IBM SPSS Statistics foutmeldingen

Als jij deze foutmelding te zien krijgt, betekent dit dat je de installatiemap niet of niet volledig hebt uitgepakt. Het bestand om mee te installeren zit verpakt in een ingepakt bestand. Deze zul je dus moeten uitpakken alvorens je deze kunt installeren.

We raden je aan hiervoor gebruik te maken van het programma Winrar, dat je gratis kunt downloaden via www.winrar.com. Deze stappen staan ook uitgelegd in de installatiehandleiding/ We raden je aan deze stappen te volgen.

Via  deze link  vind je de installatiehandleidingen.

Als je deze melding krijgt betekent dit dat je nog de licentiecode moet invoeren. Je kunt dit doen naar via Spotlight (Cmd+spatie) te zoeken naar 'License Authorization Wizard´. In dit programma kun je vervolgens je verkregen licentie invoeren.

Mocht dit niet lukken, dan raden we je aan het programma eens helemaal te verwijderen en opnieuw te installeren. 

 

Krijg je tijdens het invoeren van de licentiecode de error 7002 te zien dan willen we je vragen om naar de onderstaande oorzaken en geboden oplossingen van IBM en Hearne te kijken. Mocht je na de stappen uit te hebben gevoerd nog steeds tegen problemen aanlopen vraag dan de klantenservice via de mail of de chat om hulp. 

IBM: https://developer.ibm.com/answers/questions/240719/error-7002-what-else-to-do-when-system-datetime-ar.html

Hearne: http://www.hearne.software/SPSS-FAQ/I-receive-a-SPSS-licensing-error 

Als je deze foutmelding te zien krijgt, betekent dit dat jouw programma nog niet volledig is geactiveerd.  Je kunt proberen je toegekende licentie te gebruiken om SPSS te activeren.  De licentie is terug te vinden in het overzicht bij  ´gerichte  ´.

Wanneer je naar start gaat en kiest voor het ´IBM SPSS´ mapje dan krijg je daar 2 icoontjes te zien, hiervan is er 1 beschikbaar voor de licentie autorisatie wizard.

1. Start de 'License Authorization Wizard' door de licentie autorisatie wizard icoon aan te klikken in de SPSS applicatiemap.  Kun je de License Authorization Wizard niet vinden zoek dan bij Start (Windows) of in Spotlight (Apple) naar License Wizard. 
2. Wanneer daarom gevraagd wordt, kies voor 'Licentie voor mijn product nu'. 
3. Voer de code in en bevestig in. 

Lukt het niet gebruik dan de zoekterm 'SPSS License Wizard' in de zoekbalk bij Start / het Windows-logo als je op een Windows-computer werkt of in Spotlight (Cmd + spatie) als je op een Mac werkt.

Mocht je de code al wel hebben ingevoerd, maar krijg je alsnog deze melding?  Via  deze link  vind je de oplossing voor de foutmelding: Fout 7001 Symptoom 18