Bestelling downloaden

De gegevens van je downloadbestelling komen in de bevestigingsmail te staan en in het overzicht bij 'Mijn bestellingen', vanuit beiden locaties kun je de download starten. De bevestigingsmail met de gegevens van je bestelling zijn verstuurd naar het e-mailadres dat jij bij de betaling hebt opgegeven. Mocht je de mail niet kunnen vinden bekijk dan eerst de map 'ongewenst' voordat je contact met ons opneemt. 

Om de download te starten en uit te voeren hoef je alleen internet te hebben en je in Nederland te bevinden. Je kunt de download ook gebruiken op een ander apparaat dan waar je de bestelling op hebt gedaan, je kunt de gegevens op elk apparaat inzien en de download starten. 

Mocht je problemen ondervinden bij de download en installatie bekijk dan eens onze installatiehandleidingenpagina

Heb je een softwareproduct besteld, maar je ziet geen downloadlink of de knop naar de download doet het niet dan kan het zijn dat de downloadlink niet juist is doorgekomen. We willen je vragen om met ons contact op te nemen, zodat wij de juiste downloadlink naar je door kunnen sturen. 
De download knop in het overzicht bij 'Bestellingen' ziet er als volgt uit: 

downloadlink
Heb je een serienummer voor verlenging SPSS besteld dan ontvang je geen downloadlink. Je ontvangt alleen een serienummer, activatiecode, om je SPSS te activeren voor één jaar. 
Gebruik de zoekterm 'SPSS License Wizard' op je computer, zoek op een Mac in Spotlight (Cmd+spatie) en zoek op een Windows in de zoekbalk bij Start/Windows logo vaak links onderin.


Activeer jouw SketchUp subscription via de onderstaande stappen of bekijk het filmpje. AHeb je nog geen Trimble ID?

1. Controleer de mail op het e-mailadres dat je opgaf voor jouw subscription; je ontvangt een e-mail van noreply_identity@trimblepaas.com met het onderwerp "Trimble Account Creation Notification"
2. In de e-mail klik je op de knop Activate account
3. Voer hier jouw e-mailadres in en kies een wachtwoord
Je hebt nu een actief Trimble ID-account, ga verder met stap B.


BHeb je al een actief Trimble ID? 

Controleer de mail op het e-mailadres dat je opgaf voor jouw subscription;
Je ontvangt een e-mail van donotreply@trimble.com, met het onderwerp "Entitlement Created"
Controleer eventueel jouw spam folder of ongewenste mail.

Heb je alsnog geen mail ontvangen dan kun je naar de volgende link gaan https://ecom-prd.trimblepaas.com/account/ klik op 'next' en daarna op 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt nu een wachtwoord reset mail waarna je kunt inloggen. Eenmaal ingelogd geeft je portal een overzicht van je account. Onder 'plans'> 'current plans' zie je jouw product staan. Ga vervolgens naar de downloadpagina: https://www.sketchup.com/download/my-apps en download de SketchUp Pro ‘Desktop Client’. De downloadpagina herkent of je gebruik maakt van Windows of Mac en bied de juiste download daarvoor aan. 


CEen licentie toewijzen? 

Als je maar één licentie hebt dan kun je deze stap overslaan, jouw licentie is automatisch toegewezen.
Wijs jouw licentie toe via de volgende stappen:
1. Klik op de link in de mail om toegang te krijgen tot de subscriptie
Je wordt doorgestuurd naar jouw Account Management Portal
2. Log nu in op jouw Account Management Portal
Dit kun je doen met jouw Trimble ID
3. Eenmaal ingelogd geeft jouw portal een overzicht van jouw account
4. Klik op de tab Members onder "Purchased via" (Naam van jouw Reseller)
Hier moet je de eindgebruiker toevoegen als gebruiker van de subscriptie, klik op assign
5. Vul het e-mail adres in en klik op de ADD knop
6. Als je dit hebt gedaan dan wordt de voor- en achternaam van de eindgebruiker opgevraagd uit de database in het geval van een bestaande Trimble ID. Als je een nog-niet-bestaande Trimble ID kiest, moet je zelf een voor- en achternaam van de eindgebruiker invullen.Klik nogmaals op Add om te bevestigen. De eindgebruiker ontvangt een mail van noreply@trimblepaas.com met als onderwerp "Your license.." Hierin staat een blauwe "Get the app" knop. Deze verwijst naar de downloadpagina van SketchUp producten.

 

Heb je SketchUp Pro al geïnstalleerd dan hoef je dit niet opnieuw, ga dan door naar 'Start SketchUp Pro en Log in met jouw Trimble ID'

Download en installeer SketchUp

1. Ga naar de downloadpagina
(via de ‘download’ link in jouw Account Management Portal, of via de blauwe ‘Get the App’ knop in de laatste e-mail)
2. Download De SketchUp Pro 'Desktop Client'.
De download pagina herkent of je gebruik maakt van Windows of Mac en bied de juiste download daarvoor aan.

Start SketchUp Pro en Log in met jouw Trimble ID

1. Na het installeren kun je vervolgens SketchUp starten. Klik op 'Sign in' om verder te gaan.
2. SketchUp is klaar voor gebruik
3. Klik op Files om te beginnen 


In de activatie-e-mail staat dat je binnen 72 uur op de activatielink moet klikken. Heb je te lang gewacht, dan kun je echter nog steeds op de activatielink klikken. Er gebeurt dan nét even iets anders. Je vult (net als eerst) jouw gegevens in, maar vervolgens zal de Trimble ID website vermelden dat jouw link verlopen was. 

Je moet hier op 'forgot password' klikken en jouw e-mail adres nogmaals invullen. Je krijgt dan een nieuwe activatie-e-mail.