Navigeer door categorieën

Eten wat de SURF(s)pot schaft... salade voor in het zonnetje

Datum: 12 juni 2018

Bij de zomer horen salades die je lekker makkelijk buiten in het zonnetje kunt eten!

Ingredienten voor twee personen: 

  • 4 wortels
  • 1 kleine rode ui
  • 200 gr sperziebonen
  • 75 gr rucola
  • 150 gr zalmfilet
  • 1 scheutje citroensap
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel kleingesneden verse peterselie 
  • eventueel een klein handje pijnboompitten
  • peper en zout

Bereiding: 

Schrap de wortels en snij in dunne plakjes. Bak ze in een scheutje olie in 5 minuten gaar.
Maak de sperziebonen schoon,  snij in stukjes, kook ze 2 minuten en bak ze nog 2 minuten mee met de peen. Snij ondertussen de rode ui in dunne ringen en zet even weg in een bakje heet water, dan zijn ze iets minder scherp van smaak.
Klop de citroen met de yoghurt, peterselie en peper en zout tot een dressing. Bestrijk de zalmfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met wat peper en zout.
Gril de zalm  8-10 minuten onder de gril in de oven. Of bak ze 6-8 minuten in een koekenpan, keer halverwege. 

Leg de wortel en sperziebonen in een schaal, laat de uien uitlekken en meng ze met de dressing door de groente. Meng de rucola er door en verdeel de zalm in stukken over de salade. Maak het af met een handje geroosterde pijnboompitten. Lekker met een snee volkoren brood met een beetje boter.

Eet smakelijk,
Hanny

www.voedingscoachhanny.nl

www.facebook.com/voedingscoachhanny

Reageer


0 reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven.