Adobe CC installatiehulp

Heb jij een volledige versie van Adobe Creative Cloud aangeschaft, maar krijg je toch alleen de mogelijkheid om de onderdelen uit te proberen? Dan kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. We hebben de meest voorkomende oorzaken op een rij gezet. 

Firewall
Een strenge firewall of virusscan geeft Adobe geen toestemming om te communiceren met je computer. Daarom wordt dit als trial gezien. Als je de beveiliging aanpast en Adobe toestemming geeft om deze controle uit te voeren, dan zal je volledige versies kunnen downloaden.

Browser 
Soms kan dit ook aan je internetbrowser liggen. We raden je aan om het met meerdere browsers te proberen.

Host instellingen
Er is een probleem in je Host-instellingen. Om dit op te lossen kan je de volgende website bezoeken.

Illegale software
Misschien heb je in een verleden met illegale Adobe-software gewerkt? Als dat het geval is, gaat dit zeker problemen opleveren. De communicatie tussen de Adobe-server en je computer is namelijk dan uitgeschakeld en Adobe kan je Adobe-ID dan niet controleren.

Proefversie
Heb je in het verleden met een proefversie gewerkt dan kan het zijn dat deze nog in de weg staat. We raden je aan om alle Adobe software te verwijderen met de Adobe Cleaner Tool.
Na het verwijderen van de Adobe software kun je weer inloggen bij Adobe en de Adobe Creative Cloud onderdelen downloaden.

Staat de oplossing er niet bij neem dan contact met ons op. 

Je kunt de installatie van Adobe Creative Cloud uitvoeren met behulp van onze installatiehandleiding, of installatie-tutorial.

Je kunt Adobe Creative Cloud op een tweede apparaat installeren door naar de Adobe website te gaan, en hier in te loggen met je Adobe ID. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle applicaties die je kunt downloaden.

Je kunt één Creative Cloud jaarlicentie bij ons aanschaffen en dit op twee apparaten in gebruik nemen. Dit kunnen zowel Mac apparaten als Windows apparaten zijn. Je kunt één Adobe Student and Teacher Edition licentie per jaar gebruiken.

Wissel je een tweede Adobe Student and Teacher Edition licentie in op een Adobe ID waar je al een Adobe Student and Teacher Edition licentie op hebt staan dan komt de geldigheidsperiode van deze jaarlicentie bovenop het restant van je huidige licentie te liggen. De tweede licentie zal dan automatisch in gebruik worden genomen zodra de eerste licentie is verlopen.

Als je de melding krijgt dat de code al is ingewisseld, dan betekent dit dat je bestelling aan je Adobe ID gekoppeld is. Je kunt in dat geval de software het handigst in gebruik nemen met behulp van de Adobe Desktop app.

Verwijder alle Adobe software van je computer met deze instructies en ga vervolgens naar deze pagina om de software opnieuw te installeren. Als je in deze omgeving inlogt met jouw Adobe ID dan krijg je een handig overzicht waarin je kunt selecteren welke programma’s je wilt gebruiken.

Let overigens op dat het 24 tot 48 uur kan duren voordat een nieuw ingewisselde code daadwerkelijk actief zal komen te staan op jouw Adobe ID. Mocht je dus nog steeds meldingen krijgen dat je geen geldige licentie hebt, dan zal dat hierdoor komen. Als je na 48 uur nog steeds geen werkende licentie hebt dan is het verstandig om ons te benaderen per mail of chat.

Je kunt je Adobe Creative Cloud jaarlidmaatschap verlengen door een nieuwe jaarlicentie aan te schaffen op onze website. Na het afronden van de bestelling zul je een nieuwe licentiecode ontvangen, en deze kun je activeren door de stappen uit onze handleiding, vanaf pagina 8, te volgen.

Je kunt Adobe Creative Cloud op twee apparaten installeren. Dit kunnen zowel Windows als Mac systemen staan. Als je voor het eerst gebruik gaat maken van Adobe Creative Cloud dan kun je de stappen uit de installatiehandleiding volgen. Je vindt de installatiehandleiding hier. Deze handleiding kun je ook gebruiken als je jouw Adobe licentie wilt gaan verlengen.

Adobe op een tweede apparaat installeren gaat via je aangemaakte Adobe ID. Als je de melding krijgt dat de code al ingewisseld is, betekent dit dat je licentie aan je Adobe-ID gekoppeld is. Je kunt in dat geval de software het handigst in gebruik nemen met behulp van de Adobe appsmanager.

Verwijder alle Adobe software van je computer en ga vervolgens naar: http://adobe.com/appsmanager/ Als je hier inlogt met je Adobe-ID, krijg je een handig overzicht waar je kunt selecteren welke programma’s je wilt gebruiken.

Je kunt Adobe het beste verwijderen met de Adobe Cleaner ToolWe raden je aan om geen creditcardgegevens op te geven tijdens de registratie bij Adobe. Adobe zal een bedrag van €30,24 per maand in rekening brengen voor de licentie. Je kunt tijdens het registreren deze stap overslaan, kies voor 'herinner mij later' bij stap 4. Zorg dat je lidmaatschap actief blijft.