Office 365 Pro Plus installatiehulp

Je ontvangt bij de bestelling van Microsoft 365 twee e-mails met daarin, apart vermeld, je gebruikersnaam, deze eindigt op @edu.surfspot.nl, en je tijdelijke wachtwoord. Mocht je geen gegevens zien dan raden we je aan om ook de map 'ongewenste mail' te bekijken. 

Inloggen gaat via de portal, https://login.microsoftonline.com/ Na ingelogt te zijn kun je de installatie starten, rechtboven staat 'Installeer Office'. 

Kun je niet inloggen? Let op dat je alleen het tijdelijke nieuwe wachtwoord uit de mail van SURFspot gebruikt en de gebruikersnaam die eindigt op @edu.surfspot.nl. Je kunt niet inloggen met een privé e-mailadres of een instellingse-mailadres. 

Heb je problemen met inloggen log dan voor de zekerheid in via een privévenster (incognitovenster).
 
Mocht je niet in kunnen loggen, stuur ons dan een e-mail of spreek ons aan op de chat. Vergeet niet je gebruikersnaam te vermelden. Wij zullen je account resetten en je een nieuw wachtwoord toesturen zodat je weer kunt inloggen om de download te starten.
Log je in bij Microsoft om Microsoft 365 te installeren, maar kun je geen Office installeren op je computer dan log je waarschijnlijk in met een andere gebruikersnaam dan je Microsoft 365 gebruikersnaam. 

Je kunt niet met je gebruikersnaam van je onderwijsinstelling inloggen. Je kunt Microsoft 365 alleen installeren als je inlogt met je Microsoft 365 gebruikersnaam, deze gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl
Log je automatisch in met een andere gebruikersnaam dan willen je vragen om in te loggen in een andere browser. 

Bekijk hier hoe je een privévenster opent.


Weet jij je gebruikersnaam niet meer of kun je deze niet terugvinden in je mail en in het overzicht bij 'Bestellingen' stuur ons dan een e-mail of spreek ons aan op de chat en wij sturen je de juiste gebruikersnaam toe. 

Navigeer allereerst naar de portal van Microsoft en kies voor "wachtwoord vergeten". Tijdens het doorlopen van de overige stappen vul je het e-mailadres of telefoonnummer in dat je tijdens het opgeven van de verificatie-instellingen voor je account hebt opgegeven. Mocht het resetten van je wachtwoord niet lukken, dan kun je een reset aanvragen door contact op te nemen met onze klantenservice via info@surfspot.nl, of spreek ons op werkdagen tussen 13:00 en 17:00 uur aan op de chat.

Om Microsoft 365 op een andere computer te installeren kun je met je gebruikersnaam + wachtwoord (deze heb je van ons via de mail ontvangen) inloggen in het Microsoft 365 portaal. Vanuit deze omgeving kun je Microsoft 365 downloaden en installeren. Je gebruikersnaam eindigt op @edu.surfspot.nl. Mocht je het bijbehorende wachtwoord niet meer weten, dan is het mogelijk om het wachtwoord te resetten via deze pagina. Het installeren verloopt volgens de stappen uit onze handleiding.

Microsoft 365 is ontwikkeld voor medewerkers en studenten die verbonden zijn aan een Nederlandse onderwijsinstelling. Om de software te activeren dien je de installatie binnen de Nederlandse grenzen te voltooien. Wil je na de activatie van de software in Nederland de licentie gebruiken in het buitenland dan is dit wel mogelijk.

Als je tijdens de installatie van Microsoft 365 verbinding met het internet hebt, dan wordt Office automatisch geactiveerd. Om Microsoft 365 te installeren kun je inloggen in het Microsoft 365 portaal met je gebruikersnaam + wachtwoord (deze ontvang je van ons via de mail, zodra je aankoop is afgerond). Volg vervolgens alle stappen uit onze handleiding.

Zie je de foutmelding 'Neem contact op met de beheerder. Het lijkt erop dat aan u geen licentie is toegewezen voor de Office-desktop-app' staan als je wilt inloggen bij Microsoft om de Microsoft 365 installatie te starten? Dan is de kans groot dat je (automatisch) met een verkeerd account bent ingelogd op deze pagina waar geen Microsoft 365 licentie op staat. Open daarom een privévenster in je browser en probeer handmatig opnieuw in te loggen. Mocht de melding aanhouden in een privévenster dan horen wij dat graag via info@surfspot.nl of spreek ons op werkdagen aan op de live chat.

Hoe open ik een privévenster? 

Om gebruik te blijven maken van Microsoft 365 heb je ieder jaar een nieuwe jaarlicentie nodig. Je kunt een nieuwe licentie bestellen via onze website, voor het activeren van je licentie kun je vervolgens de stappen op pagina 8 van onze installatiehandleiding volgen. Het verlengen van je licentie betekent in de praktijk dat je het Microsoft 365 pakket opnieuw zult moeten installeren. Bekijk allereerst deze lijst om te zien of je Microsoft 365 voor € 3,99 via SURFspot, of via jouw eigen instelling kunt bestellen.