Licentieperiodes

Je kunt de licentieperiode van elke software product op de productpagina terugvinden. 

     Licentieperiode

Het is niet mogelijk om een softwareproduct vaker te bestellen dan één keer per licentieperiode. De licentieperiode van een softwareproduct kun je terugvinden bij de aanvullende informatie op de productpagina. Staat er 'Al aangeschaft'  bij een product dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn: 

  1. Je zit voor het product dat je wilt bestellen nog in de licentieperiode. Als de licentieperiode is afgelopen kun je het product opnieuw bestellen. 
  2. Je hebt het product nog nooit besteld en toch zie je de melding staan? Het kan zijn dat je in het verleden een keer het product hebt geprobeerd te bestellen, maar je hebt de bestelling nooit afgerond. We raden je aan om ons te mailen of spreek ons aan op de chat om deze bestelling te annuleren voor je zodat je weer een nieuwe bestelling kunt plaatsen. 
Je licentieperiode loopt automatisch af, SURFspot verkoopt geen abonnementen. Alleen bij onze SPSS licenties en onze Adobe Creative Cloud licenties is het mogelijk om deze te verlengen. 

Je kunt voor deze producten een nieuwe code aanschaffen. Voor Adobe Creative Cloud bestel je een nieuw pakket en wissel je alleen de vouchercode in op je huidige Adobe ID. 
Om SPSS te verlengen kun je voor nog geen €3,- een los serienummer voor verlenging aanschaffen. 

Alle overige producten die wij aanbieden kun je niet verlengen, je dient de oude software van de computer te verwijderen en de nieuwe licentie opnieuw te installeren. 

Zie je bij een product bij de aanvullende informatie staan dat het product een 'Tijdelijk gebruiksrecht' kent? Een tijdelijk gebruiksrecht is het recht op het gebruik zolang je verbonden bent aan de onderwijsinstelling. Ben je niet meer verbonden aan de onderwijsinstelling dan mag en kun je geen gebruik meer maken van het product. 
Binnen deze periode kun je het product niet nogmaals bestellen. 

Bij de meeste software producten vervalt de licentie stilzwijgend. Je ontvangt geen melding dat de licentie is komen te vervallen. 

Office 365 Pro Plus

Office 365 Pro Plus kent een jaarlicentie. Na een jaar zal Office je vragen om je opnieuw aan te melden, kun jij je niet meer aanmelden en is de licentieperiode voorbij, dan kun je geen gebruik meer maken van Office. Je kunt dit pakket niet verlengen, je kunt alleen een nieuwe licentie aanschaffen. 

IBM SPSS Statistics

De SPSS software die wij aanbieden bezit een jaarlicentie. Na één jaar geeft het programma aan dat je SPSS dient te activeren om er weer mee te kunnen werken. Je kunt een serienummer voor verlenging aanschaffen om de software voor een nieuw jaar te activeren. Gebruik de zoekterm 'Serienummer voor verlenging' in de zoekbalk op de website. 

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud bezit een jaarlicentie. Je kunt bij ons een nieuwe licentie aanschaffen via onze website. 

Beveiligingssoftware 

Bijna alle beveiligingssoftware bezit een licentieperiode van één jaar. Krijg je de melding dat je apparaat niet meer beschermd is dan raden we je aan om via SURFspot een nieuwe licentie aan te schaffen en deze niet via de ontwikkelaar zelf aan te schaffen, je bent dan vaak duurder uit of je schaft een abonnement aan. 

Je kunt het beste de oude software van de computer verwijderen, de meeste merken hebben op de website een removal tool of een uninstall tool staan om de software gemakkelijk te kunnen verwijderen.