Office 2016 installatiehulp

Als je tijdens de installatie van Office 2016 verbinding met het internet hebt, dan wordt Office automatisch geactiveerd. Windows-gebruikers kunnen Office 2016 installeren via deze handleiding, macOS-gebruikers kunnen deze handleiding gebruiken.

Nee, helaas niet, de licentie is op één apparaat tegelijkertijd te gebruiken. Je kunt de licentie wel overzetten op een ander apparaat. Windows-gebruikers kunnen de stappen uit deze handleiding volgen (pagina 5), macOS-gebruikers de stappen uit deze handleiding (pagina 2 + pagina 6)

Als je de melding krijgt dat je Office licentie reeds in gebruik is genomen of ongeldig is, dan kun je via je Microsoft account je licentie op een apparaat wat je niet meer gebruikt of op een gecrashte computer deactiveren zodat je de licentie weer in gebruik kunt nemen op een ander apparaat.

1. Log in met je Microsoft account (@hotmail.nl/com @live @msn @outlook) bij Microsoft en kies voor aanmelden.
2. Kies voor je eigen profiel rechtsboven. 
3. Kies voor 'Account weergeven'. 
4. Ga naar 'Installatiestatus' 
5. Kies voor 'Installaties beheren' om je af te melden op een apparaat of om je installatie te de-installeren.

Nadat je de licentie hebt gedeactiveerd kun je hem weer in gebruik nemen op een ander apparaat of opnieuw gebruiken tijdens de nieuwe installatie op bijvoorbeeld een gecrashte computer.

Als je de licentie niet hebt gekoppeld aan een Microsoft account dan is het helaas niet mogelijk om je Office licentie over te zetten of opnieuw te installeren op je apparaat.

De downloadlink die je bij je bestelling hebt ontvangen, is 30 dagen geldig. Windows-gebruikers kunnen na deze periode Office 2016 herinstalleren aan de hand van de stappen op pagina 2 en 5 van de installatiehandleiding, macOS-gebruikers kunnen de stappen op pagina 2 en 6 van deze handleiding volgen.