Navigeer door categorieën

Eten wat de SURF(s)pot schaft... Couscous met vegaburgers

Datum: 30 januari 2018

Onze nieuwe keukenheld is Hanny Breel. Deze kersverse voedingscoach heeft een passie voor sporten en eten, wat ook automatisch zorgt voor een voorliefde voor gezond eten. De aankomende tijd zal Hanny ons voorzien van nieuwe, versie en vooral hele lekkere recepten. In deze eerste kookblog: Vegaburgers met couscous!

Heb je dat ook, dat je geen tijd hebt om te koken? Of eigenlijk helemaal geen zin om ook maar vijf minuten na te denken over wat je nu weer moet eten? Dan is couscous ideaal, want couscous is gezond, lekker en binnen 2 minuten klaar! En je kunt het combineren met van alles en nog wat. Bijvoorbeeld met een kipdrumstick of een stuk gebakken zalm. Mijn favoriet is de combinatie met een vegaburger. Die vegaburger heb je ook zo in elkaar gedraaid. In minder dan een half uur staat je couscous met burger op tafel. En om het af te maken bak je nog snel een rode paprika mee. (Recept voor 2 personen)

Couscous

75 gram couscous

90 ml bouillon (van een blokje)

1 lepel olijfolie

1 bosui in ringetjes

50 gr pistachenoten gepeld en grof gehakt

1 theelepel gedroogde koriander

peper en zout

Vegaburgers

1 blikje kikkerwten van 150 gr (130 gr uitlekgewicht) afgespoeld onder de kraan

1 klein sjalotje fijn gesnipperd

1 teentje knoflook fijn gesnipperd

1 bosuitje fijn gesneden

1 tl chilipeper

snuf zout

1 ei

4 lepels bloem of tarwemeel

2 rode (punt) paprika’s en eventueel een handje verse koriander

Hoe maak je het? 

Voor de vegaburgers prak je eerst de kikkerwten fijn tot een dikke puree. Dan roer je alle ingrediënten er door heen. Maak er twee ballen van en plet die tot burgers, als het te nat is doe je er iets meer meel bij. Bak die in een beetje olijfolie in 4 minuten aan elke kant gaar. Snij de paprika in grote repen en bak deze de laatste 4 minuten mee met de burgers in de pan, bestrooi ze met wat peper en zout.

Liggen de burgers lekker te bakken, hak dan de pistachenootjes grof en meng ze met de bosuitjes, de olijfolie, gedroogde koriander en een beetje peper en zout. Breng de bouillon aan de kook, haal van het vuur en voeg de couscous toe. Roer na twee minuten de couscous goed los met een vork. Roer het nootjes/bosui mengsel er door heen, schep op de borden en leg de burgers en de paprika er op. Als je het echt af wilt maken dan strooi je er nog wat verse blaadjes koriander over.

Eet smakelijk!

Meer recepten en inspiratie van Hanny? Kijk ook eens op haar Instagram.

Geschreven door: Hanny Breel

Reageer


0 reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven.