Navigeer door categorieën

Adriaan Knulst (21) van Hogeschool Rotterdam wint NK Office 2018

Datum: 6 juni 2018

Op vrijdag 4 juni vond het NK Office plaatst. In deze wedstrijd wordt bepaald welke student het meeste uitblinkt in zijn of haar Office-kunde. Adriaan Knulst (21) student bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam, werd eerste in de categorie hoger onderwijs en mag ons land gaan vertegenwoordigen op het Microsoft Office Specialist World Championship 2018 van 29 juli tot 1 augustus in Orlando, VS.

Dit jaar vond de wedstrijd plaats op Media, ICT & Design College van ROC Midden Nederland in Amersfoort: Zodra je het pand van ROC Midden Nederland inloopt, springen de Amerikaanse vlaggen je al in het oog. De volledige ruimte is in stijl ingericht. De winnaars van het NK Office mogen namelijk naar Disneyland, Orlando in de VS om daar deel te nemen aan het WK. Om ze alvast in de sfeer te brengen staat de hele dag dus in het teken van de USA en Disney.

12:00
Voor de deelnemers wordt een lunch verzorgd. Ondanks de spanning wordt er goed gegeten. Tijdens de maaltijd ontvangen nog enkele deelnemers een peptalk van hun docenten. "Zo even een spanningsrondje lopen", grapt een docent tegen zijn leerling.13:00
Het NK Office wordt officieel geopend door Jeroen Borgsteede van slim.nl.  Daarna mogen de deelnemers naar hun examenlokalen vertrekken. Deze zijn volledig in stijl vernoemd; Goofy voor de Word-deelnemers en Mickey voor de Excel-kandidaten. Er heerst een complete stilte in de gang waar de lokalen zich bevinden; niemand mag de deelnemers storen.

13:15
Al binnen een kwartier meldt de eerste kandidaat zich weer in de aula. De deelnemers proberen allemaal zo snel mogelijk te zijn, omdat bij een gelijke uitslag de snelheid van het afgelegde examen de doorslag zal geven. Een voor één druppelen ook de andere kandidaten weer binnen. Het gonst van de stemmen; iedereen wil even de antwoorden met elkaar vergelijken en peilen hoe goed ze denken dat ze het examen hebben afgelegd.14:00
Het examen is officieel ten einde, dus het is nu aan de docenten om aan de slag te gaan met het nakijken. Dit duurt meestal wel een poos, dus is er voor de deelnemers een programma verzorgd. Vanuit IT-Randsteden is er een workshop Micro:bit. Na de presentatie hierover mogen de deelnemers (en hun docenten) zelf aan de slag met het programmeren van deze Micro:bit, die uiteindelijk wordt gebruikt om een quiz mee te spelen.

16:00
Na het zenuwslopende wachten, is het dan eindelijk tijd voor de einduitslag. Die wordt voor het hoger onderwijs uitgereikt door Jan Bakker, directeur SURFmarket. De prijs gaat naar Adriaan van der Knulst van de Hogeschool Rotterdam. Hij behaalde een score van ruim 900 punten op het Excel examen. Voor het VO/mbo gaat de prijs naar de slechts 13-jarige Jan den Hertog, die 930 punten behaalde, ook op het Excel-examen. Ook hij gaat met zijn docent naar het WK Office in Orlando.Het NK Office wordt georganiseerd door slim.nl en SURFspot.nl. Ben je nieuwsgierig geworden naar het WK Office in Orlando? Wij zullen je op onze website hiervan op de hoogte houden. Wil je volgend jaar zelf meedoen met het NK? Hou dan deze website in de gaten.

Geschreven door: Esther Zandberg

Reageer


0 reacties

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen geven.