Office 365 Pro Plus installatiehulp

Je ontvangt bij de bestelling van Office 365 ProPlus twee e-mails met daarin, apart vermeld, je gebruikersnaam, deze eindigt op @edu.surfspot.nl, en je tijdelijke wachtwoord. Mocht je geen gegevens zien dan raden we je aan om ook de map 'ongewenste mail' te bekijken. 

Inloggen gaat via de portal, https://login.microsoftonline.com/ Na ingelogt te zijn kun je de installatie starten, rechtboven staat 'Installeer Office'. 

Kun je niet inloggen? Let op dat je alleen het tijdelijke nieuwe wachtwoord uit de mail van SURFspot gebruikt en de gebruikersnaam die eindigt op @edu.surfspot.nl. Je kunt niet inloggen met een privé e-mailadres of een instellingse-mailadres. 

Heb je problemen met inloggen log dan voor de zekerheid in via een privévenster (incognitovenster).
 
Mocht je niet in kunnen loggen, stuur ons dan een e-mail of spreek ons aan op de chat. Vergeet niet je gebruikersnaam te vermelden. Wij zullen je account resetten en je een nieuw wachtwoord toesturen zodat je weer kunt inloggen om de download te starten.
Log je in bij Microsoft om Office 365 ProPlus te installeren, maar kun je geen Office installeren op je computer dan log je waarschijnlijk in met een andere gebruikersnaam dan je Office 365 ProPlus gebruikersnaam. 

Je kunt niet met je gebruikersnaam van je onderwijsinstelling inloggen. Je kunt Office 365 ProPlus alleen installeren als je inlogt met je Office 365 ProPlus gebruikersnaam, deze gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl
Log je automatisch in met een andere gebruikersnaam dan willen je vragen om in te loggen in een andere browser. 

Bekijk hier hoe je een privévenster opent.


Weet jij je gebruikersnaam niet meer of kun je deze niet terugvinden in je mail en in het overzicht bij 'Bestellingen' stuur ons dan een e-mail of spreek ons aan op de chat en wij sturen je de juiste gebruikersnaam toe. 

Het is mogelijk om zelf een nieuw wachtwoord in te stellen.

Stap 1. Ga naar de portal van Microsoft en kies voor 'Wachtwoord vergeten'. Portal: https://passwordreset.microsoftonline.com/

Stap 2. Toegang krijgen tot jouw acccount.

    Toegang account Office 365 ProPlus

Stap 3. Kies voor e-mail of SMS verificatie. Vul het e-mailadres of telefoonnummer in dat jij hebt opgegeven tijdens het instellen van de verificatie. 

    Wachtwoord verificatie Office 365 ProPlus

Stap 4. Voer de Microsoft verificatiecode in en kies een nieuw wachtwoord.

    Office 365 ProPlus nieuw wachtwoord
Stap 5. De bevestiging. 

      Wachtwoord Office 365 ProPlus bevestigd

Heb je niet de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord in te stellen stuur de klantenservice dan een e-mailadres met het verzoek tot een reset, je kunt ons bereiken op info@surfspot.nl of spreek ons op de werkdagen aan op de live chat.

Om Office 365 ProPlus opnieuw op jouw computer of op een extra computer te installeren kun je met de inloggegevens zoals jij deze hebt ontvangen in de mail inloggen in de Microsoft Office 365 ProPlus portal. Vanuit deze omgeving kun je Office 365 Pro Plus downloaden en installeren.

Je gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl
Mocht je het bijbehorende wachtwoord niet meer weten, dan is het mogelijk om het wachtwoord te resetten via: https://passwordreset.microsoftonline.com/

Let op: Office 365 ProPlus heeft een jaarlicentie, als de licentie is verlopen kun je Office niet nogmaals installeren op een apparaat. 

Office 365 ProPlus is ontwikkeld voor medewerkers en studenten die verbonden zijn aan een Nederlandse onderwijsinstelling. Om de software te activeren dien je de installatie binnen de Nederlandse grenzen te voltooien. Wil je na de activatie van de software in Nederland de licentie gebruiken in het buitenland dan is dit wel mogelijk.
Wil je meer weten over de installatie van Office 365 ProPlus? Bekijk dan de volgende Handleiding
Zie je de foutmelding 'Neem contact op met de beheerder. Het lijkt erop dat aan u geen licentie is toegewezen voor de Office-desktop-app' staan als je wilt inloggen bij Microsoft om de Office 365 ProPlus installatie te starten? Dan is de kans groot dat je (automatisch) met een verkeerd account bent ingelogd op deze pagina waar geen Office 365 licentie op staat. Open daarom een privévenster in je browser en probeer handmatig opnieuw in te loggen. Mocht de melding aanhouden in een privévenster dan horen wij dat graag via info@surfspot.nl of spreek ons op werkdagen aan op de live chat.

Hoe open ik een privévenster? 

Bezit je een Office 365 ProPlus account met een gebruikersnaam die eindigt op @edu.surfspot.nl dan kun je Office 365 ProPlus opnieuw bestellen, je behoudt dezelfde gebruikersnaam.

We raden je aan om via deze link https://www.surfspot.nl/officestudent na te gaan of Office 365 ProPlus nog beschikbaar is.

Office 365 ProPlus bestellen.

Een nieuwe licentie voor Office 365 betekent helaas dat je het programma opnieuw zult moeten installeren. Er is geen andere manier om je bestaande account te verlengen. Let op dat je daarom een bestaande installatie van Office 365 eerst verwijdert voordat je een nieuwe versie in gebruik neemt. Het pakket verwijderen betekent niet dat je bestanden opeens zullen verdwijnen, deze blijven gewoon bruikbaar. We adviseren je wel om voor de zekerheid altijd een back-up te maken van je bestanden.

Het pakket kan je het beste verwijderen aan de hand van de Microsoft Fixit removal tool, deze kan je hier vinden: 

Werk je op Windows, raadpleeg dan deze pagina: https://support.office.com/nl-nl/article/Office-verwijderen-van-een-pc-9dd49b83-264a-477a-8fcc-2fdf5dbf61d8 

Werk je op Mac, kijk dan op deze pagina: https://support.office.com/nl-nl/article/office-voor-mac-verwijderen-eefa1199-5b58-43af-8a3d-b73dc1a8cae3?omkt=nl-NL&ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL
De licentie removal tool voor Mac kan je hier vinden: https://support.office.com/nl-nl/article/office-licentiebestanden-verwijderen-op-een-mac-b032c0f6-a431-4dad-83a9-6b727c03b193 

Met de voor jou relevante bovenstaande link kan je Office goed en volledig van je computer verwijderen. Als dit is gebeurd dan kan je Office 365 opnieuw installeren. Hiervoor heb je per mail een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen. Dit zijn de gegevens die je kunt gebruiken om Office te installeren. Onderneem hiervoor de volgende stappen:

- Houdt de gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand.
- Ga in je internetbrowser naar http://login.microsoftonline.com
- Vul hier de gebruikersnaam en wachtwoord in die je per mail van ons hebt gekregen.
- Wanneer je bent ingelogd kun je in de digitale omgeving van Microsoft kan je klikken op ‘Office installeren’.
- De software wordt nu op je computer geïnstalleerd.

Als je het wachtwoord niet kan vinden, ga dan naar de volgende link om je wachtwoord te resetten: https://passwordreset.microsoftonline.com/