTH!

Dear all, i also had the same problem: you subscribe for a year, and then they charge your credit card, at 25 Euro/month, and even if you stop, you have to pay 75 Euro! I want to ask Surf to negotiate with Adobe to prevent others to have the same problem.!

Ja, ik ben er ook ingetrapt.
Had ik de reviews maar eerder gelezen.
Via de chat de subscription kunnen stopzetten (wel al 2x betaald en dat krijg ik niet meer terug!).
Ik heb wel aangegeven bij Adobe dat ze dit beter op een andere - klantvriendelijker - manier zouden moeten regelen.

Ik ben in de automatische verlening van Adobe getuind... eind december kreeg ik de automatische verlengingsmail: "Om ervoor te zorgen dat u uw favoriete gereedschappen en services zonder onderbreking kunt gebruiken, en volledig kunt profiteren van alle nieuwe functies, wordt uw lidmaatschap op 27-december-2015 (PT) automatisch verlengd voor de prijs van 24,99 EUR plus belastingen/btw." Door het bedrag van 25 euro was ik niet gealarmeerd - dat zat ten slotte in de ordegrootte van het Surfspotabonnement, dat leek me we wel in orde en ik heb er dan ook weinig aandacht aan besteed. Pas op mijn creditcardoverzicht blijkt dat het gaat om een maandelijks bedrag! Na chatten met Adobe kon mijn abonnement worden stopgezet met kwijtschelding van de early termination fee. Helaas, ondanks aandringen geen terugstorting van de monthly fee.. dat is niet Adobe's refund policy.

Ook ik heb mijn abonnement niet verlengd na een jaar, echter op basis van een verlopen creditcard innen zij wel veel geld (€30 per maand). Contact gaat moeizaam via alleen chat of telefoon en in het engels.
Goed dat Surfspot waarschuwt om geen creditcard gegevens te verstrekken, het zou echter niet nodig moeten zijn deze waarschuwing.
Lijkt me goed als Surfspot in overleg treedt met Adobe NL over de situatie.

4 sterren voor de software, maar 0 sterren voor de geldkloppraktijken van Adobe.
Ik zag de reviews op deze pagina helaas ook te laat (ik gebruik Creative Cloud al lang van voor de nieuwe website van Surfspot, dus ik had helemaal nog niet op deze pagina gekeken). Op 17 december (!) kreeg ik een mail van Adobe dat mijn abonnement op 16 december zou verlopen, als ik mijn betalingsgegevens niet aan zou passen. Dat heb ik NIET gedaan, maar toch werd er op 18 december 30,24 euro van mijn credit card afgeboekt (waarvan de geldigheidsduur al een paar maanden verstreken was!).
Na veel vruchteloze pogingen vanmorgen eindelijk via een chat de verlenging op kunnen zeggen, nadat ik eerst een aanbod van één maand gratis (!) heb afgewezen en de 50% procent boete kreeg kwijtgescholden (is in Nederland volgens mij wettelijk zelfs niet toegestaan na automatische verlenging van een jaarabonnement). Mijn verzoek om mijn abonnement direct te beëindigen en mijn geld terug te krijgen moest naar een hoger echelon worden geëscalleerd. Daar krijg ik binnen 2 tot 3 werkdagen bericht van. Ben benieuwd. Zo niet, dan ga ik mijn geld terugvragen bij Mastercard en een klacht indienen dat Adobe ongevraagd incasseert van een verlopen credit card.
@Surfspot: zet de informatie over het voorkomen van de automatische verlenging svp, direct op jullie website en niet op een plek die je eerst open moet klappen. En ga dring er bij Adobe svp. op aan om met deze onwenselijke en waarschijnlijk zelfs ongeoorloofde praktijken op te houden.

Ook ik kreeg de automatische mail van Adobe. Omdat ik het geen duidelijke mail vond heb ik de chat ingezet voor meer duidelijkheid. Wazige antwoorden en na het lezen van de reviews hier op surfspot was ik net op tijd mijn betalingsgegevens bij adobe account niet aan te passen. Ik heb mijn abonnement geannuleerd en zal deze opnieuw kopen via surfspot. Veel dank voor deze heldere review.

Zoals Margriet al aangeeft: Verleng niet automatisch na een jaar maar sluit het abonnement opnieuw af via surfspot. Hier 4 maanden lang 30 euro per maand betaald en ook gedreigd met boete van 50% van het abonnementsbedrag om het op te zeggen. Uiteindelijk zonder boete kunnen opzeggen en nu weer via surfspot opnieuw aan het afsluiten.

Ook ik had de instructies onder tab aanvullende informatie niet goed gelezen met als gevolg automatische verlenging van het abonnement: € 30 per maand. Maar..., eerlijk is eerlijk, na overleg met de Adobe Helpdesk binnen 15 minuten van mijn abonnement af, zonder boetes!
Geweldige software!!

Het is een super goedkoop abonnement waar je veel voor krijgt en het is zeker aan te raden. Maar: lees de belangrijke informatie die Surfspot hierboven vermeld over het automatisch verlengen goed door. Aan het einde van de looptijd kreeg ik de melding vanuit Adobe dat mijn abonnement ging verlopen en dat ik het kon verlengen voor 30 euro. Dat bleek later 30 euro per maand te zijn! Een zeer groot verschil met het aanbod van Surfspot. Het opzeggen van het abonnement ging niet zonder slag of stoot (er werd 'gedreigd' met een boete van 50% over de resterende maanden). Dus: lees de belangrijke informatie hierboven goed door en tuin niet in de e-mail van Adobe zoals ik heb gedaan.

De software is geweldig en letterlijk voor een spotprijs te gebruiken. Echter is Adobe volledig online en dat geeft regelmatig gedoe met opnieuw inloggen, validatie en registratie.
Heb je daarbij een eerdere versie van CS 'ooit' op je computer geïnstalleerd, blijf je gedoe houden met installeren. Alle hulp die surfspot en Adobe je biedt ten spijt, het blijft gedoe met wel/niet werkende applicaties.

Creative Cloud is een heel scherp geprijsd abonnement wat zich al terugverdient als je slechts 1 applicatie gebruikt. Ik gebruik het 'slechts' voor Acrobat, Lightroom en Photoshop. En af en toe InDesign, Illustrator en Premiere. Waarom je deze producten (Premiere en Photoshop Elements) apart voor een hogere prijs via Surfspot zou kopen is mij een raadsel.
Het werkt overigens prima op meerdere systemen en OS'en naast elkaar.

De software is geweldig. veel mogelijkheden. Jammer alleen dat Adobe met de cloud een woud van vragen en registraties heeft opgetuigd.

Schrijf je eigen recensie

Log in voor het schrijven van je review

Instructies

Je kunt de download als volgt ophalen. Ga naar www.surfspot.nl Klik op 'Mijn SURFspot' 'Bestellingen', hier staat het product klaar Klik op 'Download' om het product te downloaden. De licentiecode staat vermeld onder 'Toon licentiecode'.

Belangrijke informatie
: Bij de activatie van Adobe Creative Cloud wordt er om je creditcard gegevens gevraagd. Deze hoef je niet in te vullen. Wanneer je de gegevens wel invult, meld je je aan voor automatische verlenging van je licentie als deze na een jaar afloopt. Omdat deze verlenging via Adobe loopt en duurder is, raden we je af om dit te doen. Als je na een jaar van de software gebruikt wilt blijven maken kun je voordeliger opnieuw een inwisselcode via SURFspot bestellen.


Wij adviseren je voor een soepele ingebruikname van Adobe Creative Cloud onze handleiding te raadplegen