Refurbished wordt steeds populairder. Wat houdt Refurbished precies in? Refurbished zijn producten die eerder gebruikt zijn zoals smartphoneslaptops en tablets. Merken zoals Apple en Android leveren producten van hoge kwaliteit deze producten worden hergebruikt. De devices worden schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen denk hierbij aan een nieuwe accu of een nieuw scherm. Het product wordt als het ware nieuw leven ingeblazen zodat je het weer kunt gebruiken. Refurbished zijn ook telefoons, laptops of tablets die binnen de bedenktijd worden terug gestuurd en niet meer kunnen verkocht worden (als nieuw). Zo kun je een hoop besparen op de aanschaf van een smartphone, laptop of tablet.

Duurzaamheid

Het produceren van nieuwe telefoons, laptops en tablets levert ongeveer 230.000 kilo elektronisch afval op per jaar oplevert. Jaarlijks gooit de gemiddelde Nederlander 24 kilo aan elektronisch afval weg. Doordat de refurbished markt aan het groeien is, loopt de productie van nieuwe hardware producten terug. Wanneer je een refurbished mobiel, laptop of tablet koopt, draag je dus ook bij aan het milieu. Mooi meegenomen toch? Bekijk hier het assortiment Refurbished producten en draag jouw steentje bij aan het terugdringen van e-waste! 

Refurbished producten op SURFspot voor elke student!

SURFspot helpt elke student een geschikte device te vinden. Dit betekent voor sommige; een al gebruikt product nieuw leven in blazen en verkopen voor soms wel minder dan de helft van de adviesprijs. Elk product is gelabeld in welke conditie het product verkeert. Zo bepaal je zelf hoeveel je bereid bent te betalen voor jouw refurbished device.

Productkwaliteiten

Alle Refurbished producten zijn gelabeld op basis van kwaliteit. Hieronder lees je welke labels SURFspot hanteert:

 • Als nieuw
  Devices in deze klasse hebben geen gebruikssporen. Hierdoor is dit toestel niet van nieuw te onderscheiden.
 • Zeer goed
  In deze klasse hebben de devices bijna geen zichtbare gebruikssporen. Denk aan één tot vier hele lichte krasjes. Je moet goed kijken om deze te zien.
 • Goed
  Devices in deze klasse hebben verschillende lichte oppervlakkige gebruikssporen, maar zijn niet overduidelijk aanwezig.
 • Prima
  Dit device heeft duidelijke gebruikssporen en kan krasjes of deukjes hebben. Dit neemt niet weg dat het nog altijd een prima toestel is.

Dit zit er in de doos:

Bij aankoop van een refurbished krijgt er altijd een oplader bij. Een oplader bestaat uit een oplaadkabel en een stekker. Bij aankoop van en telefoon krijg je er een uitdrukpen bij voor het verwijderen van de simkaart.

Waarom Refurbished kopen?

Het kopen van refurbished producten brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee in vergelijking met het kopen van nieuwe device.

Refurbished phone

Voordelen van Refurbished:

 • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
 • Eén jaar garantie op laptops;
 • Twee jaar garantie op smartphones;
 • Duurzamer. Je levert een bijdrage aan het milieu;
 • Oudere devices zijn (vaak) nog leverbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oudere iPhone en Samsung modellen;
 • Dankzij de productkwaliteiten is er voor ieder budget een refurbished device. Vind je het niet erg om een krasje te hebben op je IPhone? Dan betaald je gelijk een stuk minder;
 • Grondig gecontroleerd door technici.

Nadelen van Refurbished:

 • Er kunnen gebruikerssporen aanwezig zijn. Denk hierbij aan krasjes en deukjes. 
 • Sommige modellen zijn beperkt leverbaar. Onze voorraad is beperkt gezien het aanbod afhangt van producten die worden hergebruikt.

Refurbished is niet tweedehands

Er wordt vaak gedacht dat refurbished devices altijd gerepareerde of afgekeurde hardware producten zijn. Dat klopt niet. Hieronder geven we een paar voorbeelden van de herkomst van de refurbished devices:

 • Bijna elk jaar komt er wel een nieuw model smartphone uit. Denk maar aan de iPhones en de Samsung Galaxy S serie. Door de productie van nieuwe modellen komen winkels en providers met een voorraadoverschot van de oude modellen te zitten. Deze krijgen ze niet meer verkocht tegen de hoofdprijs. Dit zijn nieuwe telefoons, die nooit gebruikt zijn.
 • In de zakelijke wereld zijn er veel telefoons in omloop. Denk aan medewerkers die hun telefoon weer inleveren nadat ze uit dienst gaan. Soms bijna niet gebruikt.
 • Iemand die een nieuw device uit de winkel koopt, heeft altijd een bedenktermijn van 14 dagen. Bevalt het niet dan kun je deze ongebruikt ruilen tegen een ander model. Deze worden vaak gelabeld als ‘als nieuw’
 • Hoewel refurbished producten niet nieuw zijn, zijn het zeker geen tweedehands apparaten. De devices worden helemaal gecheckt en indien nodig voorzien van een nieuwe batterij of ander onderdeel. Tevens worden de, smartphones, laptops en tablets helemaal schoon, worden alle gegevens van een vorige gebruiker gewist zijn en de devices voorzien worden van de laatste software.
Geschreven door: Sarah Azzofri